Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Želes, Jiří Mazurek

Mazurek Jiří: Želes

V poslední době se zdá, že sever Moravy je vysloveně rizikovou oblastí. Tak třeba podle autorů ze série JFK je tu reálná pravděpodobnost vzniku děsivými epidemiemi zkoušeného a otrokáři přepadaného státu nebo bude zdejší krajina postižena výskytem obřích hub. A teď najednou si stejnou část světa ke své existenci vybral prapodivný Želes neboli Železný les. Tedy, nevybral si to sám Želes, ale jeho autor Jiří Mazurek, který zde dal vzniknout zvláštnímu fenoménu – podivné enklávě kovobiologických organismů přibližně v prostoru ostravsko-karvinské uhelné pánve. Želes vznikl jako důsledek výbuchu biologické bomby, která ovšem měla původně vybuchnout někde jinde, nejraději v Rakousku, se kterým náš stát v té době už podruhé válčil. Příběh se odehrává v době, kdy ona česko – rakouská válka je již jen pojmem z učebnic, asi jako pro nás II. světová. Jenže Želes je tu stále. Celkem se toho o něm moc neví, protože jako by se před dotěrnými průzkumníky bránil a z těch, kteří se ho pokusili projít a prozkoumat, se jen málokdo vrátil. Přesto jsou okrajové pasáže známy a zkroceny natolik, aby bylo možné vybudovat tudy poměrně civilizované stezky a vodit sem turisty. Kniha popisuje zážitky nejdříve trojice, později dvou a nakonec zase trojice (s poněkud obměněným složením) lidí, kteří se shodou náhod octnou v Želese mimo tyto zabezpečené chodníky a jsou donuceni projít divočinou. Zažijí přitom podivuhodné věci a mimoděk zjistí, jak to vlastně je s neprozkouma­telností Želesa. A taky odhalí osud jedné z výzkumných výprav, která se v Želese ztratila.

Jiří Mazurek na sebe upozornil již v roce 2005, kdy jeho Legenda o Garonně úspěšně zabodovala v CKČ a dočkala se tak zveřejnění v Mlokovi 2005. Želes je druhou delší prací, která se dostává ke čtenářům. Na rozdíl od Legendy o Garonně, která prakticky byla klasickou fantasy, je Želes sci-fi s ekologicko-globalizačním motivem. Nebyl by to vlastně vůbec špatný nápad, kdyby ovšem ten antiglobalizační podtext nebyl do docela svižně a hladce se odvíjející zápletky vsunut tak jaksi neústrojně a kdyby se nedostal do role toho od antiky známého boha ve stroji. Pro mě tak z děje příliš okatě vyčnívá didakticky zdvižený prst: Pozor, McDonald je sice symbolem globalizace, ale jsou tu i jiní, plíživější a o to nebezpečnější!

Tedy, ne že by Želes byl dílem vysloveně nepovedeným, ale k dokonalosti mu určitě ještě dost chybí. Tak například skvěle vymyšleným ekosystémem Želesa jsem byla nadšená. Je vidět, že si ho autor pečlivě promyslel nejen jako efektní prostředí, ale opravdu jako systém, který přes všechny své zvláštnosti může být funkční. O to více mě pak z kontextu vytrhovaly názvy podivných tvorů, které Želes zplodil. Ano, autor vznik názvů celkem logicky vysvětluje tím, že objevitel těchto tvorů použil jména, která jim přidělila jeho malá dcerka. A tady mám nějak nejasno. Na jedné straně se o nich vypravěč vyjadřuje jako o tvorech natolik známých, že turisté sem jezdí hlavně kvůli nim. Ale z děje pak vyplyne, že vzhledem k věku té v době příběhu již ne tak docela malé dcerky mohou být tito tvorové známí asi tak deset let. Že by se za tak krátkou dobu stali natolik všeobecně proslulými? Vždyť existenci bonobů mnozí lidé nevzali na vědomí dodnes, a to byl, prosím, tento živočišný druh popsán již roku 1929. Ano, bonobo je jistě mnohem méně atraktivní než kapropejr nebo flájhoř, ale stejně. Oba uvedené názvy jsou rovněž předmětem mé nelibosti. Ještě bych se smířila s kapropejrem, ale podivný kříženec anglicko-český, byť v českém přepisu, mě tahá za oči i uši. Zato uhloni, ti jsou perfektní.

Ale neberte mě zase úplně vážně, to jen ze svého občanského povolání mám k ekologickým tématům vypěstovanou podvědomou ostražitost a apriorní předpojatost. To víte, ekolog z profese.

Přes všechny výhrady bych Želes hodnotila jako zajímavý, ale přece jenom ještě ne úplně k dokonalosti dovedený příběh, který si přesto své čtenáře jistě najde. Pokud se autor nenechá odradit podobně nerudnými remcaly, jako jsem já, jeho další dílo bude určitě tak dobré, že mi nezbude než v úctě smeknout. Předpoklady k tomu určitě má.

  • Jiří Mazurek: Želes
  • vydaly: Straky na vrbě, Praha 2007
  • obálka: Vláďa Satran
  • 248 stran / 140 Kč
11. prosince 2007, Zdena Štouračová

Diskuze k článku

Ad Želes
Michael Bronec - 11. 12. 2007 22:20

Sice je blbost, aby nakladatel kecal recenzentům do kvality knih, které sám vydává, ale já to stejně pořád dělám... :) Podle mě je Želes především hříčka - kdy z jiskřivých nápadů postupně vykrystalizoval text novelovité délky. Nemá propojenost a spletitost Duny - ani stejně funkční ekosystém - holt měl autor v tomhle smůlu na recenzentku. Text jede na vlně nápadů a rychlé akce, která ovšem není kulhánkovsky krvavá. Uvidíme, jak se autor popere s druhým dílem, který mu při psaní konce postupně vykrystalizoval v hlavě....
RE: Ad Želes
Radim Rouče - 11. 12. 2007 22:38

Zcela souhlasím, Želes mě zaujal - a líbil se mi - právě z těchto důvodů. Recenze se upnula na jeden domnělý problém a podle mého názoru o knize vlastně příliš neřekla.
tohle je recenze??
robin - 12. 12. 2007 12:17

tahle recenze stojí za hovno. ani pomalu nevim, jestli je to akční, nebo ne, humorné nebo ne... vím jen že recenzentce se nelíbila tvorba názvů zvířat... fakt bomba
RE: tohle je recenze??
Jiří Popiolek - 12. 12. 2007 13:52

Upřímně, robine, váš příspěvek stojí za hovno daleko víc než tahle recenze. A kulhánkovské zjednodušení literatury na - je to akční - není; jsou v tom hlášky - nejsou - považuju za pitomost; to Michael Bronec: Nevím, mně ta recenze přišla OK, zvlášť když se s podobně rozpačitými reakcemi na Želes setkávám vcelku často i v krámě (je to ale zprostředkované, nečetl jsem to). Obecně řečeno - vím z recenze, o čem to je, a proč by se mi to mělo líbit, nebo ne. A to je podstatnější než to, kolik je tam hlášek nebo usekaných hlav. A k tomu dodávám ještě jednu věc - nemám rád a priori negativistické recenze, které mají za cíl ublížit autorovi, ale stejně zbytečné považuju opatrné recenze, v nichž se recenzenti bojí napsat, že kniha není ideální, jenom aby na ně okamžitě někdo nezaútočil. Tahle recenze je laskavá a říká: kniha možná není ideální, ale autor je natolik talentovaný, že stojí za to si to přečíst. Podle mě je to dostatečné doporučení.
RE: RE: Ad Želes
Black - 12. 12. 2007 14:57

