Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zrnka písku sebou přináší revoluční bouři změn!, Alwyn Hamiltonová: Zrádce trůnu (Poušť v plamenech 2)

Alwyn Hamiltonová: Zrádce trůnu

Amání je přímo velkým magnetem na problémy. Sice se postaví čelem téměř komukoli, jak by také ne, když dokáže poručit celé poušti, ale na maléry má zkrátka čuch.

Po tom, co konečně opustila rodné končiny Prachova, se mladá dívka s nadpřirozenými schopnostmi připletla rovnou do srdce nově se formujícího povstání „Nový úsvit, nová poušť“, které vede rebelský princ. Ten se hodlá utkat tváří v tvář se svým otcem, krutým sultánem, který neváhal šlapat přes mrtvoly jen, aby si získal trůn. Povstalci mají za cíl učinit ze světa lepší místo pro obyčejné smrtelníky.

Amání se idea změny líbí a je ochotna riskovat cokoli, jen aby pomohla chudým lidem mít o něco lepší živobytí, vždyť sama je jen prostá dívka z pouště. Jenže je jednoduše smolař, a díky svému „štěstí“ tak při nečekaném útoku znepřátelené armády padne do zajetí. Jejím věznitelem však není nikdo jiný než zlotřilý panovník. Dívenka je umístěna do jeho zlaté klece, harému, ze kterého není úniku, ale i tam může být k užitku své věci. Tajné uši a oči se totiž vždycky hodí, a navíc monarcha toho tají víc, než ve skutečnosti připouští!

Alwyn Hamiltonová v pěti bodech

  1. Kanadská autorka, strávila většinu svého života cestováním mezi Kanadou a Evropou.
  2. Vyrůstala ve Francii, kde se usadili její rodiče.
  3. Vystudovala dějiny umění v Cambridge.
  4. Nyní žije v Londýně.
  5. Pilotní díl trilogie – Poušť v plamenech – získala na Databázi knih hodnocení přes 87 %.

Mezi prvním a druhým dílem této neskutečně poutavé série, která v sobě mísí žánr klasické fantasy s prvky westernu, uběhl již nějaký ten pátek. Nemusíte se však obávat, že by vám něco uniklo, autorka totiž hned na prvních stránkách osvětluje všechny důležité okamžiky, které se mezitím v příběhu staly. Což zároveň výborně poslouží jako drobný překlenovací můstek mezi oběma knihami.

Hlavní hvězdou je bezesporu zas a opět ústřední hrdinka. Její nevymáchaná pusa vás totiž nejednou pobaví. Ona zkrátka vždy ví, co říci, a pokaždé má v zásobě několik jedovatých frází, přitom vůbec nezáleží, zda se zrovna baví s přáteli, či jí někdo drží nůž pod krkem. Navíc je to opravdový dobrák se srdcem na správném místě a pro toho, na němž jí záleží, by udělala první poslední.

Většinou se říká, že prostředek trilogie bývá typicky vycpávkový a o ničem, jako kdyby si v něm autor jen připravoval pevnou půdu pro dramatický závěr. U Zrádce trůnu to však vůbec neplatí, ten je totiž od začátku až do konce naprosto vynikající! Hamiltonová je obrovská intrikánka, která si se svými fanoušky opravdu ráda zahrává a navozuje jim infarktové situace.

Hravě lze konstatovat, že se jedná o jeden z nejlepších počinů fantasy literatury tohoto jara. Pokud hledáte něco neotřelého se špetkou té exotiky a sympatickou hrdinkou, jistě budete více než potěšeni. V této knížce se najde opravdu každý!

  • Alwyn Hamiltonová: Zrádce trůnu (Poušť v plamenech 2)
  • CooBoo, 2018
  • Překlad: Martina Buchtová
  • 440 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
29. července 2018, Anastasja Vištalová

Poušť v plamenech 2 - Zrádce trůnu

Poušť v plamenech 2 - Zrádce trůnu
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč