Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Prokletí Salemu , King Stephen

3222-prokleti-salemu
Název:   Prokletí Salemu
Autor:   King Stephen
Žánr:   horor
Počet stran:   407
Provedení:   váz.
Nakladatelství:   Beta-Dobrovský
Překladatel:   Linda Bartošková

Běžná cena:   299 Kč
Naše cena:   399 Kč
Sleva:   30 Kč, 10%

skladem - odešleme ihned

Vložit do pytle na zboží  Koupit
Anotace:

Jerusalem´s Lot je malé městečko v Nové Anglii, s bílými dřevěnými domy, se stromy vroubenými ulicemi a s kostelem. Indiánské léto přivítalo v Salemu Bena Mearse. Vracel se do města, které měl rád a kde, jak doufal, se zbaví svých nočních můr. Ale místo toho se vše změní. Do Salemu pronikne Cizinec. Cizinec s tajemstvím, nebezpečnější než sám ďábel. * Ben ztratí svou Susan, kněz Callahan neodolá zlu, a Mark, Benův dětský přítel, zasahuje způsobem víc než překvapivým. * Prokletí Salemu je výjimečný román, přitáhne čtenáře neustálým napětím, nově pojatou klasikou hororových rekvizit. Na město Jerusalem nezapomenete.



Diskuze ke knize

Kliknutím na název příspěvku se přesunete do diskuzního fóra.

Ad Prokletí Salemu (brož.), King Stephen
jindra_strelec - 20. 09. 2008 10:47

Klasická záležitost od mistra, která je díky brožované úpravě k dispozici za přijatelnou cenu. malé, dalo by se napsat až ospalé, americké městečko žije svým vlastním životem a nikdy by nečekal hrůzu, která pomalu bublá pod povrchem. V čem je King opravdu mistr, je popis pomalého probouzení strachu, který jen polehoučku vystrkuje drápky, aby je ve finále zaťal do všech, kdo se mu postaví do cesty. Takže vzhůru do Jerusalem´s Lot.
Lot opět na scéně...
BoB - 22. 09. 2008 16:41

V mnoha Kingových románech je hlavní hrdina spisovatel. Ať již úspěšný, leč momentálně "vyhořelý", nebo nepříliš úspěšný, hledající ten pravý „životní“ námět. Ani tento není výjimkou. Spisovatel Ben Mears se vrací do míst, kde vyrůstal a kde chce dopsat svou novou knihu a zároveň se zbavit nočních můr. Není však jediný, kdo do Salem´s Lotu (obyvateli nazývaného jednoduše a prostě Lot) zavítal. Od té doby se chod celého městečka a životy všech jeho obyvatel změní. Příčina možná sídlí v opuštěném Marstenově domě, který leží na kopci nad městem a o kterém se říká, že v něm straší... Upíři a vlkodlaci jsou dnes velice populární. Právě ti první inspirovali i dnes již takového proslulého autora, jakým je Stephen King. Po úspěchu jeho prvotiny Carrie (1974) předložil čtenářům své druhé dílo - Prokletí Salemu (1975). Klasické, avšak moderně zpracované téma nás zavádí do (téměř již tradičně) malého městečka, na které padl stín temnoty. Stephen King (opět) rozjíždí hru, kde téměř všichni účinkující jsou hlavními hrdiny a kde si opravdu nikdo nemůže být životem stoprocentně jist. Příběh, který je zpočátku velice pomalý se s každou přibývající stránkou postupně dostává do obvyklého tempa až je z něj ke konci jakoby rozmazaná šmouha, když přichází vyvrcholení. Kvalitu tohoto díla potvrzuje mimo jiné i toto jeho nové vydání. Je sice "pouze" brožované, ale tím pádem je i levnější. A to se už počítá. Stephen King umí mistrně popsat všední život malého městečka se všemi (no, všemi ve skutečnosti ne) jeho jednotlivými obyvateli a jejich obvyklými starostmi přes zlomový bod, kdy se sem tam něco pokazí a situace se začíná vyhrocovat, až po úplný úpadek, kdy se vše jakoby zblázní a celé město ochromí všezahrnující a totální kolaps. Takovouto „živou“ atmosféru dokáže stejně mistrně popsat málokterý spisovatel. Autor rovněž ukazuje, že nikdo není „svatý“, že všichni máme hluboko v sobě nějaké touhy a běsy, které nás, když ne přímo ovládají, tak ovlivňují. A že někteří z nás skrývají mnohem větší (a také smrtící) tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát.
Prokletí upírů
Mickhesh - 17. 08. 2009 18:44

Ben Mears je hlavní hrdina románu od Stephena Kinga napsaného roku 1975. Ben se vrací do rodného maloměstečka, kde vyrůstal a jako malý také prožil děsivé trauma v Marstenově domě. Chce zde napsat svoji knihu a dostat se tak z krize, kterou mu připravil sám život. Chce si také pronajmout samotný Marstenův dům, tyčící se nad městem, jako maják zla, ale zjišťuje, že si již dům někdo koupil. Nový obyvatelé domu však nejsou jen tak ledajací lidé, ale upíři. Kingův román hodně staví na věrně zpracovaném venkovském (čti buranském) prostředí a také (což je jeho devizou) psychologii lidí. Samotný Ben se tak dostane do spousta situací, které jsem já osobně považoval za neuskutečnitelné, avšak King je uskuteční a vše odůvodní s lehkostí mladého tanečníka. Upíři samotní jsou věrně zpracováni a jsou věrohodně poutaví, kupodivu. Prokletí Salemu je poutavá kniha, i když to někdy trochu skřípe v příběhu samotném, avšak má skvělé zpracované charaktery a vy budete číst do konce, abyste věděli jak to všechno dopadne. Musím doporučit všem čtenářům, protože zpracovat upírské téma lze mnoha způsoby a King nám předkládá jednu z variant, byť již téměř 35 let starou...nicméně na kráse nic neubírající...

Související zboží (výběr), stejný/á...

Zákazníci, kteří koupili tuto knihu, kupovali také... Stejný autor Nakladatelství
 314 Kč
 162 Kč
 224 Kč
 224 Kč
 132 Kč
 132 Kč
 287 Kč
 369 Kč
 422 Kč
 314 Kč
 396 Kč
 269 Kč