Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Hvězda 01, Robert Fabian

Fabian - Hvězda 1

Dva roky po Carpe Diem vychází další román Roberta Fabiana, opět rozdělený do dvou samostatných knih. První část Hvězdy byla vydána v první polovině tohoto měsíce. Druhá ji následovala vzápětí a recenzi přineseme v nejbližší době. Styl, kterým Fabian psal i předchozí romány, zůstává neměnný. Jedná se o čistokrevnou military sci-fi, která vzdáleně připomíná třeba Půjčovnu masa Richarda K. Morgana.

Hlavní hrdina John Dormer, profesionální zabiják, dostane zajímavou zakázku, lišící se od ostatních obvyklých objednávek. Najít unesenou nevlastní dceru velmi bohatého klienta, miliardáře Hellera, jenž má sídlo na asteroidu kroužícím okolo planety Avalon, a přivést ji živou zpět.

Nic není tak jednoduché, jak se zdá, a vše se záhy komplikuje. Všichni, co přišli s nevlastní Hellerovou dcerou těsně před únosem do styku, nebo po ní intenzívně pátrají, začnou umírat. Navíc po Johnových stopách vyráží lovec, ze kterého mají strach i ti, kteří ho vypustili.

John si nepamatuje takřka nic ze své minulosti. Snad jen to, že je pravděpodobně bývalý mariňák. Malé střípky vzpomínek se objevují pouze v jeho nočních můrách. Je to ale jen jedna z mnoha záhad, které Johna Dormera obklopují a jejichž odhalení jsme se zatím nedočkali.

V prvním svazku najdete jen velmi málo hluchých pasáží. Děj se odvíjí v rychlém tempu a je znát, že Fabian lehce přitvrdil. Oproti Carpe diem přibyly brutální scény a sex.

Kniha se tak prozatím zdá o něco kvalitnější než zmiňovaný Carpe diem, ale s konečným soudem je třeba ještě chvíli počkat. Cena knížky je více než příznivá, každopádně však musíte počítat s tím, že pokud se odhodláte pořídit první díl, budete si muset koupit i druhý, bez kterého by investované peníze byly k ničemu.

  • Robert Fabian: Hvězda 01
  • vydaly: Straky na vrbě, Praha 2007
  • obálka: David Spáčil
  • 320 stran / 175 Kč
27. dubna 2007, Marek Hrubý

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).