Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zlo vrací úder v Návratu Kouzelnice, Chris Colfer: Návrat Kouzelnice (Země příběhů 2)

chris-colfer-zeme-pribehu-2-navrat-kouzelnice

Chris Colfer si evidentně získal srdce českých čtenářů. Nakladatelství Fragment se nejenže rozhodlo pokračovat v pohádkové sérii, ale odkoupilo i práva na autorovu nejnovější knihu. Bude pro příznivce tohoto všestranného autora druhý díl Země příběhů, která nedávno pohádkově vplula na pulty českých knihkupectví, stejnou bombou?

Po neuvěřitelných dobrodružstvích, která dvojčata Alex a Connor zažila v pohádkovém světě, se vše vrací do normálu. Je však těžké se přizpůsobit každodennímu životu a škole, když je vaše babička Víla kmotřička. Ani rodinná situace dvojčat není po smrti jejich otce nikterak hvězdná. Už je to skoro rok, co dvojčata navštívila Zemi příběhů. Connor to nese celkem dobře, na rozdíl od Alex, která se mu skoro vytrácí před očima. Navíc se v jejich životě objeví někdo, koho by nejméně čekali.

Série Země příběhů

  1. Chris Colfer: Kouzelné přání (Země příběhů 1)
  2. Chris Colfer: Návrat Kouzelnice (Země příběhů 2)
  3. Chris Colfer: Varování bratří Grimmů (Země příběhů 3)
  4. Chris Colfer: Za hranice království (Země příběhů 4)
  5. Chris Colfer: Na vlnách fantazie (Země příběhů 5)
  6. Chris Colfer: Srážka světů (Země příběhů 6)

V pohádkovém světě se mezitím schyluje ke katastrofě. Vypadá to, že se vrátila mocná Kouzelnice, která kdysi zaklela Šípkovou Růženku. Dokáže si Rada víl s tímto problémem poradit sama nebo bude opět nutná asistence dvojčat, i když ne zcela úmyslná?

Ach to dospívání…

I druhý díl své série Země příběhů zasadil Chris Colfer, veřejnosti známý coby herec Kurta Hummela z muzikálového seriálu Glee, do dvou světů. První část se odehrává v lidském světě, ta druhá, o dost magičtější pak ve světě pohádek, které si však autor upravil po svém. Klasické „A žili šťastně až do smrti“ tu rozhodně neplatí. Z nevinné holčičky tu snadno může být zločinec na útěku, stejně jako královna.

Oproti prvnímu dílu oba hlavní hrdinové o rok povyrostli a chovají se o něco dospěleji, což se odráží i na problémech, kterým musí čelit a vyrovnat se s nimi. Kniha pořád nese svůj „pohádkový nádech“, rozhodně však neztrácí na své akčnosti a krutosti, kterou autor předvedl již v Kouzelném přání. Pořád je primárně určena pro mladší čtenáře, na své si ale přijdou i ti starší, kteří se rádi vrací ke svým dětským kořenům.

Chris Colfer v pěti bodech

  1. Za roli Kurta Hummela v seriálu Glee obdržel Zlatý glóbus.
  2. Zahrál si ve filmu Struck by Lightning, který sám napsal a produkoval.
  3. V roce 2011 byl podle časopisu Time zařazen mezi 100 nejvlivnějších lidí světa.
  4. Stejně jako postava Kurta Hummela, i on je homosexuál.
  5. Kouzelné přání se dva týdny po vydání stalo číslem 1 na žebříčku bestsellerů New York Times.

Pohádkové dědictví

Návrat Kouzelnice se v mnohém podobá předchozímu dílu, hlavně co se pohádkového dobrodružství týče. Neubírá to však na čtivosti a napínavosti, kterou Chris Colfer rozhodně napsat umí. Zlo se střetává s dobrem a autor poukazuje i na to, že zlo je pouze relativní pojem. Navíc přináší další pohádkové bytosti, se kterými se čtenáři dosud nesetkali. Oproti prvnímu dílu také přibyl psychologický aspekt – hrdinové konečně vědí, co jsou zač, a snaží se s tím v průběhu celého příběhu vyrovnat.

Jako třešnička na dortu je i lehká romantická zápletka, která se vyvinula již v prvním díle a pokračuje i nadále. Příběh však pouze dokresluje a zjemňuje jej. Vše také doplňují dechberoucí kresby – ať už se jedná o mapu, obrázky na začátku kapitol či samotnou obálku.

Země příběhů: Návrat Kouzelnice je primárně sice určena pro mladší čtenáře, na své si však přijdou všichni milovníci pohádek a dobrodružných příběhů, ve kterých hrdinové musí čelit nepřízni osudu.

  • Chris Colfer: Návrat Kouzelnice (Země příběhů 2)
  • Fragment, 2017
  • překlad: Veronika Volhejnová
  • obálka: Brandon Dorman
  • 427 stran, 349 Kč
16. května 2017, Kateřina Kopišťová

Země příběhů 02 - Návrat Kouzelnice

Země příběhů 02 - Návrat Kouzelnice
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč