Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Nejlepší z možných světů? Recenze
Nejlepší z možných světů?
Elan Mastai: Dnešek není naposled

10. prosince 2017, Jiří Kábrt
Naše současná civilizace by mohla být fantastická pro lidi ze začátku 20. století, nás však už všednost možná příliš dusí. Zvlášť, když nás sci-fi literatura připravovala na svět daleko vyspělejší a utopičtější. Co kdybych vám ale řekl, že v naší době jsme skutečně měli původně disponovat neomezenou ekologickou energií, výlet na Měsíc nebyl jen pro vyvolené a technologie měla napomoci splnit každou naši potřebu? Asi byste mi neuvěřili, proto vám dnes něco řeknu o knize, v níž se cestovatel v čase přiznává, že právě on zpomalil lidský vývoj. Zabte toho blba!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 335
Divocí žolíci: Kdo drží v rukou trumfy? Recenze
Divocí žolíci: Kdo drží v rukou trumfy?
George R. R. Martin (ed.): Divocí žolíci (Divoké karty 3)

9. prosince 2017, Martin Bečvář
Blíží se Den divokých karet; den, během kterého celý New York ožije oslavami. Nespoutaná zábava, ale zároveň příležitost vzdát hold všem obětem boje za rovnoprávnost lidí zasažených mimozemským virem. Trhovci rovnají své zboží na pulty stánků, majitelé restaurací si spokojeně mnou ruce nad seznamy pozvaných hostů, obchody počítají rekordní tržby. A někde stranou všeobecného veselí tajemný Hvězdář sepisuje seznam obětí a spřádá plány na jejich likvidaci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 405
Některé záhady jsou od toho, aby zůstaly nevyřešeny Recenze
Některé záhady jsou od toho, aby zůstaly nevyřešeny
Stephen King: Colorado Kid

8. prosince 2017, Tomáš R. Tokoš
Když se na pláži odlehlého ostrova najde mrtvé tělo muže, který do Maine přijel z neznámých důvodů, náležitě to namotivuje investigativní práci dvou místních novinářů. Co policie dokáže mávnutím ruky označit za nešťastnou náhodu, případně podivnou sebevraždu, to se dva žurnalisté rozhodnou uvést na pravou míru. Proč by totiž muž označovaný jako Colorado Kid jezdil do takového zapadákova, když existuje spousta zajímavějších míst, kde skončit se životem?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 390
Vyvolená dívka, jež má změnit budoucnost ve světě tonoucích Recenze
Vyvolená dívka, jež má změnit budoucnost ve světě tonoucích
Maria Dahvana Headley: Magonie

7. prosince 2017, Anastasja Višťalová
Aza netouží po ničem jiném než být normální teenager. Avšak zdá se, že je jí tahle banalita lidské existence naprosto upřena. Trpí totiž velice vzácnou nevyléčitelnou nemocí, syndromem „Azorai“. Jen si to představte, jak ironicky to zní, má nevyléčitelnou chorobu, která nese její jméno, je zkrátka a dobře výjimečná. Nicméně, ona o žádnou pozornost navíc nestojí. Daleko milejší by jí bylo, kdyby se přestala dusit a lapat po dechu, kdyby se mohla dožít svých šestnáctých narozenin a hlavně, kdyby přestala trávit většinu svého volného času zavřená v nemocničních prostorách.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 379
Návnada: Černobílá kniha plná barev Recenze
Návnada: Černobílá kniha plná barev
Chuck Palahniuk: Návnada

6. prosince 2017, Martin Bečvář
Originalita. Toto slovo se poslední dobou v souvislosti s literaturou skloňuje poměrně často. Jenže podobné diskuse většinou končí tím, že vše už bylo někdy napsáno, a proto buďme rádi za každý ždibec textu, u kterého nedokážeme spolehlivě říct, že někoho kopíruje. Chuck Palahniuk však v Návnadě všem pochybovačům vytřel zrak a ukázal, že pokud dokážete myslet mimo zajeté koleje, pak nemusíme mít z nudných vykrádaček sebe sama nebo ostatních žádné obavy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 359
Kterým divochům lze věřit? Recenze
Kterým divochům lze věřit?
Otomar Dvořák: Bůh s tančícími ústy

5. prosince 2017, Jiří Kábrt
Otomar Dvořák je dlouhodobě fascinován tajemnem a hrůzou, které můžeme nalézt tam, kde chybí civilizace. Někdy může jít o prostředí středověkých Čech, jindy zase o místa, jež pro Středoevropana zavánějí těžkou exotikou. Tři již v minulosti publikované povídky nás v novém svazku zvou na výlety do Jižní Ameriky, oblasti Karibiku a na Havaj, kde je magie živá a primitivní kmeny dosud neztratily kontakt se svými božstvy. Pozor, nikdo nám nezaručuje bezpečný návrat!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 429
Domeček pro panenky jako noční můra Neila Gaimana Recenze
Domeček pro panenky jako noční můra Neila Gaimana
Neil Gaiman: Domeček pro panenky (Sandman 2) – bar. verze

4. prosince 2017, Radim Červenka
S názvem, jako je Domeček pro panenky, lze spojit dvě základní asociace. První je růžová barva a princeznovský sen malých holčiček a ke zděšení racionálnějších jedinců i sen některých dospělých. Druhou možnost představuje lehce perverzní hororová noční můra, v níž je panenkou zavřenou v domě oběť nějakého toho zvrhlého násilníka. Jelikož jsme v universu Neila Gaimana, vydáme se po stopách toho druhého, děsivějšího obrazu. P. S.: Nutno uznat, že děsivost obou variant je relativní.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 351
Poločas rozpadu Františka Kotlety je ještě daleko. Píše svěže jako nikdy a krvavě jako vždy Recenze
Poločas rozpadu Františka Kotlety je ještě daleko. Píše svěže jako nikdy a krvavě jako vždy
František Kotleta: Poločas rozpadu (Spad 2)

3. prosince 2017, Jan Nohovec
Loňský kousek Františka Kotlety Spad původně vypadal jako samostatný román, ve kterém si krvavý hláškující maniak z Bruntálu ozkoušel postupy pomalejšího, uvolněnějšího, dospělejšího příběhu. Tedy na pozadí světa rozvráceného jadernou katastrofou, v němž mají přeživší štěstí, když je neunesou nebo nezavraždí pomatení šílenci. Nakonec se však autor nedal, pořídil Spadu letos v létě ještě druhý díl a plánuje trilogii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 911
Největší bitva světa trollů začíná! Recenze
Největší bitva světa trollů začíná!
Amanda Hockingová: Křišťálové království (Kroniky Kaninu 3)

2. prosince 2017, Ivana Scholzová
Bryn je obviněna z velezrady a vraždy svého přítele. Stává se díky tomu nepřítelem království číslo jedna a jediný, kdo ji může pomoci je Konstantin Black. To on jí odkrývá temnou pravdu, která stála za událostmi posledních let. Fakta jsou nezvratná, a přesto nikdy dřív její pocity nebyly tak rozpolcené. S blížící se bitvou se musí rozhodnout, na jakou stranu se přidá. Zda bude stát za svým královstvím, kde už není vítaná, nebo se postaví proti a bude přihlížet smrti přátel.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 401
Dva nepřátelé chyceni v Bouři Recenze
Dva nepřátelé chyceni v Bouři
Zuzana Strachotová: Devět dní (Devět dní 1)

1. prosince 2017, Adéla Kolářová
Ona utíká, on má za úkol ji chytit. Když ji chytí, ona zemře. Když mu uteče, on bude za své selhání potrestán a usmrcen. Zdá se, že smrti není úniku, ať už se situace vyvine jakýmkoli směrem. Jenže kromě nich je tu ještě jedna entita, na kterou zapomínají a která je mnohem silnější než oni oba dohromady – sama příroda. V dálce se na obloze zjevují růžová mračna, která s sebou nesou ten nejnebezpečnější atmosférický jev té doby – vražednou Bouři, která usmrtí každého, koho dostihne.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 467
Po stopách Ilustrovaného muže Recenze
Po stopách Ilustrovaného muže
Ray Bradbury: Ilustrovaný muž

30. listopadu 2017, Tereza Vršková
Jméno Ray Bradbury je v literárním světě, především v žánru sci-fi, určitě známé. Příběh 451 stupňů Fahrenheita se stal až kultovní záležitostí, která se dočkala nejen komiksové, ale i filmové varianty. Ray Bradbury je nicméně autorem také dalších příběhů a povídková sbírka Ilustrovaný muž se řadí mezi ně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 407
Nová atraktivní “týmovka” s jedním ALE Recenze
Nová atraktivní “týmovka” s jedním ALE
Geoff Johns a kol.: Nejnebezpečnější hrdinové světa (Americká liga spravedlnosti 1)

28. listopadu 2017, Petr Čapek
Ačkoliv u nás nemá DC stále tak silné zastoupení jako hrdinové Marvelu, situace se pomalu obrací k lepšímu. Kromě zavedených sérií největších hrdinů DC v čele s Batmanem se můžeme začíst i do týmovky Justice League, která se mimochodem právě chystá do kin. Jenže co když by se Liga spravedlnosti někdy postavila proti lidstvu, kdo by je zastavil? A právě pro tento případ vzniká Americká liga spravedlnosti, jejíž první díl vychází pod taktovkou Geoffa Johnse v nakladatelství BBar­t.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 485
Střípek z Martina Recenze
Střípek z Martina
George R. R. Martin: Sídlo červa

27. listopadu 2017, David P. Stefanovič
George R. R. Martin napsal povídku. Kdo někdy nějakou nenapsal. Jenže GRRM přidal o mnoho let později ještě Píseň ledu a ohně, a proto je teď jakýkoli jeho text zpětně hodnocen jako přelomový a vhodný pro vlastní vydání. Včetně prostých povídek z počátku autorovy kariéry.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 397
Nesvatý otec aneb Když se kněz chová jako těžký rocker Recenze
Nesvatý otec aneb Když se kněz chová jako těžký rocker
Marek Dvořák: Nesvatý otec

26. listopadu 2017, Adéla Košařová
Do pomyslného mlýna české fantastiky přichází se svou troškou i mladý český autor Marek Dvořák. Jeho prvotina s podtitulem Nesvatý otec přenese čtenáře do světa aristokratického synka Phinease Mortimera, který by si z celého srdce nejvíce přál, aby život znamenal jen samé slasti a žádné starosti. Jak ale brzy pochopí, takhle jednoduché to bohužel obvykle není. Na hlavního hrdinu tak čeká strastiplná cesta do reality, na čtenáře příjemná jednohubka na nedělní odpoledne.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 366
Devět poeticky děsivých příběhů Lairda Barrona přináší Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká Recenze
Devět poeticky děsivých příběhů Lairda Barrona přináší Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká
Laird Barron: Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká

25. listopadu 2017, Jan Holan
Laird Barron je určitě jedním z nejvýznamnějších amerických autorů hororové literatury dneška a poté, co mu minulý rok vyšla česky sbírka Okultace (nakladatelství Laser-books), stal se známým i u nás. Dobré hororové weird fikce ale není nikdy dost a právě teď mají čtenáři opět důvod se radovat – malé kapesní nakladatelství Gnóm! (dle vlastních slov většinou zpravidla neviditelné, ale občas překvapí krystalem z hlubin) nyní přichází s Barronovou třetí sbírkou povídek s básnickým názvem Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 431
Kronika časů, kdy pohanští bohové byli nemilosrdní a krutí a stíhali Čechy útrapami Recenze
Kronika časů, kdy pohanští bohové byli nemilosrdní a krutí a stíhali Čechy útrapami
Jitka Svobodová: Přemyslova krev

24. listopadu 2017, Jan Červenka
Historická fantasy má u nás hluboké kořeny, a to i přesto, že byla poslední dobou lehce na ústupu. Ale blýská se na lepší časy. Co blýská! Sám hromovládný Perun rozburácel celá nebesa nad Českými zeměmi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 503
Verum: Šílenější a temnější než první díl Recenze
Verum: Šílenější a temnější než první díl
Courtney Cole: Verum

23. listopadu 2017, Nela Libovická
Calla se opět topí. Její nový svět je temný, temný oceán a všechna tajemství ji tlačí ke dnu. V pokračování Nocte se Calla Priceová snaží vyrovnat se životem, který stále nedokáže dostat pod kontrolu. Nikomu se nedá věřit, dokonce ani vlastní rodině. Pravda je neuchopitelná, vždy proklouzne skrz prsty a přitom pravda je to jediné, co by ji mohlo osvobodit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 342
Ritmatik aneb Čáry s čárami Recenze
Ritmatik aneb Čáry s čárami
Brandon Sanderson: Ritmatik

22. listopadu 2017, Martin Bečvář
Určitě jste si jako děti rádi čmárali křídou na chodník. A možná jste si i tajně přáli, aby vaše obrázky ožily. Kdybyste byli ritmatiky, zvládli byste podobné kousky bez vážnějších problémů. A Brandon Sanderson vám ve své nové knize rád poradí, jak na to.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 412
Evakuace je asi jediným prostředkem k záchraně lidstva. Zbývá jen vyřešit, kam ho vzít Recenze
Evakuace je asi jediným prostředkem k záchraně lidstva. Zbývá jen vyřešit, kam ho vzít
Marko Kloos: Evakuace (První linie 2)

21. listopadu 2017, Olga Buriánková
Seržant Grayson je po pěti letech v armádě stále naživu. Obdobně je na tom i jeho přítelkyně Halleyová. Třebaže SAS zůstávají chycené v kleštích mezi SRA a ufouny, oba vojáci úspěšně stoupají po kariérním žebříčku, zatímco se čas od času potkají a užijí si opušťák. Když se ale mají rozhodnout ohledně prodloužení služby, vyberou si radikální změnu. Mohla by je učinit velmi šťastnými. Tedy, pouze když se vrátí z další mise.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 371
Vrána k vráně sedá nebo výjimka potvrzuje pravidlo? Recenze
Vrána k vráně sedá nebo výjimka potvrzuje pravidlo?
Leigh Bardugo: Šest vran

20. listopadu 2017, Lýdie Hochmanová
Šest vran se sletělo na pulty českých knihkupectví. Leigh Bardugo už je v Čechách známá svou trilogií Griša, ze které jsou zatím přeloženy dva díly, pro čtenáře představuje tedy vítané rozptýlení přivítat další knihu, která se odehrává ve stejném fantasy světě jako jmenovaná Griša. Zásadní otázkou pro ty, kteří jsou zatím touto sérií nedočteni, zůstává, zdali mohou přečíst Šest vran před Grišou nebo neznalost světa, ve kterém se příběh odehrává, okleští čtenářský požitek? Z posbíraných zkušeností vyplývá jediné – není se čeho bát, Šest vran si dokonale užije i nováček světem griš nepolíbený.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 433
Kam až sahá odkaz Valley Forge? Garth Ennis se loučí s Punisherem Recenze
Kam až sahá odkaz Valley Forge? Garth Ennis se loučí s Punisherem
Garth Ennis, Goran Pavlov: Valley Forge, Valley Forge (Punisher MAX)

19. listopadu 2017, Jakub Ehrenberger
Kruh se uzavírá, příběh se vrací na začátek, jen válec revolveru se zběsile točí dál a dál. V 70. letech musel elitní mariňák Frank Castle ve Vietnamu čelit přesile nepřátel i morálnímu úpadku amerických jednotek. Nakonec zůstal jediným Američanem, který obléhání střelecké základny Valley Forge přežil, třebaže ani on z tehdejší válečné vřavy nevyvázl bez následků. Masakr, jehož se stal bezprostředním účastníkem, započal Frankovu proměnu v nelítostného zabijáka Punishera, který v průběhu let šlápl na kuří oko nejedné zločinecké organizaci. Teď se zdá, že se minulost a současnost protnuly.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 431
I špatné věci se občas vyplatí opakovat Recenze
I špatné věci se občas vyplatí opakovat
Ian Tregillis: Nutné zlo (Milkweed 3)

18. listopadu 2017, Tomáš R. Tokoš
Druhá světová válka byla v této konkrétní realitě mnohem ničivější než u nás. Hitler totiž měl po ruce skupinu upravených nadlidí, jejichž superschopnosti zajišťovaly hladký průběh války. Ať už díky předvídání budoucnosti nebo třeba pyrokinezi. Británie odpověděla komunikací s démony z jiné dimenze, kteří za krvavé oběti ohýbali přírodní zákony. Výsledkem ale bylo naprosté zničení lidstva. Na poslední chvíli se povedlo přenést do minulosti jediného přeživšího, který dostal za úkol zabránit nejhoršímu. Znamená to ale, že by mělo Německo nakonec válku vyhrát?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 378
Ve službách Meče je pokračováním hard sci-fi s nabitým taserem v jedné ruce a čajovým šálkem v těch zbylých Recenze
Ve službách Meče je pokračováním hard sci-fi s nabitým taserem v jedné ruce a čajovým šálkem v těch zbylých
Ann Leckieová: Ve službách Meče (Rádčská trilogie 2)

17. listopadu 2017, Olga Buriánková
Poslední kousek vědomí zničené vesmírné lodi se ocitl v lidském těle. Spravedlnost Toren, nyní kapitánka Breq, pomohla Vládci Rádče ustát zradu i porazit další její inkarnaci v boji o moc nad říší. Vítězná bitva ale neznamená vyhraný boj. Proto odeslal Breq v pozici velitelky flotily na dalekou stanici Athoek, jež se kvůli bojům o vládu a uzavření bran ocitá mimo kontakt s ostatním vesmírem. To však není jediný zdejší problém.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 377
Svět je jen jeden multidimenzionální vesmír nekonečných možností! Recenze
Svět je jen jeden multidimenzionální vesmír nekonečných možností!
Claudia Grayová: Tisíc kousků tebe

16. listopadu 2017, Anastasja Vištalová
Marguriete má všechno, co si jen dívka v jejím věku může přát. Milující rodinu, skvělou sestru Joshie a její rodiče jsou navíc opravdu geniální hlavičky. Jejich nový vynález, přístroj zvaný Ohnivák, totiž umožňuje cestovat mezi alternativními dimenzemi lidského života. Jen si to představte, žít miliony různých životů ve světě, který má nekonečno podob! Svět je díky objevu dvou mladých fyziků na prahu nové budoucnosti a rozkvětu. Konečně je tu možnost cestovat časoprostorem a možná se i stát pánem svého osudu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 460
V novém komiksu „mýval“ Rocket dokazuje, že je nejen chlupatý, ale i nebezpečný Recenze
V novém komiksu „mýval“ Rocket dokazuje, že je nejen chlupatý, ale i nebezpečný
Skottie Young, Jake Parker: Rocket: Chlupatý a nebezpečný

15. listopadu 2017, Jan Holan
Přestože Strážci Galaxie pod velením Star-lorda se objevili na stránkách komiksu už v roce 2008, do širšího podvědomí se dostali až díky celovečernímu filmu o šest let později. A protože nyní už i u nás každý fanoušek superhrdinů ví, o koho se jedná, pustilo se nakladatelství Crew do vydávání komiksů. A po týmových Strážcích Galaxie 1: Kosmičtí Avengers následuje sólo pro jednoho “mývala” – Rocket 1: Chlupatý a nebezpečný.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 417
Ve stínu bohů: Tragická sonda do života postav Recenze
Ve stínu bohů: Tragická sonda do života postav
Rachel Dunne: Ve stínu bohů (Spoutaní bohové 1)

14. listopadu 2017, Adéla Košařová
Před dávnými věky došlo ke konfliktu mezi Rodiči, stvořiteli Fiateri, a jejich potomky, Dvojčaty, která trpěla utkvělou představou, že ona by svět dokázala stvořit o poznání lépe. Celý pokus o převrat však skončil fiaskem, načež byla Dvojčata zbavena moci a uvězněna. Jejich ideály ovšem nezůstaly zcela zapomenuty a našly si příznivce v malém, ale vytrvalém kultu, který celá staletí pomalu, pomaličku hledá způsob, jak své bohy zpátky přivést opět k moci. Zdali se jim to podaří či nikoli, se v úvodním díle plánované trilogie sice nedozvíte, za to se můžete těšit na sérii pohnutých osudů nesourodé, avšak zajímavé party postav.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 455
Vítejte v Chincu! Tady na vás nikomu nezáleží Recenze
Vítejte v Chincu! Tady na vás nikomu nezáleží
Petr Heteša: Nezkoušej na mě zapomenout

13. listopadu 2017, Sabina Dudová
Město. Nejnovější technologie jsou zde součástí běžného života. Super rychlé čipy, výkonné implantáty a citlivé senzory na každém kroku a v každém těle. Ale ne v Chincu. Chinco je jako propast, kráter uprostřed Města, kde se zastavil čas. Když se tu ztratíte, nikomu nebudete chybět. Když vás zde zabijí, místní policie to nebude řešit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 480
Poslední souboj draků a elfů o ztracené insignie právě začíná! Recenze
Poslední souboj draků a elfů o ztracené insignie právě začíná!
Sandra Regnierová: Ztracené insignie (Panův tajemný odkaz 3)

12. listopadu 2017, Ivana Scholzová
Felicity Morganová je zapsaná v knize proroctví jako ta, která zachrání říši elfů. V den jejího narození zmizely Panovy insignie, které nositeli propůjčují zvláštní moc, a jen ona je může nalézt. Vše se zkomplikuje ve chvíli, kdy zjistí, že není Vyvolená jen pro elfy, ale i pro draky. To ona rozhodne poslední bitvu podle toho, na jakou stranu se přidá. Vybere si půlelfa Lea, nebo jeho bratrance Ciarana, který je dračím dítětem?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 385
K získání trůnu chybí Aelin ještě pořádný krok Recenze
K získání trůnu chybí Aelin ještě pořádný krok
Sarah J. Maas: Říše bouří (Skleněný trůn 5)

10. listopadu 2017, Adéla Kolářová
Aelin toho v posledním díle stihla opravdu hodně. Osvobodila na svém kontinentě magii, porazila adarlanského krále, zachránila jeho syna Doriana z područí Valgů a získala do svého držení jeden ze tří klíčů Sudby. Teď už ji v Adarlanu nic nedrží a ona se spolu se svými prvními dvořany vrací do Terrasenu, aby usedla na svůj – již spoustu let prázdný – trůn. Ale pokud si myslela, že ji terrasenští šlechtici uvítají s otevřenou náručí, tak se ošklivě spletla…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 401
Jaké to je, když papíroví teroristé straší soukromého detektiva Recenze
Jaké to je, když papíroví teroristé straší soukromého detektiva
Lavie Tidhar: Usáma

9. listopadu 2017, Tomáš R. Tokoš
Kdo by neznal Usámu bin Ládina, asi největšího teroristu přelomu tisíciletí. Jenomže zatímco tady z amatérských videí hřímal nenávistná prohlášení směrem ke zkaženému Západu, v alternativní realitě je jméno vůdce Talibanu spojeno pouze s úspěšnou literární sérií spisovatele, který si říká Mike Longshot. Na druhou stranu i papírový terorista dokáže napáchat pěknou paseku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 478