Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Edie Spenceová 1 - Noční směna, Alexander Cassie

Alexander Cassie: Noční směna
Název:   Edie Spenceová 1 - Noční směna
Autor:   Alexander Cassie
Žánr:   fantasy
Série:   Edie Spenceová (1)
Počet stran:   224
Provedení:   váz.
Nakladatelství:   FANTOM Print
Překladatel:   Petra Kubašková
Autor obálky:   Angela Waters
ISBN:   978-80-7398-224-9

Běžná cena:   229 Kč
Naše cena:   109 Kč
Sleva:   120 Kč, 52%

není skladem, bez naděje na dodání

Anotace:

„JSTE VLKODLAK, UPÍR, NEBO ZOMBIE A JSTE ZRANĚNÝ?“ „V téhle nemocnici vás procházka růžovou zahradou rozhodně nečeká…“

Upíři, vlkodlaci a další oblíbená monstra se už infiltrovali prakticky kamkoli: jsou členy detektivních týmů, najdete je ve středoškolských lavicích i coby členy speciálních jednotek v armádě… Ty tam jsou doby, kdy se mohli spokojeně krást nocí, aby ochutnali sladkou krev nevinné panny. A protože v moderní době aby slušný upír nevinnou pannu pohledal, bylo třeba se přizpůsobit.

Jde to podstatně hůř, ale i monstra lze zabít či zranit. Pro první případ existuje řada sofistikovaných metod (jako například jasanový kolík zaražený do hrudi), pro ten druhý pak bylo vytvořené speciální nemocniční oddělení Y4, které se zaměřuje na léčbu právě takovýchto pacientů.

Smrtelně zraněné mytické bytosti, nemocniční prostředí a sestřičky… Edie Spenceová je jedna z nich – ve snaze pomáhat druhým se ale velmi často zaplétá do problémů, které ji mnohdy mohou stát život. A teď si k tomu připočtěte nezvedeného bratra, zubaté, drsné a neodolatelné pacienty a hlavně pana božského, který je… tak trochu mrtvý.

Cassie Alexander měla šťastnou ruku, když dokázala promísit dvě ingredience, které na současné čtenáře zaručeně fungují: nemrtvé sympaťáky, jejichž posláním je roztřásat něžnému pohlaví kolena a – nemocniční prostředí. Nemluvě o tom, že sestřičky jsou prostě sexy, takže úspěch série je zaručen i u drsnější poloviny lidstva.

Knihám s Edie Spenceovou navíc nechybí nadhled, ironie a černý humor, což u podobného typu literatury nebývá zrovna pravidlem. Podobně jako originální věnování českým čtenářům, z něhož vybíráme alespoň kratičkou ukázku: „Nejsem si jistá, nakolik vás osloví příběh z amerického lékařského prostředí, ale myslím, že i u vás, na druhém konci zeměkoule, máte dost podobně nelehkých profesí. Mohu jen doufat, že vás houževnatá sestra Edie nezklame a že její úsilí nebylo marné.“

Není důvod váhat. Noční směna ještě nikdy nebyla tak vzrušující, napínavá a sexy!

Anotace: Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí… Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí…



Související články


Diskuze ke knize

Žádný příspěvek, založit novou diskuzi.

Související zboží (výběr), stejný/á...

Zákazníci, kteří koupili tuto knihu, kupovali také... Nakladatelství Překladatel
 109 Kč
 174 Kč
 174 Kč
 174 Kč
 174 Kč
 167 Kč
 384 Kč
 219 Kč
 174 Kč
 153 Kč
 247 Kč
 202 Kč