Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Pražské Podsvětí aneb Tunely metra trochu jinak Recenze
Pražské Podsvětí aneb Tunely metra trochu jinak
Michal Šefara: Podsvětí

6. října 2017, Lýdie Hochmanová
Michal Šefara, mladý český autor, má na svém kontě již pár románů. S tím nejnovějším s názvem Podsvětí se rozhodl probádat hlubiny pražských tunelů metra, ve kterých se v černém hávu temnoty ukrývá cosi, co by rozhodně technickou kontrolou neprošlo. Skrývá metro opravdu něco, co si pomalu podmaňuje své okolí a rozšiřuje sítě svého teritoria, aby v příhodný okamžik mohlo zaútočit na lidské pokolení, které ve své nevědomosti a pýše zapomnělo na existenci věcí tak prastarých, jako je svět sám? Nebo jde jen o výmysl unavené mysli hlavních hrdinů, kteří mají starosti se svým životem v dnešní uspěchané době?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 461
Tragická historie nás dvou – Na lásku se neumírá? To byste se teda náramně divili Recenze
Tragická historie nás dvou – Na lásku se neumírá? To byste se teda náramně divili
Jess Rothenbergová: Tragická historie nás dvou

4. října 2017, Anastasja Vištalová
Láska dokáže být někdy pěkně krutá. Znáte ten pocit, když vám někdo zlomí srdce? Tu nikdy neutichající bolest a žal, který vás drtí zevnitř. Přece to nic není a časem to přejde, vždyť čas zhojí všechny rány, že? Omyl. Brie bylo téměř sladkých šestnáct, když ji její přítel, populární sportovec Jacob, zlomil srdce. V jednu chvíli seděla v restauraci a jedla výbornou večeři a v té další všechno potemnělo, zčernalo a vytratilo se pryč do neznáma. Najednou se ocitla na svém vlastním pohřbu. Nespáchala sebevraždu, nepodlehla otravě z jídla, dokonce netrpěla žádnou závažnou nemocí. Byla to jednoduše normální dospívající dívka, alespoň do té tragické události, než všechno dospělo ke svému konci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 404
Luciferův učeň: Co se stane, když se dobrá duše omylem propadne do Pekel? Recenze
Luciferův učeň: Co se stane, když se dobrá duše omylem propadne do Pekel?
Kenneth Bøgh Andersen: Luciferův učeň (Válka o pekelný trůn 1)

2. října 2017, Nela Libovická
Úvodní díl nové fantasy série dánského spisovatele Kennetha Bøgha Andersena představuje hlavního hrdinu Filipa. Kluka, kterého by si přál mít doma každý rodič. Třináctiletý chlapec je doslova Andělík, a to nejen díky svému příznačnému příjmení, ale také proto, že je to prostě slušňák a opravdový skautík. Jenže shodou náhod se propadne do Pekel a stane se učněm samotného Lucifera.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 564
Já, Gowery aneb Ustup, Oggerde, já to zvládnu sám! Recenze
Já, Gowery aneb Ustup, Oggerde, já to zvládnu sám!
Vladimír Šlechta: Já, Gowery

1. října 2017, Martin Bečvář
Vladimír Šlechta patří mezi stálice na českém fantasticko-literárním nebi. V poslední době nás tento oblíbený autor zásoboval hlavně reedicemi svých starších knih a závěrečným dílem (byť pouze z chronologického hlediska) cyklu Krvavé pohraničí. V novince s názvem Já, Gowery zve čtenáře k návštěvě světa, kterému kraluje major Oggerd a dvojice jeho věrných kumpánů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 735
Země ukrývá mnohá tajemství Recenze
Země ukrývá mnohá tajemství
Sylvain Neuvel: Spící obři

29. září 2017, Tereza Vršková
Naše planeta ukrývá mnohá tajemství. A lidé je objevují buď to náhodně, nebo úmyslně. Některé objevy patří mezi ty naprosto bezvýznamné, případně mají jen malý význam v historii lidstva. Některé objevy ale dokážou otřást celou naší existencí. Tím může být kupříkladu obří kovová ruka. Ruka, která nepochází z našeho světa.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 383
Přísaha krve nabízí poutavý příběh, ale s předvídatelným koncem Recenze
Přísaha krve nabízí poutavý příběh, ale s předvídatelným koncem
J.R. Ward: Přísaha krve (Odkaz černé dýky 2)

28. září 2017, Nela Libovická
Smrtící boj o záchranu upíří rasy pokračuje a Bratrstvo černé dýky nabírá rekruty z řad civilistů. Spin-off série, která celosvětově proslavila autorku píšící pod pseudonymem J. R. Ward, přichází s druhým dílem, kde opět nechybí boj na život a na smrt, oblíbené postavy z předchozích knih a především emoce vydřené až na kost. Chytrý a zuřivý samotář Axe se musí vypořádat se svými démony. A stejně tak Rhage a Mary, kteří už takovou dobu bojují o svůj šťastný konec.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 315
Navštivte bludiště, kde je zdravé se ztratit Recenze
Navštivte bludiště, kde je zdravé se ztratit
Jana Rečková: Labyrint u Mrtvého ženicha

26. září 2017, Tomáš R. Tokoš
Klášterek je malé, na první pohled skoro nezajímavé městečko kdesi na Vysočině. Ale najdete zde všechno, co je potřeba k pořádnému dobrodružství. Místního mafiána jménem Toman vydělávajícího ze zastrašování obyvatel, který má plány počítající s megalomanskou přestavbou městečka na turistické centrum. Správce nedalekého zámku, jehož předek byl prý upír. A partu dětí, která má za cíl zachránit své rodiče před nechtěnou pozorností Tomanova klanu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 339
Říjnová pevnost nabízí zaručený lék na podzimní chmury Recenze
Říjnová pevnost nabízí zaručený lék na podzimní chmury
Pevnost 10/2017

24. září 2017, Adéla Košařová
Znáte to. Za okny je sychravo, prázdné věšáky zaplňují bundy, šály a deštníky a ráno se prodíráte hustou mlhou do práce. Jinými slovy podzim nastal poněkud dřív, než bychom si asi přáli a celé to pochmurné počasí doslova volá po zachumlání se do deky, s hrnkem teplého čaje a ve společnosti kvalitní četby. S tím poslední se nabízí snadná pomoc – vychází totiž nová Pevnost, která láká nejen na Warhammer, ale též na fenomény nabité číslo, které přináší o osm stran navíc.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 368
Jenom další postapo Recenze
Jenom další postapo
Vladimír Němec: Kroniky světa Po

23. září 2017, Jan Červenka
Vladimír Němec se rozhodl, že taky zkusí své štěstí v prostředí světa po drastické katastrofě. Za tu jeho může záhadná Nemoc. Světu se říká podobně objevně Svět Po. A hlavní hrdinové? Tom, Dana a Andrea. Zkrátka a jednoduše je tady další apokalypsa – tentokrát naprosto všední a obyčejná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 382
Naruto 33: Utržený ze řetězu Recenze
Naruto 33: Utržený ze řetězu
Masaši Kišimoto: Naruto 33

21. září 2017, Josef Horký
Tým 7 se pod Jamatovým vedením snaží navázat kontakt s tajemným informátorem a sám šéf týmu v přestrojení za mistra Sasoriho chce z Kabuta dostat co nejvíce informací o Oročimarovi. Právě ty je totiž mohou dovést až k Sasukemu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 312
Cestovatelka – Čas se mění a s ním přichází i zkáza cestovatelů Recenze
Cestovatelka – Čas se mění a s ním přichází i zkáza cestovatelů
Alexandra Brackenová: Cestovatelka (Pasažérka 2)

20. září 2017, Anastasja Vištalová
Cesty Etty a Nicholase byly krutě rozděleny v dávném Damašku. Ze slečny Spencerové se nyní stal sirotek času, který je odkázán putovat osamoceně napříč časoprostorem neznámo kam. Naštěstí na osamělou, zraněnou dívku narazí někdo, kdo měl být již dávno mrtvý a nabídne jí pomocnou ruku. Jeho přičiněním potkává Herietta svého otce, Henryho Hemlocka – vůdce Trnů, odvěkého soka Cyruse Irwooda. Ten je připravený svou znovunalezenou dceru ochránit, ať to stojí, co to stojí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 343
Nikdy nevěřte automechanikům Recenze
Nikdy nevěřte automechanikům
Ben Aaronovitch, Lee Sullivan: Řeky Londýna - Čarojízda

