Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Město, Gemmell Stella

Gemmell Stella: Město
Název:   Město
Autor:   Gemmell Stella
Žánr:   fantasy
Počet stran:   416
Provedení:   brož.
Nakladatelství:   FANTOM Print
Překladatel:   Jan Kozák
Autor obálky:   Raymond Swanland
ISBN:   978-80-7398-270-6

Běžná cena:   359 Kč
Naše cena:   179 Kč
Sleva:   180 Kč, 50%

skladem - odešleme ihned

Vložit do pytle na zboží  Koupit
Anotace:

„CHŘADNOUCÍ MĚSTO, NESMRTELNÝ CÍSAŘ A BÝVALÝ GENERÁL…“

Hrdinská fantasy přišla o krále, ale získala královnu!

Jen málokdo, kdo to myslí s žánrem fantasy vážně, nezná jméno David A. Gemmell. Tento vpravdě geniální vypravěč, vizáží tak moc podobný svým hrdinům, románem Legenda a dalšími, které po něm následovaly, přetesal jako nikdo jiný před ním podobu příběhů, v němž muži (a ženy) s meči čelí divokým bestiím i ukrutným temným mágům.

Tulák Dakeyras, Tenaka Chán či Druss Veliký – těchto několik Gemmellových hrdinů, kteří přes veškeré své velkolepé činy zůstávají obyčejnými lidmi, se spolu s dalšími nesmazatelně vepsalo do myslí všech čtenářů, hledajících ve fantasy knihách dnes stále vzácnější hodnoty, jako jsou odvaha, čest, přátelství a dobrodružství – to vše v počtu větším než malém.

Právě při zrodu těchto hrdinů stála od počátku po Gemmellově boku redaktorka Stella Grahamová, jejíž jméno naleznete prakticky ve všech autorových poděkování či dedikacích. Přátelství nakonec přerostlo v lásku a ze Stelly Grahamové se (nejen) v úvodech knih stala Stella Gemmellová. A z redaktorky – po Gemmellově předčasné smrti – také spoluautorka, protože to byla právě ona, kdo dopsal závěrečný díl velkolepé trilogie Trója.

Nyní přichází Stella Gemmellová s prvním románem, jenž napsala sama, a už od prvních stránek dokazuje, že ačkoli jde stále cestou, kterou po desítkách let trpělivě vyšlapávala spolu se svým manželem, zároveň se nebojí do příběhu vetkat vlastní, osobitý pohled. Ingredience – obrovité město, zloduši, hrdinové i magie – zůstávají, jejich zpracování je však naprosto svébytné…

Jako vystavěné ze samotných legend, existuje prastaré Město, v němž sídlí – podle všeho –nesmrtelný císař. Dnes už bytost spředená – stejně jako zdi kolem něj – z mýtů, polopravd, lží a v temnotách šeptaných tajemství, které je dáván za vinu zmar kdysi vzkvétající metropole. A tak – po Gemmellově vzoru – musí přijít hrdina, kdysi císařův generál nyní žijící v utajení v ulicích Města, a spolu s ním i další, kteří mu budou pomáhat i křížit cestu, aby zahnali temnotu zpět do jejích skrýší. Jedno z největších fantasy dobrodružství současnosti může začít…

Město je starodávné, mnohovrstvé. Kdysi bývalo prosperující metropolí, nyní se ale rozrostlo za své hranice, vyvolává nesčetné války se sousedními kmeny a vše, co dříve bývalo zelené a úrodné, mění v pustinu. Ve středu Města žije císař. Viděl ho jen málokdo, ale ti, kterým se to podařilo, ho popisují jako muže v nejlepších letech, přestože by měl být stařičký. Někteří lidé ponuře spekulují, že už není člověk, pokud jím vůbec kdy byl. Hrstka pak dospěla k zoufalému závěru, že válka skončí pouze tehdy, když ukončí císařův nepřirozeně dlouhý život.

Povstalci v bludišti stok Města, kde chudáci bojují ve tmě o přežití, i na krví promáčených bojištích, kde jen málo hrdinů dokáže vydržet nekonečné obléhání, upínají své naděje k jednomu muži – Shuskarovi. Bývalý císařův generál byl kdysi dávno zrazen a je považován za mrtvého. Pod různými falešnými jmény ale přežil, zřekl se Města a schovává se před svým nesmrtelným nepřítelem. Teď ale nadešel čas, aby se pustil do poslední bitvy za osvobození Města od stvůry, která se uhnízdila v jeho srdci a tahá za nitky, které udržují zemi ponořenou v krvi.



Související články


Diskuze ke knize

Žádný příspěvek, založit novou diskuzi.

Související zboží (výběr), stejný/á...

Zákazníci, kteří koupili tuto knihu, kupovali také... Nakladatelství
 181 Kč
 139 Kč
 176 Kč
 260 Kč
 260 Kč
 199 Kč
 384 Kč
 229 Kč
 244 Kč
 202 Kč
 109 Kč
 239 Kč