Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Nářez podnikl cestu od superhrdinského komiksu a zase zpátky Recenze
Nářez podnikl cestu od superhrdinského komiksu a zase zpátky
Mark Millar, John Romita jr.: Kick-Ass – Nářez 3

2. září 2018, Jan Červenka
Který fanda komiksů by nechtěl získat superschopnosti, oblíknout si kápi a vyrazit po nocích do ulic ochraňovat veřejný pořádek. Jenomže, jak by to dopadlo bez schopností? A stačila by jenom touha a nezměrná vůle, aby se z obyčejného člověka stal hrdina? Mark Millar si to zkusil představit a vyšel mu z toho docela solidní Nářez.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 297
Téměř bez vlastního přičinění se elfí šlechtic zaplete do vražedné mely kolem Lughova kopí Recenze
Téměř bez vlastního přičinění se elfí šlechtic zaplete do vražedné mely kolem Lughova kopí
Ari Marmell: Lughovo kopí (Mick Oberon 2)

31. srpna 2018, Olga Buriánková
Stejně jako další velkoměsta, také Chicago hostí pár zajímavých soukromých oček. Jedním z nich je i Mick, přestože se od kolegů dost liší. Není člověk, a proto vládne magií i šestým smyslem na všechno paranormální. Když si kámoš policista od faeského detektiva vyžádá tajnou konzultaci, souhlasí. Vloupačka do muzea, při které se ještě něco najde, ho minimálně zaujala. Brzy je však zjevné, že šlo o první ze smrtících intrik a strkanic o magický artefakt.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 313
Po stopách zvráceného doktora Recenze
Po stopách zvráceného doktora
Sui Išida: Tokijský ghúl 10 (Tokijský ghúl 10)

30. srpna 2018, Kateřina Kopišťová
Desátý svazek manga série Tokijský ghúl vtrhl na pulty českých knihkupectví a potěšil tak skalní fanoušky této série. Na Kanekiho a jeho přátele čeká nové dobrodružství – najít šíleného doktora Kanóa, který stojí za experimenty s ghúly a lidmi. Je desátý díl předehrou pro velkolepé finále?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 300
Vesmírní opraváři v ráji znovu nalezeném Recenze
Vesmírní opraváři v ráji znovu nalezeném
Moebius: Svět Edeny

28. srpna 2018, Jiří Kábrt
Ať už se jedná o prastarou kosmickou loď, nebo archaický vůz značky Citroën, každý dopravní prostředek posune dvojici přátel, aby se dostali na rajskou planetu vzdálenou světu chladné technologické civilizace. Není to roztomilé, když komiksová space opera a reklama na automobil naznačují, že civilizace je špatná?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 320
Mladičká královna bojuje ve víru politických intrik a diplomacie! Recenze
Mladičká královna bojuje ve víru politických intrik a diplomacie!
Sara Raaschová: Led nebo oheň (Sníh nebo popel 2)

27. srpna 2018, Anastasja Vištalová
Meyra Dynamová dosáhla už mnohého. Právě díky její odhodlanosti a nezlomné vůli se Zimané vymanili z útlaku Jarního království. Konečně přišla dlouho očekávaná svoboda, ale za jakou cenu? Bohaté doly zimního impéria se nyní staly doslova a do písmene majetkem Cordellu, který si takto nechává platit za pomoc a ochranu, kterou svým sousedům poskytuje. Ovšem, když se při jedné těžbě narazí na tajemství předků, ze kterého dýchá magie, je krušná rovnováha staronové říše opět v troskách.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 295
Znovuzrození Olivera Queena je zde! Recenze
Znovuzrození Olivera Queena je zde!
Percy Benjamin: Green Arrow 01 – Smrt a život Olivera Queena

26. srpna 2018, Petr Čapek
Když nakladatelství Crew společně s BB Artem oznamovalo, jaké série budou u nás v rámci Znovuzrození hrdinů DC vycházet, bylo zařazení Green Arrowa bezesporu lehce riskantním tahem. Přeci jen, moc komiksů s tímto hrdinou u nás nevyšlo, a přestože je dostupný televizní seriál, fanouškovská základna tohoto hrdiny u nás není kdoví jak velká. O to větší překvapením může Green Arrow #01: Smrt a život Olivera Queena pro někoho být. Tato kniha se totiž s přehledem zařadila mezi nejlepší kousky, které u nás v rámci Rebirthu zatím vyšly.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 377
[Nikdyuš] Recenze
[Nikdyuš]
Jessica Townsendová: Nikdyuš – Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová

25. srpna 2018, Ivana Scholzová
Morrigan Crowová je desetiletá dívka, kterou celý svět nenávidí. Zcela bez nadsázky se dá říci, že vše špatné, co se stane ve státě, kde žije, je její vina. Stačí jediný její pohled a máte problém. Kolem ní umírají zvířata i lidé, kazí se potraviny a vlastně může za každé neštěstí. Ale její život, který je pro ostatní jen přítěží, nemá mít dlouhého trvání. Prokleté děti žijí jen 12 let. V den svých dvanáctých narozenin zemře, stejně jako všechny ostatní prokleté děti. Tento den však přijde o rok dřív.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 374
Na začátku jsme byli padouši všichni Recenze
Na začátku jsme byli padouši všichni
Marissa Meyerová: Renegáti (Renegáti 1)

24. srpna 2018, Ivana Scholzová
Dříve se lidé výjimečnosti báli, výjimečné pronásledovali, trýznili a zabíjeli. Považovali je za démony, čarodějnice a zrůdy. A nebáli se zbytečně. Ace Anarchista vše změnil, shromáždil nejmocnější výjimečné a svrhl vlády, pozabíjel byrokraty, zničil vládní budovy a celou infrastrukturu. Tak začala doba chaosu, známá jako věk anarchie. V nastalém zmatku neexistovala policie ani jiné bezpečnostní složky. Zvítězil ten silnější a zločinu se dařilo lépe než kdy dřív. Pak však přišla nová naděje. Skupinka výjimečných, kteří začali proti zlu bojovat a přinesli nový řád. Renegáti.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 314
Netvora: Bez paže, zato se zuřivým odhodláním Recenze
Netvora: Bez paže, zato se zuřivým odhodláním
Marjorie Liu: Probuzení (Netvora 1)

23. srpna 2018, Jiří Kábrt
Dnes budeme probírat komiksové křížence. Nejenže naší titulní hrdinkou je kříženec člověka se zvířetem a vlastně ještě něčím méně obvyklým, ale i její samotný svět je obsažen v komiksu, jenž sice vznikl díky obyvatelce Západu, ovšem jeho původ i forma jsou spojeny s Východem. Každopádně se mějte na pozoru! Netvora kromě exotiky přináší také běsnění a krveprolití.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 363
Virtuální dobrodružství v Jiném světě pokračuje Recenze
Virtuální dobrodružství v Jiném světě pokračuje
Dmitrij Rus: Klan (Hraju, abych žil 2)

22. srpna 2018, Lýdie Hochmanová
Po napínavém konci jedničky je tu očekávaný druhý díl herní série Jiný svět s názvem Klan. Autor Dmitrij Rus čtenářům ukázal, že se nebojí hrdinu postavit do situace, která se vyvine v dokonalý cliffhanger, zakončující poslední kapitolu. Sice je to ohrané, ale většinou to zabírá. Knihomolská zvědavost dobrým cliffhangerem nepohrdne. Ale co pokračování? Jaké ošemetné situace si autor pro Gleba, nového obyvatele virtuálního serveru Jiný svět, přichystal?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 314
Jeden mrtvý. Jedna noc. Tři vyšetřovatelé. Recenze
Jeden mrtvý. Jedna noc. Tři vyšetřovatelé.
Jaroslav Velinský: Mrtvý z Olivetské hory

20. srpna 2018, Martin Bečvář
Jak se zpívá ve známé písni: „Šly panenky silnicí, potkali je myslivci, myslivci tři.“ Pravda je ovšem trošku jiná: oni tři „myslivci“ byli dva staří známí, penzionovaný kriminalista Augustin Veliký a jeho bohémský přítel, malíř Josef Smetana, a toho třetího vzadu jim dělal policista Dvořák. A na túru si vyrazili nejen s panenkami, ale též s panáčky. A zmiňovaný myslivec se také nakonec objevil!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 309
Série antologií ženské fantastiky zpívá svou labutí píseň
Recenze
Série antologií ženské fantastiky zpívá svou labutí píseň
Zuzana Hloušková a Františka Vrbenská (eds.): Žena s labutí