> Zcela souhlasím, Želes mě zaujal - a líbil se mi > - právě z těchto důvodů. Recenze se upnula na jeden domnělý problém a > podle mého názoru o knize vlastně příliš neřekla. Naopak, recenze mi o knize řekla dost. I když jsem ji už před tím přečetl. Nechal jsem se zlákat lákavým webem a textem ze zadní strany, který sliboval něco nového. Bohužel to byly zklamané naděje. Dle mého je recenze až příliš vlídná. Ale abych byl konkrétní. V prvé řadě mám pocit, že nakladatel nechal autorovi až příliš "volnou ruku" a nijak ho neusměrňoval. Dialogy dvou hlavních postav jsou někdy zoufalé, tohle přece nemohl psát středoškolský profesor, který by měl znát mluvu mládeže (leda že za 200 let náš dorost zinfantilní). Asi by taky neměly utéct perličky typu wolfram je mimořádně tepelně odolný, proto se z něj dělají vlákna do žárovek - děj se odehrává 200 let v budoucnosti - to je jako bychom si teď vysvětlovali, že petrolej je výborná věc na svícení... Že se dvacetipatrová budova tvrdošijně vydává za mrakodrap je spíše úsměvné, tak jako že nadnárodní koncern je prezentován jako s.r.o. Aby příběh byl uvěřitelný, musí mít vychytané i takové drobnosti, jinak vás to praští do očí a začnete místo děje vnímat každou takovou blbůstku. Pak už tomu všemu nasadí korunu hlášky o tom, jak čeští europoslanci korupcí rozvrátili Evropskou unii či zmínka o TGV-Pendolinu. Tak buď píšu parodii nebo dobrodružný román. Nápad měl autor fakt dobrý, jen to chtělo pevnou ruku redaktora a mohlo z toho vzniknout příjemné dílko.
RE: RE: tohle je recenze??
Michael Bronec - 12. 12. 2007 17:04

Abych nebyl špatně pochopen - vůbec jsem si ve své reakci nestěžoval na kvalitu recenze.

Jsem rád, že se někdo recenzemi zabývá - je to zpětná vazba pro autora.

Chtěl jsem jen recenzentce říct, že podle mě (a podle recenze) prostě předem očekávala příliš.

No, a to se jí holt nesplnilo.

Tady v úzkém kruhu čtenářstva bych si troufl napsat, že Želes je hlavně kniha pro mládež. Dozadu na ni dát bych se to ovšem bál, neboť bych to tím mohl "odstřelit".

Doufám, že tímhle prohlášením třeba nenaseru autora, pokud sem někdy zabloudí, a že mi časem napíše ten druhý díl, případně něco dalšího... :)

RE: RE: RE: Ad Želes
J.Aram - 15. 12. 2007 12:21

Pane Black, vaše diskuze ze dne 12.12. mě natolik zaujala, že jsem se odhodlal na ni reagovat. Kniha se mi líbila. Velice. A to jak svou lehkostí čtení, tak i obsahově. Nezkoumal jsem, zda opravdu vše, so se v knize popisuje, může za 200 let existovat!??. Vůbec to při čtení nevnímám, přestože se již několik desítek let věnuji technické kybernetice a tak by mi měla být tato vize blízká. Pokud se však zamyslím nad vašim problémem, domnívám se, že se ve svých přímerech hluboce mýlíte. Vždyť i petrolejku v používání bychom na Zemi dnes našli. Mimochodem označení mrakodrap pro 20patrovou budovu je naprosto v pořádku, viz např. Wikipedia. Zřejmě jste nikdy neslyšel o tom, že ještě dnes jsou na Zemi lidé, kteří žijí způsobem, který moderní civilizace opustila před staletími. A taky si myslím, že čtení fantasy je odpočinková, relaxační i zábavná činnost. Nejde přece o odborné publikace... A co se dialogů týče, jsou zcela bez nadbytečných dovětků typu: řekl smutně, hořce si povzdechl a pod. typických pro většinu autorů. Zmínku o europoslancích, Temelínu nebo Pendolinu mě pobavily, a pochopil jsem, že se jedná pouze o nadsázku.
RE: RE: tohle je recenze??
robin - 20. 12. 2007 09:11

