Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Země věčného léta vás zavede do říše plné fantazie, Lee Carroll: Země věčného léta

Carroll Lee: Země věčného léta

Garet následuje Willa až do Paříže, kde učiní rozhodnutí, které ji obrátí život vzhůru nohama. Zvolí si totiž následovat svého vyvoleného do říše kouzelných bytostí. Neuvědomuje si však, že ne nadarmo zůstává tato zvláštní říše před běžnými zraky skrytá. Podaří se jí nemožné a dosáhne svého cíle?

Již po druhé se potkáváme se starými hrdiny, kteří ušli dlouhou cestu, a každého čeká závažné rozhodnutí. Garet, se chce vydat do Země věčného léta za svým milým Willem Hughesem. Touto cestou však nesleduje pouze svého vyvoleného, ale hledá informace o svých ženských předcích. Jedná se totiž o Strážné věže, ženy, které přísahaly chránit lidstvo před starodávným zlem. Podaří se Garet splnit to, co si předsevzala i za cenu velkých obětí?

Po přečtení názvu první a druhé knihy čtenář neví, co má očekávat, a je tak trochu zmatený. Přesto neodolá pokušení a ponoří se do již druhého vyprávění o životě hlavní hrdinky Garet a čtyřista let starého vampýra Willa. Dostane díky tomu možnost ponořit se do světa, který je na hony vzdálený od toho našeho, ale díky legendám natolik blízko, abychom dokázali uvěřit, že je něco takového možné.

Čtyři body o autorovi

  1. Lee Carroll je pseudonym.
  2. Vznikl spojením křestních jmen autorky mysteriózních příběhů Carol Goodmanové a jejího manžela, manažera investičních fondů a básníka Leea Slomnimského.
  3. Spisovatelka je vítězkou Hammet Award.
  4. Oba manželé žijí v Hudson Valley v New Yorku.

Pokud čtenář očekává milostnou upíří romanci plnou vášnivých scén, bude zklamán. Čím to je, že vznikají díla, která nám představují skryté světy, ale zároveň jedním dechem dodávají, že my je nevidíme? Právě Země věčného léta je ukázkový příklad. Ti, z vás, jež mají s tímto druhem literatury zkušenosti, vědí, co mají očekávat, ale i přesto budou překvapeni.

Existuje tu svět plný pozoruhodných bytostí koexistující s naším. Každá kouzelná bytůstka, byť se v příběhu pouze mihne, dostane prostor k tomu, aby čtenáře okouzlila. Co se týče historie a psychiky všech postav, Lee Carroll s ničím nešetřila a dala si záležet, aby jí čtenář uvěřil. Aby ho dokázala polapit a nepustit. Díky tomu se vám tak otvírá záhadný svět a vás nejednou napadne, jak krásné by bylo přesně tohle prožít. A ve skrytu duše tak nějak doufáte, že taková země skutečně existuje.

Vyprávění plyne rychle, nezadrhává se a zbytečně neunavuje. Možná je to i díky tomu, že spisovatelka zvolila možnost střídání pohledů. Párkrát se stane, že čtenář čte o jedné události vícekrát, ale je psaná jiným vypravěčem. Všechno však spolu souvisí a po dočtení to vytvoří celistvý obraz. Pokud hledáte neotřelou, zajímavě psanou urban fantasy, tak právě Země věčného léta je tou pravou volbou.

  • Lee Carroll: Země věčného léta
  • Motto, 2013
  • překlad: Jana Jašová
  • obálka: Jonathan Ring
  • 388 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
5. ledna 2014, Michaela Voláková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Země věčného léta

Země věčného léta
299 Kč 269 Kč