Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zvíře ukazuje nevěstě svou pravou podobu, Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 3 (Čarodějova nevěsta 3)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 03

Ne dlouho po vydání druhého svazku útočí na pulty českých knihkupectví již třetí svazek fantasy manga série Čarodějova nevěsta, která si dobyla srdce spousty čtenářů. Po šokujícím odhalení předchozího dílu čeká Čise boj na život a na smrt, při kterém poprvé odhalí pravou podobu svého učitele…

Jedno z dobrodružství zavedlo Čise s Eliasem na opuštěný hřbitov, který prý obývá démon zabíjející místní obyvatele. Dívka však brzy zjišťuje, že je to úplně jinak. Setkává se s hřbitovním démonickým psem, ve kterém nachází nečekaného spojence před pravým padouchem – krutým a zvráceným čarodějem Cartaphilem. Čise stojí před soubojem na život a na smrt – a jediný, kdo ji může ochránit, je Elias.

Pod hrozbou smrti je Elias nucen ukázat svou pravou, démonickou tvář. Zvíře je odhaleno a zůstává jen na jeho nevěstě, zda se s tím dokáže vyrovnat. Dále je na pořadu dne setkání s překrásnou upírkou, která až příliš dlouho dlí na jednom místě a opětovný výlet do Říše draků za Lindelem. Čise tak čeká překvapivý objev o Eliasově minulosti, který může změnit celý její dosavadní život.

Pravá stránka zvířete

Třetí svazek fantasy manga série Čarodějova nevěsta vyšel rychlostí blesku po tom druhém, aby dokázal uspokojit hladové čtenáře, kteří bažili po pokračování, nepochybně okouzleni stylem a příběhem autorky a ilustrátorky Kore Jamazaki. Oproti některým jiným sériím styl kresby skvěle odpovídá příběhu a vytváří tu správnou magickou atmosféru. Ke kvalitě této série rozhodně přispěl i vynikající překlad Anny Křivánková, jež má na svědomí většinu manga sérií, které vychází v nakladatelství Crew.

Kore Jamazaki v pěti bodech:

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

Již v předchozím díle představila autorka formát, ve kterém její příběh ubíhá, a pokračuje v něm i ve třetím svazku. První část je nabitá akcí, napětím a scénami, u kterých nebudete skoro dýchat. O Čarodějově nevěstě se v marketingu mluvilo coby o „japonské Krásce a zvířeti“. Právě v tomto díle mají čtenáři poprvé možnost nahlédnout do Eliasovy minulosti, a spatřit tak jeho pravou stránku. Další části jsou už trochu oddechovější a nabízí i velkou dávku romantiky, která potěší především dámské osazenstvo čtenářstva.

Zpět do minulosti

I přesto, že jde pouze o třetí svazek, autorka již stačila odhalit velké množství informací. Třetí svazek je kromě velkého boje spíše informativnějšího ražení. Čtenáři mají možnost rozkrýt Eliasovu minulost. Více se tu projevu psychologický aspekt této série – Čise se musí vyrovnat s pravou identitou Eliase a tím, co to pro ni znamená. Autorka pomocí epizodky s upírkou také hraje na citlivější notu, což je celkem nečekaným, ač vítaným překvapením.

Ideálním doplňkem k čtení této série je i stejnojmenné anime (24 dílů a 3 speciály), které přinese tu správnou atmosféru a překrásnou hudbu. To se týká především pasáží ze země draků, jelikož Lindel zpívá, což v kreslené podobě bohužel nevynikne. Série si stále drží místo v TOP 10 prodaných knih na webu nakladatelství Crew – za květen 2018 se pohybuje na sympatickém pátém místě.

Čarodějova nevěsta by mohla zaujmout ty, kteří hledají originální a zajímavý fantasy příběh o mladé dívce, jejímž jediným přáním bylo najít domov.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 3 (Čarodějova nevěsta 3)
  • Crew, 2018
  • Překlad: Anna Křivánková
  • Obálka: Kore Jamazaki
  • 188 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
20. července 2018, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 03

Čarodějova nevěsta 03
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč