Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, v nejbližších dnech budou naše výdejní místa fungovat následovně:
Arrakis Brno: Otevírací doba 09:00 - 17:00, výdej zboží u vstupu do prodejny
Fantasya Praha: Dočasně zavřeno
Matrix Ostrava: Otevírací doba 09:00 - 17:00, výdej zboží u vstupu do prodejny
Děkujeme za pochopení a těšíme se na vaši návštěvu.
Stane se z Princezny popela Vládkyně kouře? Recenze
Stane se z Princezny popela Vládkyně kouře?
Laura Sebastianová: Vládkyně kouře (Princezna popela 02)

17. září 2020, Nela Libovická
V pouhých šesti letech přišla o matku, Královnu ohně, i svoji zemi. Císař, který jí všechno vzal, držel Theodosii jako rukojmí a zotročil její zemi. Korunoval ji jako Princeznu popela a ona musela roky přihlížet, jak jí před očima mučí a zabíjí její lid. Teď je však Theodosie na útěku a má v plánu konečně stanout v čele svého lidu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 239
A řekl Roman Bureš: Jdi a rozvrať nacistickou říši Recenze
A řekl Roman Bureš: Jdi a rozvrať nacistickou říši
Roman Bureš: Říše

9. září 2020, Jan Nohovec
Hvězda tuzemského autora fantastiky Romana Bureše stoupá stále výš. Nejpozději v novince Říše, která se bude nepřekvapivě věnovat autorovým oblíbeným nacistům, již se objevili už například v loňském Inferiu. Rozdíl ovšem tentokrát spočívá v tom, že se místo fantasy románu jedná o alternativní historii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 308
Nová Michaela Merglová: I s obyčejnou sword & sorcery se dají dělat divy Recenze
Nová Michaela Merglová: I s obyčejnou sword & sorcery se dají dělat divy
Michaela Merglová: Prokletá věž

22. srpna 2020, Jan Nohovec
Michaela Merglová patří podobně jako třeba Roman Bureš či Kristýna Sněgoňová k vycházejícím hvězdám tuzemské fantastiky, které se na sklonku druhé dekády současného milénia soustředily kolem nakladatelství Epocha. Prokletá věž je její druhá kniha a nabízí v ní nadmíru poutavou jízdu, avšak zcela tuctovými fantasy kulisami. Bude to stačit?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 402
Otevřený a překvapivý konec před velkou pauzou Recenze
Otevřený a překvapivý konec před velkou pauzou
Fiona Staples a Brian K. Vaughan: Sága 9

21. srpna 2020, Tereza Vršková
Komiksová série Sága patří nejen mezi nejoblíbenější, ale zároveň i mezi nejoceňovanější komiksové série na světě, hlavně v USA. Příběh velké lásky, která nezná hranice, nás zavedl na spoustu míst a planet a více než mezigalaktické střety nám přinesl krutou realitu života v páru. Nic není sluníčkové a mezilidské, v našem případě mezidruhové, vztahy jsou často mnohem krušnější než to, že vám za patami dýchají ozbrojenci nebo nájemní zabijáci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 379
Minimum fantasy, maximum historie… maximum zábavy? Recenze
Minimum fantasy, maximum historie… maximum zábavy?
Guy Gavriel Kay: Poslední záblesk slunce

20. srpna 2020, Jan Červenka
Guy Gavriel Kay je v Česku poměrně populárním a dobře známý autorem a nejen tady, protože vavříny sklízí všude. Jeho nejsilnější zbraní je přitom jeho velmi specifický a nezaměnitelný styl a svět, který je tak historický až se prakticky nedá hovořit o originalitě. Kolikrát člověka napadne, jestli Kay nepíše fantasy jenom ze zvyku a ve skutečnosti nejde o převlečený historický román.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 365
Lucius Shepard přináší nový americký sen Recenze
Lucius Shepard přináší nový americký sen
Lucius Shepard: Americká modlitební příručka

11. srpna 2020, Tomáš R. Tokoš
Wardlin Stuart žil docela obyčejným životem znuděného barmana. Tedy až do chvíle, než se dostal do výměny názorů, která skončila obviněním z vraždy a expres jednosměrným výletem do věznice.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 471
Z návštěvy kožoměnecké slavnosti ve znamení spojenectví chicagských paranormálů se brzy stává Divoká karta jejich nepřátel Recenze
Z návštěvy kožoměnecké slavnosti ve znamení spojenectví chicagských paranormálů se brzy stává Divoká karta jejich nepřátel
Chloe Neill: Divoká karta (Upíři z Chicaga 9)

5. srpna 2020, Olga Buriánková
Smrtící události u Cadoganů, při nichž byl Ethan nucen zlikvidovat upířího zrádce, na svou dohru nenechaly dlouho čekat. S konečným řešením nenávisti vůči krvesajům chce starostka Chicaga začít u cadoganského Mistra. Ten již oficiální zatykač na svou hlavu nemůže ignorovat a přes mnohé výhrady se nechá přesvědčit k taktickému ústupu. Azyl v luxusním vlkodlačím sídle však není ideálním tahem k záchraně. Ba právě naopak.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 344
Gotham ohniskem anarchistické revoluce Recenze
Gotham ohniskem anarchistické revoluce
Francis Manapul, Brian Buccellato: Batman Detective Comics 7 – Anarky

4. srpna 2020, Jakub Ehrenberger
Obyvatelé Gothamu už čelili mnohým nebezpečenstvím, smrtonosný virus, který se může rozšířit z letiště do ulic, je však pro jejich ochránce Batmana nečekanou výzvou. A když se hrozbu v poslední chvíli podaří zažehnat, přihlásí se o slovo maskovaný revolucionář Anarchy a rozhodne se všem obyvatelům Gothamu darovat masku, symbol svobody a nového začátku. Skryti pod maskou si lidé mohou dělat, co chtějí. A to Batmana právem znepokojuje.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 336
Dcera Vlada Drákuly je ještě nemilosrdnější Recenze
Dcera Vlada Drákuly je ještě nemilosrdnější
Kiersten Whiteová: Vzestup (Dobyvatelská sága 2)

1. srpna 2020, Ivana Scholzová
V závěru první knihy za sebou Lada nechává Mehmeda i svého bratra. Vydá se sama na cestu s jediným cílem. Získat zpět svou rodnou zemi, své milované Valašsko. A je pro to schopna obětovat úplně všechno. Cestou drancuje jedno město za druhým a stává se stále víc a víc nemilosrdnou. Ale bude jí to stačit k tomu, aby usedla na trůn? Přes všechno, co dosud dokázala, je v očích jiných jen pouhou dívkou a své právo si bude muset tvrdě vybojovat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 348
Červený drak je nezapomenutelnou sondou do duše psychopata Recenze
Červený drak je nezapomenutelnou sondou do duše psychopata
Thomas Harris: Červený drak (Hannibal Lecter 01)

31. července 2020, Ladislav Svatoš
Skrývá se zárodek temnoty v každém z nás nebo je její vývoj determinován lidmi a okolím, v kterém vyrůstáme? Hannibal Lecter ví své a nebojí se o tom ve svých knihách promluvit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 375
Podivní se vrací i počtvrté, tentokrát do Ameriky 
Recenze
Podivní se vrací i počtvrté, tentokrát do Ameriky
Ransom Riggs: Mapa dní (Sirotčinec slečny Peregrinové 4)

30. července 2020, Lýdie Hochmannová
Někdy konec není tak radikální konečná stanice, jak se může zdát. Někdy cesta potřebuje rozšířit, přistaví se další zastávky a jízda může pokračovat. Stejně tak je to se sérií, původně trilogií, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Ačkoli byl třetí díl, v době vydání domněle poslední, ukončen více než uspokojivě, série se dočkala nečekaného, a o to více potěšujícího pokračování. Někdy postavy ožijí natolik, že jejich příběh musí být vyprávěn dál a v tomhle případě má autor pořád co říct. A je toho tolik, že obsah vystačí na další tři díly.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 369
Když nevíte, co chcete, ale nedáte pokoj, dokud vás to nedostane Recenze
Když nevíte, co chcete, ale nedáte pokoj, dokud vás to nedostane
Stephen King: Nezbytné věci

29. července 2020, Tomáš R. Tokoš
Každý má nějaké tajné přání či nesplnitelnou touhu. Ale když v malém americkém městečku otevře postarší pan Leland Gaunt svůj obchod, zjistí místní (vesměs) počestní občané, že neexistuje nic, co by bylo doopravdy nesplnitelné. A většinu z toho lze dokonce získat za velmi výhodnou cenu. Stačí někomu provést takový drobný žertík…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 356
Vše říkající název? Ne, Astrid Scholteová umí překvapit Recenze
Vše říkající název? Ne, Astrid Scholteová umí překvapit
Astrid Scholteová: Čtyři mrtvé královny

25. července 2020, Ivana Scholzová
Pro zlodějku, jako je Keralie, to byla hračka, jen malé divadýlko a pouzdro bylo její. Tedy přesněji řečeno jejího přítele Mackiela, pro kterého pracovala. To ještě netušila, že v pouzdru jsou čipy, které obsahují tajemství, pro nějž se zabíjí – záznamy vražd čtyř královen Quardary.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 299
Když se autor utrhne ze řetězu Recenze
Když se autor utrhne ze řetězu
Alejandro Jodorowsky, Dongzi Liu: Královská krev 2 – Pomsta a vykoupení

22. července 2020, David P. Stefanovič
Královské krvi, jejíž první svazek u nás vyšel před rokem, nelze upřít, že vzbudila dost vášní. Nebyly to často vášně kladné, ale každá reklama je dobrá reklama. V druhé, závěrečné knize, sešlapávají autoři plyn až na podlahu, aby si zaručili, že se o ní bude mluvit ještě více.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 432
Catwoman – Dospívání není žádné zatracené peříčko Recenze
Catwoman – Dospívání není žádné zatracené peříčko
Lauren Myracleová, Isaac Goodhart: Catwoman – Ve svitu Měsíce

20. července 2020, Anastasja Višťalová
Selina Kyleová rozhodně nevyhrála žádnou loterii. Její dosavadní život připomíná nuznou existenci na pokraji společnosti. Místo toho, aby řešila večírky, drby, či posezení s přáteli, je nucena bojovat o kousek místa na slunci. Její matka střídá partnery, jako kdyby byli pouze starými děravými ponožkami, které je třeba vyhodit a místo nich pořídit lepší, hezčí. Přičemž s každým novým přítelem se situace pouze vyostřuje. Ve svém vlastním domě si tak dívenka připadá jako vetřelec z vesmíru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 370
Manara vrhá nové světlo na stinný a život kontroverzního Carravaggia Recenze
Manara vrhá nové světlo na stinný a život kontroverzního Carravaggia
Milo Manara: Caravaggio

18. července 2020, Jan Červenka
Milo Manara proslul spojováním erotických a historických motivů a zejména jako výborný kreslíř. Carravaggiovy osudy ale uchopil i po scénáristické rovině. Nevybral si jednoduchý úkol, protože pokusit se zpracovat komiksem biografii takového světoznámého a přelomového umělce, jako je Carravaggio, rozhodně není jednoduché. Samozřejmě to vyžadovalo řadu ústupků jak na úkor historicity scénáře, tak v kresebném stylu. Přesto všechno ale je Manara zcela pohlcen tématem a bouřlivým charakterem protagonisty. Finálním výsledkem je tak ukázkový příběh o vykoupení a boji s vnitřními démony.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 368
S poníky nuda nehrozí Recenze
S poníky nuda nehrozí
Christina Riceová: Můj první komiks 04 – My Little Pony – Poníci v akci

16. července 2020, Kateřina Kopišťová
Magická šestice poníků z populárního dětského seriálu My Little Pony se v češtině dočkala dalšího komiksu. Oblíbené hrdinky se vrací hned ve čtyřech příbězích, které jistě potěší všechny fanoušky série. Ať už jde o problémy s přátelstvím či detektivní pátrání, Twilight a spol. se do toho vrhnou po hlavě. Jaká dobrodružství na ně čekají tentokrát?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 392
Tisíce světů, tisíce bran Recenze
Tisíce světů, tisíce bran
Seanan McGuireová: Každé srdce je bránou

11. července 2020, Kateřina Kopišťová
V zahraniční velmi populární série Každé srdce je bránou se dočkala vydání stejnojmenného prvního dílu i v Česku. Autorku už čtenáři mohou znát z předchozích knih, které jí vyšly v překladu u Fantom Printu, či pod jejím pseudonymem Mira Grant. Jaké ovace sklidí její nová série, která láká na desítky fantasy světů?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 320
Předurčený nabízí slibný vstup do nové fantasy série Recenze
Předurčený nabízí slibný vstup do nové fantasy série
Benedict Jacka: Predurčený (Alex Verus 01)

9. července 2020, Adéla Košařová
Magie a Londýn. Tyhle dvě věci prostě tak nějak patří k sobě, jak jinak si totiž vysvětlit, že nejeden autor se rozhodl dění své fantasy knihy zasadit právě do britské metropole. Nejinak je tomu i v případě Benedicta Jacka. Uspěje tento autor ve velké konkurenci známých spisovatelů nebo jeho série o mladém věštci zapadne do šedi desítek ročně vydaných pokusů o nastolení nové legendární fantasy ságy? Napovíme – titul má rozhodně nakročeno k první variantě.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 348
Každá podstoupí Prokletý rok, vrátí se jen hrstka Recenze
Každá podstoupí Prokletý rok, vrátí se jen hrstka
Kim Liggettová: Prokletý rok

8. července 2020, Kateřina Kopišťová
Kniha Prokletý rok sklidila u českých čtenářů nevídaný úspěch a už po několikáté čeká na svůj dotisk. Svým přirovnáním k populárnímu Příběhu služebnice získala neskutečnou výhodu, stejně jako zájem médií. Co se vlastně pod tímto novým fenoménem pro mladé skrývá?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 318
Ve vesmíru se ztrácejí lidé. Kde začít hledat? Recenze
Ve vesmíru se ztrácejí lidé. Kde začít hledat?
Petr Heteša: Co to žere a kde to spí

7. července 2020, Sabina Dudová
Zmizení lidí už nejsou, co bývaly. Zlaté časy, kdy se lidé ztráceli jen na Zemi a ne i ve vesmíru. FBI tedy musí rozšířit své pole působnosti a vyslat svoji nejdrzejší agentku na misi ke hvězdám. Čert to vem, jestli se vrátí zpátky na Zem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 347
Havraní pláč: Pokračování skvělého debutu, které vám nedá spát Recenze
Havraní pláč: Pokračování skvělého debutu, které vám nedá spát
Ed McDonald: Havraní pláč (Znamení havrana 02)

27. června 2020, Adéla Košařová
Když se naposledy čtenáři loučili s Ryhaltem Galharrowem, podařilo se mu úspěšně zahnat Hluboké krále zpět do nitra Strádání. Za záchranu lidstva však zaplatil ultimátní cenu v podobě ztráty své osudové ženy. Od těchto událostí nyní uběhly čtyři roky a svět není popravdě o nic veselejší místo, než když jsme ho spatřili naposledy. Ryhalt se přesunul do Valengradu a namísto výletů do Strádání, se zde stará o pořádek a jako správný kluk pro všechno řeší každý problém, který se naskytne. Zvládne unést tíhu svého postavení nebo se hlouběji propadne do temnoty, jež pomalu ale jistě sžírá jeho zmučenou duši?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 411
Znovu do stejné řeky Recenze
Znovu do stejné řeky
Dan Simmons: Endymion

26. června 2020, David P. Stefanovič
První dva svazky Hyperionu tvoří naprosto brilantní – a uzavřený – příběh. Lze se vůbec k něčemu takovému vrátit a navázat, aniž by se člověk opakoval, vykrádal sám sebe a zůstával jen chabým stínem? Jednoduché to určitě není. Minimálně pokud nejste Dan Simmons.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 586
Plyšákokalypsa aneb Konec světa v režii plyšáků Recenze
Plyšákokalypsa aneb Konec světa v režii plyšáků
Carlton Melick III.: Plyšákokalypsa

25. června 2020, Martin Bečvář
Svět býval krásné místo plné šťastných dětí objímajících své inteligentní plyšové hračky. Jenže jednoho krásného dne se všichni ti roztomilí medvídci, transformeři a plastoví vojáčci opravdu naštvali a začali lidi vraždit. Ano, nejspíš i jednorožci. A že jim to šlo opravdu skvěle. Vítejte v růžové budoucnosti podle Carltona Mellicka III.!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 439
Hrabě nula: William Gibson na cestě od Neuromancera k Moně Lise Recenze
Hrabě nula: William Gibson na cestě od Neuromancera k Moně Lise
William Gibson: Hrabě nula

24. června 2020, Jan Nohovec
Svým románem Neuromancer rozrazil tehdy neznámý William Gibson brány science fiction i klasické beletrie dokořán a stal se ikonou kyperpunku, nového žánru prolezlého vyspělými, avšak zároveň špinavými technologiemi. Hrabě nula je volným pokračováním páně Neuromancera, svou náladou je ale někde úplně jinde a ke čtenářům přívětivější.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 361
Strážkyně Riley se snaží nezničit vztah touhou po dítěti a ještě chytá šíleného nekromanta i zabijáka upírů Recenze
Strážkyně Riley se snaží nezničit vztah touhou po dítěti a ještě chytá šíleného nekromanta i zabijáka upírů
Keri Arthur: Smrtící touha (Strážkyně Riley Jensonová 7)

23. června 2020, Olga Buriánková
Po nedávných soukromých karambolech si teď dhampirka Jensonová a Quinn užívají kompromis i jeden druhého. Zato v práci se jí moc nedaří. Ulicemi běhá podivný vrah se zálibou v krvi, co Riley vyklouzl během posledního zátahu a brzy se objevuje nová mrtvá. Přibývají také těla z řádění jiného vraha, smyčka kolem upíří vlkodlačky i jejích přátel se zvolna stahuje a ke Strážčině monogamii se řítí úplněk.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 364
Jaké ovoce ponesou Bobovy mise? Recenze
Jaké ovoce ponesou Bobovy mise?
Dennis E. Taylor: Všechny tyto světy (Bobiverzum 3)

22. června 2020, Jiří Kábrt
Osobnost Boba Johanssona, vsazená do nesčetných vesmírných sond, má celou věčnost na sledování proměn v kosmu, ale přesto zůstává člověkem. Jako takový si vytváří hluboké vztahy ke smrtelníkům a musí řešit problémy, do nichž se vlastním nerozumem uvrtávají.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 355
Green Blood – japonská zelená krev ve westernovém podání Recenze
Green Blood – japonská zelená krev ve westernovém podání
Masasumi Kakizaki: Green Blood 01: Zelená krev

21. června 2020, Tereza Vršková
Nakladatelství Crew nám každý rok servíruje nejen osvědčené a oblíbené komiksy a mangy, ale přichází i s těmi novými. A často přinese i něco, co jsme na českém trhu ještě neviděli. V Japonsku najdete nejen obrovské množství žánrů a témat, ale také příběhy, které tak trochu vyčnívají z typické představy japonské mangy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 429
Západozemí nemá možná budoucnost, ale minulost určitě Recenze
Západozemí nemá možná budoucnost, ale minulost určitě
George R. R. Martin: Dějiny rodu Targaryenů 01 – Oheň a krev

12. června 2020, Jiří Kábrt
Díky snaze hodného pána z Ameriky, George R. R. Martina, držíme v rukou masivní učebnici historie jeho fiktivního světa. Část první ze dvou, což v případě tohoto autora může vyděsit čtenáře žádostivé pokračování. Nicméně máme zase na nějakou dobu dost materiálu, abychom se mohli učit o dějinách Západozemí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 454
Androidka Iko je opět sama sebou Recenze
Androidka Iko je opět sama sebou
Marissa Meyerová: Iko – Sama sebou (Měsíční kroniky – komiks 02)

11. června 2020, Nela Libovická
Svérázná androidka Iko má jasný postoj ke světu, přátelům i nepřátelům, když se však celý svět kolem vás mění, je těžké udržet si nebo dokonce navázat nové vztahy. A situaci dělá horší fakt, že se Iko musí vyrovnávat se všeobecným názorem na její „porouchaný“ systém.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 355