Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zrazená – závěr strastiplné duologie, Kiera Cassová: Zrazená (Zaslíbená 2)

Cassová Kiera: Zaslíbená 02: Zrazená

Vdát se z lásky je něco, o čem nepochybně sní každá žena či dívka. Hollis se tento sen sice splnil, ale neměl dlouhého trvání. Její milovaný Silas byl krutě zavražděn jen chvíli poté, co si řekli své osudové „ano“. Někdejší první dáma a oblíbenkyně mnohých se ze dne na den stala vyvrhelem ve své vlastní zemi. Po boku nové rodiny, čerstvě ovdovělá prchá z rodné vlasti v naději na lepší zítřky. Jenže ani za hranicemi na ni nic dobrého nečeká. Lidé mají dost krutovlády starobylého panovníka a volají po změně.

Mladá dívka s renesančním myšlením se tak musí postavit svým hrůzám a zapojit se do víru revoluce. Jen v případě změny totiž svítá naděje na lepší zítřky i slibnou budoucnost. Intriky, pletichy a touha po moci na sebe nenechají dlouho čekat a lady bude muset hrát nečistou hru, pokud chce zachránit ty, na nichž jí nejvíce záleží. V sázce je opravdu mnoho, včetně jejího vlastního života.

Zrazená je druhým dílem a příhodně i závěrem série Zaslíbená. Právě ta upoutá mnoho svých čtenářů přenádhernými přebaly, z nichž se doslova tají dech. Kiera Cassová je mistryní princeznovských příběhů, již její debut Selekce si získal srdce mnohých příslušnic něžného pohlaví a dočká se i seriálové adaptace na Netflixu. Tato její románová sestřička se nese v dosti obdobném romantickém duchu. Nicméně se tentokrát nepodíváme do budoucnosti, nýbrž do blíže neurčené minulosti. Epocha, do níž je děj situován, totiž nápadně připomíná časy vlády Ludvíka XIV. – Krále slunce.

Co se konstrukce dějové linie týče, tak ta působí dosti přímočarým dojmem. Čtenář dostane přesně to, co očekává – romantiku, trochu intrik a špetku akce. Není třeba si nic nalhávat, jedná se o lehce předvídatelný konstrukt s typicky šťastným zakončením. I přes pár jeho neduhů se však jedná o čtivý příběh s pár překvapivými prvky a vcelku zdařile vykresleným exteriérem, jenž umí přenést dobovou atmosféru do vašich domovů.

Kiera Cassová v pěti bodech

  1. Vyrůstala v Jižní Karolíně.
  2. Vystudovala historii na Radford University.
  3. Miluje tanec, knihy a natáčení videí.
  4. Svou první knihu The Siren vydala sama v roce 2009.
  5. V současné době žije se svým manželem a dvěma dětmi v Blackburgu ve Virginii.

Mírně pokulhávají samotné postavy, jelikož je Cassová ztvárnila bohužel dosti černobíle a místy bez nápadu. Autorka jim vštepuje hodně idealistický vzorec chování, což ocení mladší čtenáři, ale těm starším to moc pochuti nebude. Zkrátka záporák je prostě vždy ten bad guy, naopak udatný rytíř se zuby nehty, místy až nelogicky, bude snažit ochránit svou princeznu. Protagonistům by trocha emocí navíc a krapet té vlastní vůle rozhodně nezaškodily.

Avšak kritiku stranou. Od tohoto díla nikdo nečeká převratnou četbu, ale spíše něco, u čeho si čtenář odpočine jak tělem, tak i duší. Jde jednoduše o milou jednohubku, kterou snadno zdoláte během jednoho odpoledne a o které se dá říct, že představuje převyprávění příběhu Popelky s malou částečku zakázané lásky z Romea a Julie. V případě, že se budete chtít zasnít a na malou chviličku opustit realitu všedního shonu, tak je pro vás tato mini série to pravé ořechové.

  • Kiera Cassová: Zrazená (Zaslíbená 2)
  • CooBoo, 2021
  • Překlad: Ivana Sbodová
  • 264 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
12. dubna 2022, Anastasja Višťalová

Zaslíbená 02: Zrazená

Zaslíbená 02: Zrazená
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč