Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Ukradený dědic: Návrat do světa podlých víl , Holly Black: Ukradený dědic (Ukradený dědic 01)

ukradeny dedic

Po osmi letech od Hadí bitvy nastal čas vrátit se zpátky do světa lstivých víl. Prokletá dětská královna, která uprchla před svým osudem do světa lidí, a mladý okouzlující rozmazlený dědic se vydávají na misi. Mají společný cíl, ale každý vlastní úmysly. A ve světě víl se nedá nikomu a ničemu věřit – ani nepřátelům a už vůbec ne těm nejbližším. To už by měl přeci vědět každý.

Když se Doubek jako malý chlapec s parůžky setkal s princeznou Suren spoutanou v řetězech, neměl nejmenší tušení o tom, jak krutý svět umí být. To Suren naopak neznala nic než bolest a strach. V řetězech ji drželi vlastní rodiče, vládci dvora Ostrých zubů. A když její dvůr prohrál válku, využila příležitost a utekla do lidského světa. Jenže díky svému vzhledu mezi ně nedokázala zapadnout, a tak se schovávala v odpadcích a zpovzdálí pozorovala svět, do něhož toužila patřit.

Prvních několik let svého života Suren věřila, že je člověk, že má milující rodiče a sestru. Pak si pro ni však přišli a ona zjistila, že je nastrčeným vílím potomkem. Dědičkou trůnu. Princeznou. Vězněm. V krutých podmínkách žila celé roky, bez jediného přítele. A když se Cardan stal králem Elfhame a její rodiče byli poraženi, získala sice svobodu, ale nenašla štěstí.

A teď, po osmi dlouhých letech, lady Nora opět získává moc nad dvorem Ostrých zubů a chce svou ztracenou dceru zpátky za každou cenu. V nebezpečí se tak ocitá lidská rodina, kterou Suren zpovzdálí miluje a udělá cokoli, aby je zachránila. Do cesty se jí však dostane někdo, koho by doopravdy nečekala. Korunní princ a dědic Elfhame, její jediný kamarád z dětství, Doubek. Ve zlaté zbroji je okouzlující, majestátný a úžasný. A nesmí mu věřit ani slovo.

Návrat do světa Krutého prince

V sérii Krutý princ autorka splnila přesně to, co čtenář od young adult fantasy očekává. Svět padlých víl byl přesně tak krutý, jak slibovala. Lidská hrdinka musela bojovat s osudem a znevýhodněním oproti nesmrtelným a mnohem silnějším vílám, aby dosáhla svého. A to se Jude povedlo. Stala se první lidskou královnou Elfhame a osm let poté nastal čas, aby svůj příběh prožil její nevlastní bratr. Doubek, právoplatný následník trůnu, ke kterému se obrací oči celého vílího světa.

Stvořit svět víl tak, aby čtenář nedokázal postavám v něm věřit ani nos mezi očima, se Holly Black kdysi povedlo na výbornou. A teď se do tohoto světa znovu vrací, aby odvyprávěla příběh vedlejších dětských postav, které konečně dorostly.

Jak se vyvíjel charakter Doubka? Prince, kterého jeho sestry s láskou chránily před vším zlým, ale zároveň byl adoptivním synem krutého generála a dědicem trůnu? Co se z něj stalo? To neví čtenář a netuší to ani Suren, jež příběh vypráví. Však i ona je přislíbenou dědičkou trůnu. Trůnu, o který nestojí. Země, z níž utekla. Suren nikdy netoužila po ničem víc než stát se obyčejným člověkem.

Holly Black v pěti bodech

  1. Americká spisovatelka knih pro mládež.
  2. Dětství strávila v barabizně na východním pobřeží USA, která připomínala sídlo rodu Spiderwicků.
  3. Populární pětidílná série Kronika rodu Spiderwicků byla i zfilmována.
  4. Mezi další její populární romány patří Daň peklu (cena Amerických knihovníku 2007) či Nejchladnější dívka ve městě chladu.
  5. Za knihu ze série Krutý princ získala Goodreads Choice Awards 2019.

Autorka si opět zahrává s postavami, dává jim komplexní charakter včetně všech možných vad. Tahá čtenáře na nitkách jako šikovný loutkář, aby mohli předvídat, a přesto netušili, co se vlastně stane. Její postavy nejsou všemocné, zdaleka ani nepatří mezi nejsilnější v zemi a nelevelují jako v nějaké hře nebo jiných knihách podobného žánru. Přesto bojují, a právě díky jejich nedokonalostem jim čtenář musí fandit.

Kniha Ukradený dědic je plná tajemství, hádanek a zrady. Jde o plnohodnotný návrat série, která si dokázala získat fanoušky. Svět, ve kterém víly sice nedokážou lhát, ale věřit se jim nedá ani slovo. Román představuje první díl chystané duologie, jež svůj závěr dostane během příštího roku.

  • Holly Black: Ukradený dědic (Ukradený dědic 01)
  • CooBoo, 2023
  • překlad: Petra Badalec
  • obálka: Sean Freeman
  • 392 stran, 469 Kč (v e-shopu Fantasye již za 422 Kč)
9. května, Nela Libovická

Krutý princ - Ukradený dědic

Krutý princ - Ukradený dědic
Vložit do pytle na zboží  Koupit 469 Kč 422 Kč