18. září 2017, Tomáš R. Tokoš
Peter Grant se rozhodně nenudí. Ostatně jak by taky mohl, když magie se ze světa vytrácí snad jedině v představách britských policejních čarodějů. A tak je najednou všude plno podivných událostí (čti úmrtí) a všechny alespoň trochu vypadají, jako kdyby šlo o projev něčeho nadpřirozeného. Což vyžaduje Peterovu pozornost. Holt disponovat dvoučlenným týmem pro magické zločiny má své nevýhody. Takže když se na Ostrovech zblázní auta, budou mít obyvatelé Rozmaru o zábavu postaráno.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 366
Lovecraftovské příběhy se vrací potřetí na Černých křídlech Cthulhu Recenze
Lovecraftovské příběhy se vrací potřetí na Černých křídlech Cthulhu
S. T. Joshi (ed.): Černá křídla Cthulhu 3

16. září 2017, Jan Holan
I když nás mistr hororu z Providence opustil už v roce 1937, jeho odkaz žije nadále. Psát povídky v lovecraftovském stylu je stále populární kratochvílí nejednoho autora a každou chvíli vychází nějaká nová antologie. Sérii sborníků povídek s názvem Černá křídla Cthulhu má na svědomí S. T. Joshi – H. P. L. odborník na slovo vzatý – a nakladatelství Laser Books nedávno vydalo už její třetí díl.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 332
Růže a dýka – Ostří zbraně je klíčem ke spasení a k životu Recenze
Růže a dýka – Ostří zbraně je klíčem ke spasení a k životu
Renée Ahdieh: Růže a dýka (Pomsta a rozbřesk 2)

14. září 2017, Anastasja Vištalová
Hlavní město Chorosánu padlo za oběť velké bouři, jež si sebou, kromě jeho staveb, odnesla i mnohé lidské životy. Za všechnu tuhle zkázu přitom může jen jeden chlapec, král dítě – Chálid. Právě na něm totiž lpí strašlivě mocná kletba, která ho nutí brát si životy svých manželek, právě ona z něj udělala všemi nenáviděného vládce.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 337
James Stafford nabízí tak trochu odlišný pohled na Prahu Recenze
James Stafford nabízí tak trochu odlišný pohled na Prahu
James Stafford: Truchlivý amoret pražský

12. září 2017, Tomáš R. Tokoš
Budete tím možná trochu překvapeni, ale Praha není ani zdaleka tím místem, za jaké ji považujete. Jistě, není zde možné udělat ani krok bez toho, aniž byste nenarazili na nadšené turisty s fotoaparáty, kteří jsou připraveni kdykoli nakrmit prodavače pochybných suvenýrů. Jenomže krom toho je tady spousta tajemných zákoutí, kde se objevují magické artefakty a nesmrtelní vládci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 415
Generace Velkého třesku přináší zábavné, ale místy chaotické dobrodružství Recenze
Generace Velkého třesku přináší zábavné, ale místy chaotické dobrodružství
Gary Russell: Generace Velkého třesku (Doctor Who)

10. září 2017, Adéla Košařová
Druhé pokračování volné trilogie Kroniky Půvabu s podtitulem Generace Velkého třesku hned od prvních stránek dokazuje, že ani tentokrát neproběhne setkání dvanáctého Doktora s tajemným Půvabem bez problémů. Zatímco v prvním díle se Pán času honil za legendou a zachraňoval jedno malé království, nyní ho čeká rovnou boj o osud celého vesmíru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 335
Kladivo na čaroděje 12: Magie, budeš nám chybět. Možná Recenze
Kladivo na čaroděje 12: Magie, budeš nám chybět. Možná
Jiří Pavlovský: Poslední stadium (Kladivo na čaroděje 12)

9. září 2017, Sabina Dudová
Jiří Pavlovský to začal, Jiří Pavlovský to skončí. Finále Kladiva na čaroděje je po dlouhém čekání konečně tady, aby uzavřelo kruh událostí započatý v Praze roku 2010, kdy se Felix Jonáš vrátil mezi živé.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 408
Město zrcadel: Místo výbušného finále nabízí Justin Cronin táhlý epilog Recenze
Město zrcadel: Místo výbušného finále nabízí Justin Cronin táhlý epilog
Justin Cronin: Město zrcadel (Přechod 3)

7. září 2017, Jan Nohovec
Po dlouhých sedmi letech od vydání prvního dílu se konečně objevil závěrečný svazek trilogie Přechod. Tvorba velkých příběhů trvá a ten Croninův rozhodně velký je, čekání by tedy ani tolik nevadilo. V druhém díle však autor naservíroval grandiózní finiš, v němž zneškodnil celou Dvanáctku nejmocnějších upírů, a na závěr si nechal jen Nulu, toho nejpůvodnějšího a nejzáhadnějšího. Okolnosti tedy vybízí k velkolepému poslednímu dějství, svým nábojem se však Město zrcadel svým předchůdcům nevyrovná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 431
Lady Mechanika přináší úchvatný steampunkový vizuál, ale na úkor scénáře Recenze
Lady Mechanika přináší úchvatný steampunkový vizuál, ale na úkor scénáře
Joe Benitez, Peter Steigerwald: Lady Mechanika

5. září 2017, Jan Holan
Steampunk je populární žánr, který stojí na tom, že historie kdysi nabrala nečekaný alternativní směr, a došlo tak k promíchání minulosti (často viktoriánské éry) s technickými objevy založenými na páře. Ani komiks mu samozřejmě není cizím médiem a letos u nás Argo vydává první díl Lady Mechaniky, jednoho ze světově nejvíce známých steampunkových komiksů vůbec, který začal autor Joe Benitez kreslit a psát (a kolorista Peter Steigerwald vybarvovat) už v roce 2010.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 445
Mercy Thompsonová se v Dlouhém tichu podívala do Prahy Recenze
Mercy Thompsonová se v Dlouhém tichu podívala do Prahy
Patricia Briggs: Dlouhé ticho (Mercy Thompsonová 10)

3. září 2017, Jan Nohovec
Duchovní matka kojotí kožoměnkyně Mercy Thompsonové, Patricia Briggs, přijela v roce 2012 na pozvání tuzemského nakladatele do České republiky. Zalíbilo se jí tu natolik, že se desátý díl této knižní série odehrává přímo v Praze. Dojde na golema, vlkodlaky, upíry, duchy i řadu dalšího.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 463
V komiksu Konec hry dává Joker Batmanovi šachmat Recenze
V komiksu Konec hry dává Joker Batmanovi šachmat
Scott Snyder, Greg Capullo: Batman – Konec hry

1. září 2017, Jakub Ehrenberger
Každé malé dítě v Gothamu ví, že Batmanovým nejděsivějším protivníkem je vtipálek Joker, jehož trestní rejstřík je delší než soupis všech chovanců umístěných v Arkhamově léčebně. Ne snad že by se jejich soupeření doposud neslo pouze v duchu fair-play, ale v poslední době se zdá, že Joker ještě vydatně přiložil pod kotlem. Nyní se rozhodl zbavit se Batmana a jeho společníků jednou provždy. Ustojí Temný rytíř konec šaškovy hry?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 423
Rytíř temného slunce je skutečný epos mezi gamebooky Recenze
Rytíř temného slunce je skutečný epos mezi gamebooky
Swen Harder: Rytíř temného slunce

30. srpna 2017, Jan Holan
Přestože zlatá éra gamebooků je už dávno za námi, díky neúnavné práci nakladatelství Mytago se tenhle typ knih pomalu vrací zpět do módy. Po reedici několika dílů z edice Fighting Fantasy a novém vydání série Lone Wolf přišlo na řadu něco skutečně obrovského a netradičního. Nejnovějším počinem nakladatelství je totiž překlad německého gamebooku Rytíř temného slunce, který má více než 1350 odkazů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 540
Drizzt hledá východiska a zkouší, kam až dokáže zajít Recenze
Drizzt hledá východiska a zkouší, kam až dokáže zajít
R. A. Salvatore: Poslední hranice (Neverwinter 4)

29. srpna 2017, Martin Bečvář
V předchozích dílech tetralogie Neverwinter musel temný elf Drizzt Do´Urden čelit mnoha nebezpečím a porazit spousty mocných nepřátel. Nyní se však ocitá v situaci, kterou příliš dobře nezná – stojí na prahu mnohých těžkých rozhodnutí a jeho největším nepřítelem jsou jeho myšlenky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 418
V horkých letních dnech nejlépe ochladí Nejchladnější dívka z Města chladu Recenze
V horkých letních dnech nejlépe ochladí Nejchladnější dívka z Města chladu
Holly Black: Nejchladnější dívka ve Městě chladu

