Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Feyre s Rhysandem ještě jednou v doplňující novele Recenze
Feyre s Rhysandem ještě jednou v doplňující novele
Sarah J. Maas: Dvůr mrazu a hvězd (Dvůr trnů a růží 3.5)

dnes, Adéla Kolářová
Sarah J. Maas přichází na český knižní trh tentokrát s novelou doplňující původní trilogii Dvora trnů a růží. Ještě předtím, než se ale pustí do dalších a jistě velmi stránkově obsáhlých dílů, ve kterých si již vezme na paškál jiné postavy, se ovšem čtenáři ještě jednou vrátí k původním hrdinům a podívají se na situaci ve světě víl jen pár měsíců po konci války s Hybernem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 24
Řízný thriller v ulicích Prahy. Pavel Renčín dokazuje, že umí i vraždit Recenze
Řízný thriller v ulicích Prahy. Pavel Renčín dokazuje, že umí i vraždit
Pavel Renčín: Klub vrahů

18. ledna, Jan Nohovec
Od Pavla Renčína, autora urban fantasy Městské války, toho poslední dobou není moc slyšet, když se ale náhodou ozve, je to pecka. Jeho novinka Klub vrahů pokračuje v trendu započatém výbornou Vězněnou – méně fantastiky, více brutality a pořád stejně silná atmosféra a tah na branku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 53
Vesmír je špatné místo k životu Recenze
Vesmír je špatné místo k životu
Liou Cch-sin: Vzpomínka na Zemi (Vzpomínka na Zemi 3)

17. ledna, Jiří Kábrt
Existuje život ještě někde mimo Zemi? Nedávno totiž představu o jeho rozšířenosti vážně narušilo zjištění o vzácnosti mezihvězdného fosforu. Spíš to tedy zatím vypadá, že obývané světy jsou vzácné. Někteří se domnívají, že právě tato izolace jim umožňuje rozvíjet se, aniž by jeden druhého pohltil. Před strašlivým střetem odlišných inteligencí varoval velký scifistický myslitel Liou Cch-sin ve svých „postulátech“ nazvaných Problém tří těles a Temný les. Zbyde ze Země v jeho podání nebezpečného vesmíru alespoň vzpomínka?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 87
Grandiózní závěr Božských měst se odehraje ve Městě zázraků Recenze
Grandiózní závěr Božských měst se odehraje ve Městě zázraků
Robert Jackson Bennett: Město zázraků (Božská města 3)

16. ledna, Jan Nohovec
Originální fantastická trilogie Božská města je zpět s posledním dílem, který uzavírá všechny nedořečené záležitosti. Vypráví ho tentokrát mlátička Sigrud, čemuž se do jisté míry přizpůsobila i sama zápletka, svazek přesto funguje jako výborné zakončení celé ságy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 91
Společníci: Velký a nečekaný návrat ke kořenům Recenze
Společníci: Velký a nečekaný návrat ke kořenům
R. A. Salvatore: Společníci (Rozervání 1)

13. ledna, Martin Bečvář
Dlouhověkost je prokletí. Tedy alespoň z pohledu Drizzta Do´Urdena, který během svého dlouhého elfího života poztrácel mnoho dobrých přátel. A ačkoli se je snažil nahradit, v jeho srdci po mnohých z nich zbyla velká temná jáma. Jenže co když je šance, že se najde někdo, kdo onu prázdnotu znovu vyplní a zažene temnotu z drowovy mysli?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 133
Se slunečním větrem v plachtách Recenze
Se slunečním větrem v plachtách
Iain M. Banks: Pomysli na Fléba (Kultura 01)

5. ledna, David P. Stefanovič
Pomysli na Fléba, námořníka unášeného vlnami k vlastní smrti. Pomysli na vidinu pokladů a dobrodružství. Pomysli na válku, na lidství, na genocidy a hazardní hráče. Pomysli na jeden z nejzásadnějších sci-fi románů a hleď, konečně se ti dostává do rukou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 254
Dobrý úmysl, nebo dobře zamaskovaný trestný čin? Recenze
Dobrý úmysl, nebo dobře zamaskovaný trestný čin?
Marie Lu: Batman – Náměsíčnice (DC Icons 02)

4. ledna, Anastasja Višťalová
Bruce Wayne právě oslavil své osmnácté narozeniny. Pro mnoho mladých lidí to znamená vytoužené osamostatnění se a vykročení do nového života. Pro něj má ale tento den hořkosladkou chuť. Dosažením zletilosti se mu otevřely svěřenecké fondy po zesnulých rodičích a on se stal dědicem milionového technického impéria. Jenže bohatství sebou nepřináší jen kladné stránky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 150
Superhrdinky čeká zkouškové období, ale objeví se nový padouch Recenze
Superhrdinky čeká zkouškové období, ale objeví se nový padouch
Shea Fontanová: DC Superhrdinky 01 – Zkouškové peklo

3. ledna, Jakub Gergela
Znáte je všichni! Wonder Woman, Supergirl, Batgirl, Bumblebee, Poison Ivy, Katana a Harley Quinn. Ti všichni na vás čekají v novém komiksu od nakladatelství Crew, DC Superhrdinky – Zkouškové peklo. Co je čeká a nemine? Zvládnou zkouškové období? A nevykašlou se na učení, když se objeví nový padouch?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 146
Mrazivý příběh podle skutečné události protkaný jemnou poezií Recenze
Mrazivý příběh podle skutečné události protkaný jemnou poezií
Margaret Atwoodová: Alias Grace

2. ledna, Ladislav Svatoš
Grace Marksová byla v roce 1843 obviněna z vraždy svých pánů. Pod dohledem autorky knihy Příběh služebnice se příběh podle skutečné události mění v mrazivé svědectví protkané jemnou poetikou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 188
I vševědoucí kniha může občas zklamat Recenze
I vševědoucí kniha může občas zklamat
Traci Chee: Mluvčí (Moře inkoustu a zlata 2)

31. prosince 2018, Tomáš R. Tokoš
Sefii a Lučištníkovi se jen tak tak povedlo utéct Gardě. Jenomže ačkoli jsou momentálně v bezpečí, stali se až příliš nepohodlnými na to, aby je mohla Garda ignorovat. Ti dva totiž disponují mocí, která by mohla ohrozit i samotný grandiózní plán na ovládnutí světa Kellany.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 177
Netradiční životokomiks netradičního hudebníka Recenze
Netradiční životokomiks netradičního hudebníka
Reinhard Kleist: Nick Cave, Mercy On Me

30. prosince 2018, Josef Horký
Charisma a kombinace melancholie a vzpoury dělají z Nicka Cavea jednu z nejosobitějších postav populární hudby posledních dekád. Není proto divu, že si jeho příběh – nebo alespoň jeho část – vybojoval cestu i na stránky komiksu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 180
Růženky: Král a princ hororu uvrhli na svět spánkovou kletbu jako z pohádky Recenze
Růženky: Král a princ hororu uvrhli na svět spánkovou kletbu jako z pohádky
Stephen King, Owen King: Růženky

29. prosince 2018, Ladislav Svatoš
Co se stane, když po celém světě ženy v jeden moment usnou, ale na rozdíl od Růženky je polibek z pravé lásky nedovede probudit? Stephen a Owen Kingovi se podívali na pohádkový motiv a vytvořili z něj napínavý thriller, který se nebojí ostře kritizovat společenskou situaci v USA.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 256
Green Arrow a jeho ostrovní Déjà vu Recenze
Green Arrow a jeho ostrovní Déjà vu
Benjamin Percy: Green Arrow 02 – Ostrov starých ran

28. prosince 2018, Petr Čapek
Ačkoli to nemá Green Arrow u nás tak jednoduché jako například Batman či Harley Quinn, jeho první příspěvek v rámci Znovuzrození hrdinů DC bezpochyby příjemně překvapil. Otázkou však zůstává, zda se po zničení Devátého kruhu podaří podobným způsobem Benjaminu Percymu zaujmout i u druhé knihy, která u nás nedávno vyšla s podtitulem Ostrov starých ran.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 197
Krutý princ: Dvůr nesmrtelných víl je konečně plný krutosti a intrik Recenze
Krutý princ: Dvůr nesmrtelných víl je konečně plný krutosti a intrik
Holly Black: Krutý princ

27. prosince 2018, Nela Libovická
Vítejte ve světě, kterému vládnou nelítostné víly. Být obyčejným člověkem na dvoře nesmrtelných magických bytostí je samo o sobě těžké, ale co teprve, když vás vychovává generál Nejvyššího krále a zároveň vrah vašich rodičů? Mezi vílami panují intriky a zrady, členové královského dvora jsou krutí a jediná šance na přežití pro lidské dítě je se přizpůsobit a polykat všechnu nespravedlnost se sklopenou hlavou. Nebo snad existuje i jiná cesta?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 205
Svět se zhroutil. A my jsme běželi… Recenze
Svět se zhroutil. A my jsme běželi…
Adrian J. Walker: Běžecký klub na konci světa

26. prosince 2018, Martin Bečvář
Naše rodina byla jedna z mála v oblasti, která přežila den, kdy Zemi zasáhl zbloudilý asteroid. Měli jsme štěstí. Nebo jsme si to alespoň zpočátku mysleli. Všechno se velmi rychle začalo změnit – lidé, svět i naše životy. A naše domnělé štěstí nemělo trvat dlouho.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 216
Jak se ztratit v každodenním stereotypu Recenze
Jak se ztratit v každodenním stereotypu
Tim Weaver: Ztracený

25. prosince 2018, Tomáš R. Tokoš
Cesty do práce jsou mnohem nebezpečnější, než se může na první pohled zdát. Obzvlášť když jezdíte do kanceláře londýnskou podzemkou. Sam Wren by o tom mohl vyprávět. Kdyby ovšem jednoho prosincového rána nenastoupil do soupravy metra, aby z ní nikde nevystoupil. Zmizel a nikdo neví, co se mu stalo.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 206
Záhadné hodiny, čarodějové a mezi tím vším stojí malý kluk Recenze
Záhadné hodiny, čarodějové a mezi tím vším stojí malý kluk
John Bellairs: Čarodějovy hodiny

20. prosince 2018, Jakub Gergela
Každý si jistě alespoň jednou v životě přál, aby uměl kouzlit. Přál si to i jeden malý kluk z amerického venkova a jeho sen se mu splnil. Aby také ne, když máte za strýčka čaroděje, který se prohlašuje spíše za salonního kouzelníka, nicméně je mnohem mocnější, než se na první pohled zdá. Vše umocní ještě zjištění, že kouzelnicí je i zdejší sousedka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 239
I organizovaný zločin má svá kouzla Recenze
I organizovaný zločin má svá kouzla
Ben Aaronovitch, Andrew Cartmel, Lee Sullivan: Noční kouzelnice

19. prosince 2018, Tomáš R. Tokoš
Vidět přední britské čaroděje při práci je čest. Zvlášť pokud za normálních okolností operují spíš na stránkách románů a novel, a čtenář tak musí spoléhat pouze na vlastní představivost. Ne, že by na tom bylo něco špatného, ale čas o času je příjemné udělat si změnu. A tak po úspěchu prvního komiksového dobrodružství Petera Granta přichází další. Jenomže tentokrát bude příběh patřit někomu docela jinému.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 230
V temnotě polomáčené, půlnoční vyprávění Recenze
V temnotě polomáčené, půlnoční vyprávění
Trnitá řeč: Leigh Bardugo

18. prosince 2018, Lýdie Hochmanová
Leigh Bardugo není třeba více představovat. Autorka má na kontě trilogii Griša, duologii Šest vran, příběh o mladé Wonder Woman a nyní v ČR vychází povídkový soubor, spadající do Grishaverse – světa, ve kterém se odehrávají její předchozí díla. Jak název knihy napovídá – Trnitá řeč, příběhy, které vyprávěla sama půlnoc – nebude nouze o temněji laděném vyprávění, jež se skvěle hodí do pochmurného podzimního počasí. Precizní a luxusní zpracování jak svrchního přebalu, tak vnitřku knihy, upoutá zrak nejednoho návštěvníka knihkupectví a nutno dodat, že kniha samotná si pozornost zaslouží nejenom díky své vizuální stránce.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 217
I konec světa lze oslavit stylově Recenze
I konec světa lze oslavit stylově
Robert Fabian: Valkýry

17. prosince 2018, Tomáš R. Tokoš
Jsou dva a na první pohled se mnoho neliší. Ten první se touží dožít spektakulární apokalypsy, zatímco druhého trápí výčitky svědomí znásobené neklidnou realitou dekadentního světa budoucnosti. Oba čekají na smrt jako na vysvobození. Ale zároveň by si před koncem moc rádi vyřídili takovou menší vendetu. Tihle dva se rozhodně nebudou nudit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 285
Tahle země není pro starý Recenze
Tahle země není pro starý
Joe Abercrombie: Půl krále (Moře střepů 1)

16. prosince 2018, David P. Stefanovič
Přední zástupce černočerné cynické fantasy, Joe Abercrombie, že se pustil do literatury pro mládež? Inu, ne tak zcela, samozřejmě. Román Půl krále si bere to nejlepší z mládežnického i dospělého proudu fantastiky a je lehce stravitelný, ale pořád uspokojivě temný a krvavý.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 292
Šmrncovní holky staví fantasy na hlavu Recenze
Šmrncovní holky staví fantasy na hlavu
Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch: Šmrncem a magií (Krysí královny 01)

14. prosince 2018, Jiří Kábrt
Mnoho fanoušků fantastiky si rádo doslova hraje na hrdiny, ačkoli jinak prožívají životy, v nichž je hrdinských skutků málo a fantaskních motivů ještě méně. Právě proto se přece věnují únikové zábavě. Jenže i skuteční dobrodruzi by mohli být nevyrovnaní mladíci a možná se najde taková parta složená pouze z dívek. Krysí královny nemají vábný název, ale nepřátele ve svém fantasy světě si vezmou do parády…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 289
Legenda – Osud rozdává karty, které není možné změnit Recenze
Legenda – Osud rozdává karty, které není možné změnit
Stephanie Garberová: Legenda (Caraval 02)

13. prosince 2018, Anastasja Vištalová
Stephanie Garber se vrací s dech beroucím pokračováním příběhu o kouzelné hře, kde se lži, klamy a pravda splétají v jedno. Jenže tentokrát půjde o víc než jen o zábavu. Starodávná kletba, která uvěznila mocné Osudníky v kartách, je na pokraji zlomu. Jen vítěz dokáže odvrátit zkázu lidstva a opět nastolit pořádek. Jenže nic není zadarmo a výhra si žádá velkou oběť, kdo je ochoten ji podstoupit?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 252
Teskné písně severu z hrdel lovců lidí Recenze
Teskné písně severu z hrdel lovců lidí
Jitka Ládrová (editorka): Lovci lidí (Zpívající věže 3)

12. prosince 2018, Martin Bečvář
Pokud literární soutěž přežije tři ročníky a počet účastníků i úroveň prací má stoupající tendenci, můžeme směle prohlásit, že si začíná vydobývat své místo na slunci. Přece jen – všemožných lsoutěží, z nichž se část také hrdě prezentuje antologií vítězných prací, je v našem malém literárním rybníčku dostatek. Zpívající věže Jitky Ládrové mezi konkurencí rozhodně nezapadnou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 371
Kaneki ztrácí kontrolu Recenze
Kaneki ztrácí kontrolu
Sui Išida: Tokijský ghúl 11 (Tokijský ghúl 11)

11. prosince 2018, Kateřina Kopišťová
Jedenáctý svazek Tokijského ghúla si našel cestu na pulty českých knihkupectví. Populární manga se pomalu ale jistě blíží do svého finále. Před Kanekim stojí daleko těžší výzva – on sám. Dokáže nad sebou získat kontrolu nebo jeho nestabilita povede k neodvratnému masakru?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 245
Na vlnách rebelie Recenze
Na vlnách rebelie
Sara Raaschová: Rebelové vln

10. prosince 2018, Lýdie Hochmanová
Spisovatelka Sara Raaschová si v České republice vytvořila poměrně slušnou fanouškovskou základnu poté, co se objevila na letošním knižním festivalu Humbook v Praze. Čtenářům přiblížila svou sérii Sníh nebo popel a došlo i na křest novinky Rebelové vln. Charismatická Raaschová si získala fanoušky především svým vystupováním a nakažlivou veselou náladou. Oproti tomu její knižní série byla přijata spíše vlažně. Svezou se Rebelové na stejné vlně, nebo zamíří výš?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 298
Nedokončený příběh o napravení padlé hrdinky Recenze
Nedokončený příběh o napravení padlé hrdinky
Jean-Claude Gal, Alejandro Jodorowsky: Diosamante

7. prosince 2018, Jan Červenka
Diosamante je opravdu nevšední komiks. Spojuje v sobě epiku Galových hrdinských ság s typickými atributy Jodorowského, jako je erotická dráždivost (Šílená ze Sacré-Coeur, Borgias) a filosofické hloubání (Bílý lama, Incal). Pokud si myslíte, že to nejde dohromady, tak chilského komiksového vizionáře podceňujete.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 283
Mrtvý neví, zombík tápe, kvazi se vyzná Recenze
Mrtvý neví, zombík tápe, kvazi se vyzná
Sergej Lukjaněnko: Kvazi

6. prosince 2018, Jiří Kábrt
Pokud na vás utočí hordy nemrtvých, existuje snad nějaký důvod, proč byste je neměli vrátit do hrobu, z něhož povstaly? Inu, dokonce i oživlé mrtvoly se mohou změnit v řádné členy společnosti! Sergej Lukjaněnko si totiž rád hraje s žánrovými konvencemi, takže je schopen představit zombii v roli civilizovaného vyšetřovatele.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 344
Franta Kotleta si s Koskem zatančí Poslední tango v Havaně Recenze
Franta Kotleta si s Koskem zatančí Poslední tango v Havaně
František Kotleta: Poslední tango v Havaně (Tomáš Kosek 3)

2. prosince 2018, Jan Nohovec
Detektivní kancelář Kouda začala fušovat do cestovního ruchu. Prý vypraví poznávací zájezd po magických místech v nejslavnějších světových metropolích. Snad ho povede sám velký pan Kosek. Jo, ten, kterýmu se vždycky všechno posere.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 340
Timothy Zahn vzkřísil postavu, která ho přivedla ke Star Wars Recenze
Timothy Zahn vzkřísil postavu, která ho přivedla ke Star Wars
Timothy Zahn: Thrawn

1. prosince 2018, Radim Červenka
Thrawn se stal záporákem pro první knižní sérii ze světa Star Wars, která vznikla po natočení původní filmové trilogie. S novými filmy přicházejí i nová literární dobrodružství a nezapomnělo se ani na velkoadmirála Thrawna.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 332