19. srpna 2018, Jan Červenka
Originální projekt se skromnými počátky na startovači se v poměrně krátkém čase necelého roku dočkal svého završení v podobě poslední, čtvrté antologie. Dokázaly Ženy s labutí udržet laťku nastavenou Dračicemi, Lvicemi a Sovami? A jak na tom jsou ženy v české fantastice?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 374
Šílená směsice žánrů ze Sacré-Coeur Recenze
Šílená směsice žánrů ze Sacré-Coeur
Alejandro Jodorowsky: Šílená ze Sacré-Coeur

17. srpna 2018, Jan Červenka
Evropský komiks je jiný – to je asi jeho jediná možná definice. Daly by se použít také jiné přívlastky jako komplikovaný, originální, vyzývavý, provokativní, erotický, divný, nebo dokonce filozofický. Pro Šílenou ze SacréCoeur ale platí tohle vše dohromady. A ještě je nutné dodat jednu důležitou vlastnost – je opravdu šíleně dobrý.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 321
Zrození Toronie: Proroctví se naplnilo a nastal čas, aby se Toronie znovu zrodila Recenze
Zrození Toronie: Proroctví se naplnilo a nastal čas, aby se Toronie znovu zrodila
J. D. Rinehart: Zrození Toronie (Koruna Tří 3)

16. srpna 2018, Nela Libovická
Dávné proroctví říká, že až na obloze vyjdou tři hvězdy, na trůn usednou trojčata a v Toronii zavládne mír. Až se proroctví naplní, cesta k trůnu se završí. Třetí díl dobrodružné fantasy uzavírá celou sérii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 335
Každý si rád (z někoho) vystřelí. Pro gothamské Šašky a blázny to platí dvojnásob Recenze
Každý si rád (z někoho) vystřelí. Pro gothamské Šašky a blázny to platí dvojnásob
Ed Brubaker, Greg Rucka: Gotham Central 2 - Šašci a blázni

14. srpna 2018, Jakub Ehrenberger
Když se na obálce nového komiksu od ucha k uchu culí zlosyn Joker, nevěstí to zpravidla nic dobrého. Když má navíc v ruce odstřelovací pušku, je každému hned jasné, že nehodlá dětem v parku rozdávat lízátka. Novinka Šašci a blázni scenáristů Eda Brubakera a Grega Rucky čtenáře opět zavádí do útrob gothamské policejní stanice.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 443
Všude dobře, v Londýně nejlíp Recenze
Všude dobře, v Londýně nejlíp
Ben Aaronovitch: Strom viselců (Peter Grant 6)

13. srpna 2018, Tomáš R. Tokoš
Po vesnickém intermezzu, kdy si Peter Grant zatančil s jednorožci, se všechno vrací do zajetých kolejí. Pořád tady totiž je Muž bez tváře a jeho nová učednice Lesley, která původně kopala za Rozmar. O to víc se Peter pochopitelně hodlá postarat, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost. Ale nejprve bude třeba vyhovět důrazné prosbě o pomoc jedné netrpělivé bohyně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 383
Lovkyně draků na stopě Drakovládce Recenze
Lovkyně draků na stopě Drakovládce
Kristen Ciccarelli: Poslední Namsara (Iskari 1)

12. srpna 2018, Adéla Kolářová
V království Firgaard byste asi žít nechtěli. Zotročování jiných národů je tam na denním pořádku, vyprávění starých bájí je pod pohrůžkou smrti přísně zakázáno a vzácní magičtí draci, se kterými dřív obyvatelé království žili v symbióze a dokonce na nich jezdili, jsou teď po desítkách loveni a hubeni.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 455
Harley Quinn potřetí a stejně divoce Recenze
Harley Quinn potřetí a stejně divoce
Amanda Conner, Jimmy Palmiotti: Harley Quinn 3 – Láska na první ránu

11. srpna 2018, Tereza Vršková
Harley Quinn se proslavila jako bláznivá psychiatrička, která se zamilovala do Jokera a kvůli němu byla schopná udělat naprosto cokoli. Ve své sérii, která začala Šílenou odměnou a Výpadkem, kope Harley ale sama za sebe. A taky za své mazlíčky v podobě smečky psů, koček nebo věrných pomocníků a nejlepší kamarádky Poison Ivy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 442
Když přichází impérium Recenze
Když přichází impérium
James. S. A. Corey: Vzestup Persepole (Expanze 7)

10. srpna 2018, Tomáš R. Tokoš
Všechno vypadá skoro až idylicky. Po třech desetiletích se situace na Zemi stabilizovala. Teď jsou navíc s Marsem kamarádi a Transportní společnost, která vznikla z SVP, teď vesele reguluje průlety mimozemskými branami a tváří se jako rovnocenný partner obou planet. Jenomže existují lidé, kteří se s tímto stavem rozhodně nesmíří. A posádka Rosinanty tak bude mít opět práce až nad hlavu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 449
Kříženka upíra a vlkodlačky si během stíhání dvou sériových vrahů užije i Nejtemnější polibek Recenze
Kříženka upíra a vlkodlačky si během stíhání dvou sériových vrahů užije i Nejtemnější polibek
Keri Arthur: Nejtemnější polibek (Strážkyně Riley Jensonová 6)

9. srpna 2018, Olga Buriánková
Riley se vzpamatovává z krachu posledního vztahu a netouží po nové známosti. Maximálně tak na sex. Jenom to (kvůli šéfovi) nesmí být žádný z rajcovních kolegů. Naštěstí se ublížené Strážkyni nabízí jeden sexy dáreček v podobě bývalého striptéra. Žádá ji o pomoc s nalezením pohřešovaného kamaráda. Policie se v hledání oběti krapet divočejší erotiky zrovna nepřetrhne. Byla by to fajn oddechovka, kdyby se zároveň nemusela vrhnout na další ofiko případ.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 396
Když „snaha přežít“ už není ten nejdůležitější problém Recenze
Když „snaha přežít“ už není ten nejdůležitější problém
Fiona Staples a Brian K. Vaughan: Sága 7

8. srpna 2018, Tereza Vršková
České vydání Ságy pomalu finišuje a dohání svůj originál, který se na podzim dočká už devátého pokračování. Série si na svůj počet dílů udržuje slušnou kvalitu a každý nový díl je přijat nejen s velkým očekáváním, tak i s velkými obavami, protože osudy všech hrdinů jsou často na hraně. A není tomu jinak i v sedmém díle.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 348
Když se začnete hrabat ve starých věcech… Recenze
Když se začnete hrabat ve starých věcech…
Marie Rejfová: Komu straší ve věži

7. srpna 2018, Martin Bečvář
Maloměsto ožívá volbami. A jak už to tak bývá: když se jedná o přízeň voličů, začíná se mezi pojídáním chlebíčků a decentním popíjením šampusu kydat špína na oponenty. Stačí chvilka nepozornosti a ze skříní se začínají sypat kostlivci obřích rozměrů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 344
Prohnaní psanci pletichaří v prohnilém městě Recenze
Prohnaní psanci pletichaří v prohnilém městě
Leigh Bardugo: Prohnilé město (Šest vran 2)

6. srpna 2018, Lýdie Hochmanová
Po napínavém konci prvního dílu čtenáři netrpělivě očekávali pokračování, které na sebe nenechalo dlouho čekat. Tentokrát se druhý díl zahalil do zlato-černého hávu a rudých stránek. Honosný vzhled a netypický formát byl u jedničky spolehlivým lákadlem, u druhého dílu jen pěkná obálka stačit nebude. Šest vran skončilo otevřeným koncem, který drásal nervy nejednomu fanouškovi. Ponese se pokračování v duchu akční jedničky, nebo skončí se syndromem druhého dílu?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 359
Ovládají umělci také umění války? Recenze
Ovládají umělci také umění války?
Pat Murphyová: Město, nedlouho poté

4. srpna 2018, Martin Bečvář
Dokáže obstát hrubá síla v konfrontaci s jemnými uměleckými dušemi? Odpověď by se mohla zdát jednoznačná, jenže když dojde na lámání chleba… Pat Murphyová ve své knize Město, nedlouho poté ukazuje zcela originální tvář války.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 408
Z druhého vydání Hořících přízraků Vladimíra Šlechty opět mrazí v zádech Recenze
Z druhého vydání Hořících přízraků Vladimíra Šlechty opět mrazí v zádech
Vladimír Šlechta: Hořící přízraky (Gordonova země 3, Krvavé pohraničí)

3. srpna 2018, Jan Nohovec
Je tomu skoro devět let, co Vladimír Šlechta završil cyklus Krvavé pohraničí snad nejdelším románovým svazkem celé série. Hořící přízraky splétají osudy mnoha oblíbených postav autorova fantasy světa, přidávají velké bitvy s arcinepřítelem v podobě cizího uzurpujícího národa a nezapomínají na poctivou řemeslnou práci s jazykem a příběhem. Přestály zkoušku času a porovnání s novějšími tituly ze stejného světa?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 490
Atlas Monster pro děti i dospělé Recenze
Atlas Monster pro děti i dospělé
Sandra Lawrencová: Atlas monster a nadpřirozených bytostí z celého světa

1. srpna 2018, Ivana Scholzová
Píše se rok 1563 a Cornelius Walters z panství rodu Waltersů v hrabství Berkshire dosáhl věku jednadvaceti let. Tím získal nárok na své dědictví. Místo studia práv se ovšem vydává za dobrodružstvím a se svou posádkou vyplouvá na dlouhou cestu za poznáním nadpřirozených bytostí z celého světa. Atlas, který sám sepsal a ilustroval, najde o několik staletí později knihovnice a zašle ho kartografické společnosti. V domnění, že jde o výmysl, až příliš pozdě odhalí nebezpečí, jež hrozí jí i všem ostatním.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 306
Julie Nováková překračuje obzory Recenze
Julie Nováková překračuje obzory
Julie Nováková: Světy za obzorem

31. července 2018, Jan Červenka
Poslední dobou nenajedeme mnoho úspěšných českých autorů, kteří by se soustavně věnovali povídkové tvorbě, přece jenom romány a ideálně vícedílné ságy jsou pro ně z mnoha ohledů zajímavější. Přesto na povídce stojí základy vědecké sci-fi a Julie Nováková si je toho vědoma. V autorské povídkové sbírce se tak vrací ke kořenům sci-fi, která stojí na nápaditém uplatnění různých vědeckých objevů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 527
Zrnka písku sebou přináší revoluční bouři změn! Recenze
Zrnka písku sebou přináší revoluční bouři změn!
Alwyn Hamiltonová: Zrádce trůnu (Poušť v plamenech 2)

29. července 2018, Anastasja Vištalová
Amání je přímo velkým magnetem na problémy. Sice se postaví čelem téměř komukoli, jak by také ne, když dokáže poručit celé poušti, ale na maléry má zkrátka čuch.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 323
Šestá Sága se posouvá dál a přináší pravidelnou dávku rozbouřených vztahů Recenze
Šestá Sága se posouvá dál a přináší pravidelnou dávku rozbouřených vztahů
Fiona Staples a Brian K. Vaughan: Sága 6

28. července 2018, Tereza Vršková
Dokáže šesté pokračování rozjeté komiksové série vůbec něčím překvapit? Ano, Sága to zvládne a baví stejně dobře jako ve svém počátku. Časově se tentokrát posouváme více dopředu, problémy se ale hlavním hrdinům na paty lepí stále. Nebo se spíše od nich ještě neodlepily. Jedna z nejlepších a nejoblíbenějších komiksových sérií pokračuje v rozjeté jízdě dál.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 348
Do světa beze smrti přichází dáma s kosou! Recenze
Do světa beze smrti přichází dáma s kosou!
Neil Shusterman: Smrtka (Smrtka 1)

25. července 2018, Anastasja Vištalová
Už je to dlouho, co někdo zemřel přirozenou smrtí. Sen lidstva se splnil, dosáhlo své dokonalosti. Nemoci, chudoba i špatná životospráva, to všechno a mnohem více bylo jednoduše vymýceno. Teď si můžete v klidu a pohodě přebývat v blahobytu a pohodlí. Pokud se dostanete do nesnází, stačí strávit tak dva, tři dny v oživovacím centru a budete se cítit znovu jako rybička. Věčnému bytí nestojí nic v cestě, tedy téměř nic, ještě pořád tu jsou totiž Smrtky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 417