27. srpna 2017, Lýdie Hochmanová
Autorka Holly Black je především známá pro svou vášeň k vílám, sličnému lidu, elfům a podobným potvůrkám, kterým věnovala řadu svých knižních děl, jmenovitě kupříkladu Daň peklu, série Kronika rodu Spiderwicků a Nejtemnější část lesa. Nyní se ale pustila do temnějších sfér, kde se pod záštitou temného pláště noci skrývají před slunečním svitem krvelačné stvůry lačnící po lidské krvi. Ale opravdu je každý upír špatný?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 337
Klaun Pennywise je zpátky a s ním i nové hororové číslo Pevnosti Recenze
Klaun Pennywise je zpátky a s ním i nové hororové číslo Pevnosti
Pevnost 9/2017

26. srpna 2017, Adéla Košařová
Prázdniny se nám už dávno přehouply do druhé poloviny, což znamená mimo jiné brzký příchod nového školního roku. Obálka zářijové Pevnosti však nejen školou povinným ukazuje, že můžu být podstatně hůr. To třeba kdybyste v noci potkali takového milého klauna, který zírá z křídového papíru přímo do očí čtenářů. Kromě toho je to také jasné znamení, že tohle číslo ovládl sám velmistr hororu, slovutný Stephen King.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 643
Žhavé olovo, chladné železo je první svazek nejnovější urban fantasy s elfím detektivem v hlavní roli Recenze
Žhavé olovo, chladné železo je první svazek nejnovější urban fantasy s elfím detektivem v hlavní roli
Ari Marmell: Žhavé olovo, chladné železo (Mick Oberon 1)

24. srpna 2017, Olga Buriánková
Na první pohled je Mick pouze jedním z chicagských soukromých oček třicátých let. Jako většina kolegů je také on věčně švorc, každou chvíli dostane nakládačku a dlouho nezakopl o řádný případ. Na druhé podívání se však od ostatních dost liší. V pouzdře nenosí střelnou zbraň, ale čarodějnou hůlku a pod kloboukem ukrývá až moc špičaté uši. Je totiž faeským šlechticem, toho času v exilu. Proto ale dostane exkluzivní zakázku, jenom poněkud smrtící.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 371
Fantazie nemá hranice a je snadné se v ní ztratit Recenze
Fantazie nemá hranice a je snadné se v ní ztratit
Jana Rečková: Protože se stmívá

22. srpna 2017, Tomáš R. Tokoš
Na první pohled ta kniha vypadá jako ideální zbraň poslední záchrany. Kterou lze navíc ve chvílích bezpečí i pročítat. Jenom si musí člověk dát pozor, aby nezjistil, co všechno se mu může v povídkách Jany Rečkové stát. To by byl totiž každý pohled za roh samostatným dobrodružstvím.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 352
Když se nerd dostane do sci-fi světa Recenze
Když se nerd dostane do sci-fi světa
Jiří Wittek: Společné chromozomy

21. srpna 2017, Sabina Dudová
Představte si, že se jednoho dne probudíte a kličkami osudu zjistíte, že svět není takový, jaký ho znáte. Že se v něm pohybují lidé s umělými končetinami a implantáty napojenými na síť, díky níž mají přístup doslova ke všemu. Splněný sen, nebo noční můra?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 549
Moderní Alenka na lovu zombií Recenze
Moderní Alenka na lovu zombií
Gena Showalter: Alenka v říši zombií

20. srpna 2017, Adéla Kolářová
Šestnáctiletá Alenka Bellová nikdy neměla tak úplně normální život. Ani v době, kdy ještě bydlela s oběma rodiči a sestrou. Ale po dopravní nehodě, kterou svým způsobem vlastně zavinila, se její život stane ještě větším blázincem, než by ji kdy napadlo…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 376
Drsných policistů není nikdy dost Recenze
Drsných policistů není nikdy dost
S. Graig Zahler: Špinavý kšefty na North Ganson Street

19. srpna 2017, Tomáš R. Tokoš
Vítejte ve městě Victory. Snad nejšpinavějším a nejzanedbanějším koutě státu Missouri. Mezi hromadami mrtvých holubů, bezdomoveckých doupat a chátrajících budov lze najít jen dvě pozitivní věci. V zimních měsících všudypřítomný zmar aspoň trochu zakrývá silná vrstva sněhu. A z Victory vede silnice. Přesto právě sem se stěhuje detektiv Jules Bettinger.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 357