Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Pán Prstenů postavený na hlavu a jiné šílenosti Reportáž
Pán Prstenů postavený na hlavu a jiné šílenosti
reportáž ze Starconu 2013

9. dubna 2013, Jan Nohovec
Setkání fanoušků sci-fi a fantasy nejsou tak úplně nevinné akce, i když se tak nezasvěcenému člověku mohou zdát na první pohled. Ta atmosféra se prostě musí zažít. A to platí, pokud jste fanoušek fantasy ság, Hvězdných válek a Hvězdné brány anebo Gleek.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3033
Cravatacon 2011 Reportáž
Cravatacon 2011


11. března 2011, Jan Červenka
Relativně malý con v Novém Jičíně má mé velké sympatie. Zejména proto, že patří mezi velmi úzkou skupinu lidí, kteří navštívili zatím všechny ročníky. Příště asi navrhnu oragnizátorům zavedení věrnostní bonusu. V každém případě nelituju ani jediné návštěvy této příjemně pohodové akce a to platí i pro tu letošní. Ono větší neznamená vždycky lepší…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4187
KoprCon 2010 Reportáž
KoprCon 2010
29.11. - 31.11. 2010

5. prosince 2010, Radim Červenka
Impérium vrací úder, po třiceti letech. Star warsácké komiksy vrací úder po 18 letech. Dinosuaři vrací úder po několika stech miliónech let. A fanoušci se kvůli tomu rozjeli do Kopřivnice. Po roce.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3615
Cesta do fantazie aneb Chotěboř 2008 Reportáž
Cesta do fantazie aneb Chotěboř 2008
reportáž z letošního Festivalu fantazie

22. července 2008, Pavla Lžičařová
Ano, vypůjčila jsem si pro nadpis název jednoho výborného anime, ale tak dokonale to vystihuje letošní Festival fantazie, že bych těžko hledala vhodnější slova. Za fantazií se letos fanoušci vypravili už potřinácté a tentokrát jich přijelo rovných 1950. Bylo to sice o něco méně než vloni, ale i tak to stačilo, aby člověk na každém kroku zakopával o lidi se vstupenkami na krku v kteroukoliv denní či noční dobu. A jaké to bylo? Jedním slovem – fantastické!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4793
Návštěva Andrzeje Sapkowského v Ostravě Reportáž
Návštěva Andrzeje Sapkowského v Ostravě
reportáž

25. října 2007, BoboKing
Polský spisovatel Andrzej Sapkowski je bezpochyby nejznámějším autorem fantastiky ve střední Evropě. A po jeho besedě v Knihovně města Ostravy musím přiznat, že to ví nejen jeho čtenáři a fandové, ale i on sám. Jeho návštěva Ostravy byla takovým vyvrcholením polského bloku projektu Knihovny města Ostravy s názvem „Všichni jsme tady doma“.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6219
Ako panna prisahala a vlk čiaral Reportáž
Ako panna prisahala a vlk čiaral
reportáž z autogramiády Alexandry Pavelkové

12. února 2007, Kate Nagini Drake
U reportáže z autogramiády Alexandry Pavelkové, na niž jsme do bratislavského Brlohu zvali před čtrnácti dny, se poprvé na této stránce ve větší míře objevuje slovenština. Jelikož jsme velkými zastánci toho, aby se čeští čtenáři tak jako za časů společného státu v tomto jazyce orientovali, nepřekládali jsme ji. Přejeme příjemné počtení.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4973
Několik fotografií z Fénixconu Reportáž
Několik fotografií z Fénixconu


11. prosince 2006, Rastislav Weber
Přinášíme co nejaktuálněji několik fotografií z Fénixconu, na kterých uvidíte jak nestory české fantastiky Ondřeje Neffa a Jiřího W. Procházku, tak kupříkladu Petru Neomillnerovou, Sašu Pavelkovou, Miroslava Žambocha, nebo dokonce samotného organizátora akce, Zdeňka Shamana Zachodila.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4469
Stephen King a já v Londýně Reportáž
Stephen King a já v Londýně
exkluzivní reportáž z autorského čtení

24. listopadu 2006, Jana Kudinková
V pondělí 6. listopadu jsem se vzbudila jako každý jiný den a do dvou odpoledne makala jako šroubek. Měla jsem na druhý den koupený lístek na autorské čtení a interview pana Stephena Kinga v Battersea Park Event Arena v Londýně, tak jsem hodlala relaxovat, a hlavně se pořádně noc před tím vyspat.

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 6519