Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vyhledávání

Obsah stránky fantasya.cz je skutečně rozsáhlý, efektivnější než listování v kategoriích a seznamech je proto vyhledávání. Hledat je možné v článcích (zprávách, recenzích, rozhovorech apod.), v databázi zboží a v diskuzích (ve volných i v těch ke článkům a zboží). Pro vyhledávaní slouží formulář vlevo nahoře (na každé podstránce) a při vyhledávání je potřeba myslet na tyto skutečnosti:

  1. Vyhledávání je fulltextové, prohledává se vždy nadpis i tělo (článku), název i popis a parametry (zboží) a nadpis i text (příspěvku do diskuze).
  2. Pokud nezaškrtnete volbu „hledat jako řetězec“ nebo pokud hledaná slova neuzavřete do uvozovek (např. „Štěstí ve stínech“ místo Štěstí ve stínech), ve výsledcích vyhledávání budou články (zboží, diskuzní příspěvky), které obsahují alespoň jedno z hledaných slov.
  3. Slova kratší než čtyři znaky nejsou vyhledávána – z důvodu velikosti databáze a velkého počtu takovýchto slov. Tato podmínka neplatí v případě hledání řetězce (zaškrtnutím volby nebo uzavřením do závorek).
  4. Pro upřesnění vyhledávání slouží syntax á la Google. tj. můžete hledat „+Gemmell -Druss“, ve výsledcích takového hledání mezi zbožím budou ty knížky Davida Gemmella, v nichž se (v popisu) nevyskytuje slovo Druss.