Jiří - Nevím proč se mi v odpovědi snažíte vnutit pojem "kulhánkovské pojetií literatury". Akčnost, humornost... to byly jen příklady - mám příště vyjmenovat všechny atributy, kterými může kniha oplývat? Na mě osobně z několika diskuzí a informací zapůsobil Želez jako trošku více sci-fi pojatá Nepohádka, nebo podobné knihy vydané Strakami na Vrbě (po dračím ohni, děvčátko jménem diana... prostě takové hříčky). Akčnost, humornost apod jsou poměrně základní věci, které by o knize měl být schopen říct každý. Z recenze bych si prostě rád odnesl víc než nástin děje (ten já v recenzi nepožaduji vůbec - ale pro někoho to je určitě důležité a něco by asi v recenzi zaznít mělo) a fakt, že se recenzentce nelíbilo autorovo názvosloví... to je spíš na komentář pod recenzi a jako recenze to prostě stojí za hovno. A já považuji za větší pitomost říct že autorovo názvosloví se recenzentce nelíbí, než říct byť jen jsou tam hlášky ano - ne. Tato "recenze" mi prostě vůbec nepomohla v náhledu na knihu. Gradace děje? Je? Není? Jde o ten typ knihy, kde je nějaká gradace děje potřeba? Nevím nic. To že recenze se upnula na jednu nepodstatnost a o knize příliš neřekla není jen můj názor (viz. komentář Re: Ad Želez nade mnou), takže?
RE: RE: RE: tohle je recenze??
Michael Bronec - 20. 12. 2007 11:47

Mně každopádně přijde určitá žánrová nezařazenost (v rámci fantastiky) zajímavější než jasně vymezené mantinely. (je to akční, hard SF, humorné, temné...)
RE: RE: RE: RE: tohle je recenze??
robin - 20. 12. 2007 12:00

ale z recenze nevyznívá ani to, že jde o knihu žánrově nezařaditelnou :) já nekupuju podle toho co je na obálce a v anotaci a bohužel nemám čas procházet knihu v knihkupectví. reference z recenzí a diskuzí a doporučení - to jsou mé informační zdroje na základě kterých se rozhoduju. dá se rozhodnout pro knihu, když dostanu info že autor má nic moc názvosloví (což je hodně subjektivní záležitost) a hrubý nástin děje?
RE: RE: RE: RE: RE: tohle je recenze??
Michael Bronec - 20. 12. 2007 12:41

Mně přišlo, že to z recenze i z reakce Jiřího Popiolka kapku tak vyznívá - ale můžu se mýlit. :)

Možná vycházím jen z toho, že vím, že jsou čtenáři, kterým žánrová nezařazenost prací vadí.
RE: RE: RE: tohle je recenze??
Jiří Popiolek - 21. 12. 2007 16:43

to robin: Takže se můžeme donekonečna dohadovat o tom, jak by měla recenze vypadat, co by mělo být jejím smyslem a co všechno musí obsahovat. A zase - není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem, takže to, co vyžadujete vy, někoho jiného třeba vůbec nezajímá. Můj názor je, že recenzent by sice neměl nikterak exhibovat, ale zase na druhou stranu by měl aspoň nějak naznačit, jak na něj kniha zapůsobila, a měl by mít svůj osobitý styl, podle kterého je pro čtenáře snadno rozlišitelný. Jinak bychom místo recenzí mohli vyplňovat třeba jenom dotazník (humor ano-ne; akční ano-ne). Věcí každého recenzenta pak je, jak hodnocení pojme, a podle mě jste se od Zdeny sice nedozvěděl nic o gradaci, humoru a akčních scénách, ale zato poměrně jasně vystihla atmosféru knihy a tudíž i její zacílení, v tomto případě především to, o co vám šlo, totiž že jde o knihu žánrově nezařaditelnou. Z tohoto hlediska si pořád myslím, že ta recenze je OK.
RE: RE: RE: RE: tohle je recenze??
Michael Bronec - 21. 12. 2007 20:06

Jako recenzenti autorům, tak samozřejmě poskytují na internetu zpětnou vazbu čtenáři recenzentům - i když s nimi člověk nemusí souhlasit... :)
RE: RE: RE: RE: RE: tohle je recenze??
Jiří Popiolek - 23. 12. 2007 08:45

to Michael Bronec: Určitě, tahle zpětná vazba je potřebná a nutná, já se pořád jenom nejsem schopný srovnat s takovou tou rathovsko-vaňkovskou rétorikou s hovny. Zvlášť pokud se nejedná o provokaci, ale vážně míněný příspěvek do diskuse.
RE: RE: RE: RE: Ad Želes
Ifka - 27. 01. 2008 11:58

Musím souhlasit s panem Aramem a postavit se proti tvrzení Blacka - zmínky typu Klaus coby rozvraceč EU, vtipné názvy zvířat a kombinace reálií se smyšlenými prvky jsou velmi vtipné a myšlené jako nadsázka. Mimo to - kdo může zamítnou možnost, že za 200 let bude např. ČR nejvyspělejší zemí v Evropě a že se EU rozpadne? Obojí považuji za dost dobře možné. Rovněž dialogy hlavních postav nejsou vytržené z reality. Sama jsem teprve nedávno opustila lavice střední školy a přesto mi nepřipadaly rozhovory Toma a Jolany zvláštní. Pokud Black předpokládá, že výrazy jako ku***, p***, vole, roštěnka apod. jsou na vlastní mluvě všech náctiletých, pak si dovoluji polemizovat. Nehledě na to, že literatura by měla vždy volit slušnější jazyk, má přece čtenáře kultivovat a ne kazit :-) Dále bych měla poznámku k výtkám směřovaným na použití současných skutečností v ději odehrávajícím se za 200let (např. s.r.o.). Kdyby měl autor vše nahradit futuristickými jevy a novými vynálezy, děj by se utopil v jejich popisu a vysvětlení. Na tuto nemoc u mne, coby čtenáře, ztroskotalo mnohé sci-fi dílo a fantasy coby celý žánr. Sci-fi i fantasy jsou samozřejmě založeny na fikci, pokud je jí však příliš, pozbývají čitelnosti a místo příběhem se stávají encyklopedií.A opět, jak můžeme vědět, že se wolfram nebude za 200 let používat a s.r.o. zaniknou? Želes považuji za velice podařené dílo, čtivé, veselé a poutavé. Rozhodně se těším na další díl a doufám, že autor použije ještě více reálií a narážek na současnost.
RE: RE: RE: RE: RE: Ad Želes
Michael Bronec - 27. 01. 2008 12:12

On Black má spíš osobní problém se mnou a sveze se po mně, kde může. (Ostatně je vidět, že ze všeho viní především nakladatele. :)). Osobně jsem na to zvyklý, je jen blbé, když se do toho zapojí nějaká nevinná třetí strana, třeba autor, kterého jsem vydal.
Will, Marlo, Xardas and Silas Burundi
GelfordBaf - 14. 04. 2017 10:45

Other medicines necessary to be breathed into the lungs where they work unsurpassed for lung problems, like some of the medicines familiar to treat asthma. We maintain an worldwide solidus of national medical supplies that include post-mastectomy products and services, scooters, wheelchairs, patient lifts, bariatric products, support hosiery, specialty mattresses, constant passive motion (CPM) machines, TENS units, phototherapy, and much more! Initial 25 g IV; so supported on response; 250 g/48h max [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-3/]safe 5 mg lipitor[/url] blood cholesterol chart uk. From accessing medicines to thinker peculiarity to narcotize cover, PhRMA is dedicated to advancing public policies that support innovative medical scrutinization, take a turn for the better treatments and concede real results. While the supplies themselves are unencumbered, MedWish does charge a emolument fit the labor and materials predetermined instead of packaging and providing them to overseas recipients. Wattanathum, A, S Manocha, H Groshaus, J A Russell, and K R Walley 2005 [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-8/]purchase 80mg micardis mastercard[/url] pulse pressure low. Too much of a medicine can be harmful, and pass??? or outdated medicines may not situation or can generate people sick. Initially, suited for a hardly years the party that developed the medicine is the solely one that can tattle on it, which means they can pick out the price. THE HIDDEN VALUE OF DISCOUNTED DENTAL SERVICES [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-1/]buy 180 mg diltiazem[/url] symptoms e coli. Contain gone away from our selection of crepe bandages, tapes & supplies like anguish dressing cases, bandages in different sizes (including waterproof ones) and non-stick pads from Curad, Nexcare and Medline. The Routine Medicines Encyclopedic Database App provides you with the unchanged benefits and ease of say that you've come to suppose from the website. The large single in the U [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-16/]omnicef 300 mg generic[/url] vyrus 987 c3 4v. New medicines care for to be licensed in the prescription-only medicines category so that healthcare professionals can supervise their buy during the first few years they are available. The Biosimilar Medicines Assembly is a sector troop of Medicines fitted Europe, representing the outstanding companies developing, manufacturing and marketing biosimilar medicines across Europe. A abrupt block of drugs is not wise [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-14/]arcoxia 60mg mastercard[/url] arthritis knee cap. Above mentioned and more statistics can be found in the new statistical book on consumption of medicines Baltic Statistics on Medicines 2013-2015??? that is being prepared and published by the State Agency of Medicines of Latvia, State Agency of Medicines of Estonia and the State Medicines Control Agency of Lithuania. I read your letter over and over, but its sweet medicament cannot purge my breast. What is FrequenSeagoing [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-12/]order 50mg indocin[/url] rheumatoid arthritis groups. Comme l'a rappele la Cour de Equity des Communautes europeennes dans l'arret Doc Morris du 11 decembre 2003 (Cour de Prison des Communautes europeennes), rien n'empeche la commercialisation en ligne de produits d'automedication. No waiting: our Medical Appurtenances Rental Program has beyond 4,000 pieces of clobber ready in compensation rental or loan while you're waiting on funding approval or a repair. So what is a healthy metric [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-11/]buy 75 mg effexor xr with mastercard[/url] anxiety 4th hereford cattle. The generic tag is the high regard of the brisk ingredient in the medication that makes it work. Homology Medicines has built foundational intellectual property on gene editing and gene therapy vectors derived from naturally occurring human adeno-associated viruses (AAVs). Papers 2006 Berry Welfare Inc [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-18/]lady era 100 mg fast delivery[/url] women's health university. A- 15 of over-the-counter medicines in 2015 were kind of comparable in Latvia, Lithuania and Estonia - the most consumed were medicines with an brisk solidity acetylsalicylic acid. Be sure to squeeze liquid medicines before giving them to your sprog if it says to do so on the label. What most macrobiotic diets [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-10/]120mg allegra otc[/url] allergy treatment on the nhs. But the Commission shows that access to medicines is a extensive apprehension, irrespective of country income. Presume from the leaflets or protect midget films about giving unlike medicines forms, including tablets, capsules, flowing prescription, injections, suppositories and enemas, fondness drops/ointment and notice drops. A locate much as Medco [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-9/]order doxazosin 1 mg[/url] chronic gastritis zinc. At Paramount Line Medical Supplies , we perceive that living with settled medical conditions and disorders or recovering from injuries and surgeries can be fussy to contend with with. You possess bewitched other medicines that soothe symptoms if you've yet charmed cold medicament to wearying up your runny nose or sucked on throat drops an eye to a sore throat. As the speech goes, if anything is deserving doing it is deserving doing right' [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-2/]cheap 200mg pyridium overnight delivery[/url] acute gastritis diet plan. Other medicines lack to be breathed into the lungs where they fit in pre-eminent in place of lung problems, like some of the medicines used to touch on asthma. Le principe est, en theorie, unpretentious et inscrit dans le cryptogram de la sante publique : la vente de medicaments est reservee aux pharmaciens. Other appendage of the explore squad ' Ms [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-15/]purchase diclofenac gel 20gm online[/url] arthritis in fingers piano. Il a 72 ans, est medecin retraite, tres intelligent (c'est bien la son probleme) manipulateur et menteur comme un arracheur de dents. Generic medicines are reach-me-down more often for treatment because they are as operative as the aboriginal drug, but tariff considerably less. Am J Physiol 263:H668'H675 14 MI Restrepo et al [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-4/]generic alendronate 35 mg otc[/url] premier women's health yakima. No fact what your requisite, Dollar General is game with OTC allergy medicines when you dire them most. Compliant assist and support is the exceed priority pro PhRMA's fellow companies, who are working hard to recondition patients' lives from stem to stern the idea and development of unfamiliar medicines and treatments. Schlienger, RG, Fedson, DS, Jick, SS, Jick, H, and Meier, CR (2007) [url=http://www.tlsbooks.com/grade/education-program-7/worksheet-19/]buy 100 ml duphalac otc[/url] medicine 2016. No event the source of your nuisance, Dollar All-inclusive has OTC medicines that will help you caress better quickly. The availability of medicines depends on the equivalent of supervision experts take it is of the utmost importance before you say a special medicine. Peds
sex cialis
Propecia - 28. 08. 2021 08:31

Levitra Generika Vardenafil Pillen
tramadol use with cialis
Envense - 30. 08. 2021 04:14

https://buysildenshop.com/ - Viagra
cialis coupon
Viagra - 30. 08. 2021 23:19

precio de viagra con receta
best deals on cialis viagra
inserve - 31. 08. 2021 16:52

http://buypropeciaon.com/ - Propecia
cialis affect on cholesteral test
refsiterb - 31. 08. 2021 17:15

Viagra
cialis soft tabs review
Liaidly - 01. 09. 2021 01:27

http://buystromectolon.com/ - stromectol 12mg
cialis not doing well
Trifiadia - 07. 09. 2021 22:56

Propecia
aggression and cialis
derioge - 09. 09. 2021 08:14

buy ivermectin 3mg tablets
buy cialis with no prescription
order cialis - 09. 09. 2021 17:10

Achat Viagra Pas Cher
cialis 5 mg when to take
Gronync - 10. 09. 2021 13:01

cialis for sale in usa
cialis formula make your own
buy zithromax in stores - 15. 09. 2021 12:07

Generic Cialis Tadalafil 40 Mg
genuine cialis tadalafil
Freebra - 19. 09. 2021 03:32

https://buylasixshop.com/ - Lasix
tadalafil on line
Lasix - 20. 09. 2021 05:23

Zithromax 250 Mg Tablet
tadalafil vs vardenafil
ecohigree - 21. 09. 2021 02:31

furosemide pharmacy pitampura india
is cialis over the counter
shoupssew - 21. 09. 2021 06:25

https://buyplaquenilcv.com/ - ordering hydroxychloroquine online
tadalafil by vbulletin
CypeRetet - 22. 09. 2021 10:38

Zithromax
cialis 1
argupsDar - 22. 09. 2021 17:58

Priligy
cialis and protonix
Prednisone - 01. 10. 2021 10:32

Overnight Prescription Antibiotics
cialis stories sex
Beequekic - 04. 10. 2021 04:25

http://prednisonebuyon.com/ - Prednisone
generic cialis review
Mizanibra - 04. 10. 2021 23:07

http://buyneurontine.com/ - Neurontine
impotence treatment cialis
Neurontine - 05. 10. 2021 23:54

Capelli Finasteride Propecia
cialis lead time
unlonsits - 06. 10. 2021 20:07

Neurontine
cialis use with trimix injections
Impaile - 08. 10. 2021 01:00

prednisolone eye drops cost
topical cialis
finasteride prescription - 30. 10. 2021 08:56

Propecia Dermatologist Hair Transplant
generic cialis warning
Viagra - 01. 11. 2021 23:17

Buy Nexium Online Uk
compare cialis and levitra
do generic viagra work - 02. 11. 2021 15:24

Viagra A Cosa Serve
fast cialis without a prescription
AgohamN - 03. 11. 2021 15:40

Viagra
cialis for order from canada
Traphon - 04. 11. 2021 11:46

generic viagra 100mg
cialis kick in time
Seissepar - 04. 11. 2021 19:57

Cialis
cialis use as needed
Stromectol - 06. 11. 2021 02:08

Viagraforsaleaustralia
prohormones and cialis
GoloSoalo - 06. 11. 2021 05:29

how long does propecia take to work
cialis no pres
cialis online prescription - 06. 11. 2021 20:05

Rx Customer Service Pharmacy
generic cialis with mastercard
amonges - 07. 11. 2021 11:18

buy online cialis
viagra cialis buy safe paypal
shoudge - 08. 11. 2021 08:36

Stromectol
does cialis have any permanent effects
Lasix - 08. 11. 2021 15:36

Propecia Doping
cialis exercise
Hoxobre - 09. 11. 2021 06:30

Priligy
generic cialis tadalafil is in
Prednisone - 12. 11. 2021 07:08

Cephalexin Not Tabs
tadalafil online sicuro
Skevaneks - 13. 11. 2021 12:52

prednisone and tylenol
purchase cialis
Priligy - 15. 11. 2021 09:14

Amoxicillin Yogurt
cialis split pill
hydroxychloroquine for sale walgreens - 03. 12. 2021 23:51

Cialis Originale O Generico
cialis pill size
promethazine - 04. 12. 2021 16:13

Buy Viagra Online In The United States
cialis alcohol interaction
cialis super active - 06. 12. 2021 04:16

cialis 5 mg testimonials
cialis over the counter uk
what drugs should not be taken with gabapentin? - 06. 12. 2021 09:50

comparateur prix cialis
generic cialis without a perscription
Inerway - 09. 12. 2021 23:47

use gabapentin
buy cialis online online
beapsuh - 10. 12. 2021 13:19

cialis online cheap
buy cialis now
cheap propecia online uk - 20. 12. 2021 04:52

cialis high blood pressure prinzide
generic cialis online us
zithromax for std - 20. 12. 2021 09:59

Pediatric Amoxicillin
cialis for 3 way
disguby - 20. 12. 2021 16:25

viagra for recreational use
generic cialis uk
astogue - 24. 01. 2022 14:29

Offert http://www.alevitrasp.com
Rsoccj Zucwiv
exhinue - 28. 01. 2022 20:54

Plaquenil Serial cardiac enzyme tests and ECGs should be performed to rule out an MI. Vwxxfj
Urqrfa Qjzxbi
sityReree - 30. 01. 2022 10:16

Prednisone Vendo Viagra Iquique Zljgws
Gmeemt Ezdqcw
exhinue - 11. 02. 2022 07:58

hydroxychloroquine 200 mg for sale Valley feverEmail this page to a friendShare on facebookShare on twitterBookmark SharePrinterfriendly version Valley fever is an infection that occurs when the spores of the fungus Coccidioides immitis enter your body through the lungs. Djwgbs
vulkan vegas 24
CharlesSof - 07. 03. 2022 02:23

vulcan casino logowanie kasynovulkan vulkanvegas casino vulkan vegas zaloguj vulkan vegas vulkan vegas pl vulcan kasyno vulkan vegas logowanie vulkanvegas23 vulkan vegas 24 vulkan vegas 23 vulkan casino logowanie vulcan vega vulkan vegas kasyno vulkan vegas login vulcan casino logowanie [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan casino logowanie[/url] vulkan vegas 24 [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas 24[/url] vulkan vegas pl [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas zaloguj[/url] vulkan vegas casino [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas casino[/url] vulkan vegas 24 [url=https://vulkanvegas100.pl]kasynovulkan[/url] vulkan vegas casino vulkanvegas23 vulkan vegas login vulkan vegas legalne w polsce vulkan casino logowanie vulkan kasyno kasynovulkan vulcan kasyno vulcan casino logowanie vulkanvegas casino vulcan kasyno [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas casino login[/url] vulkan vegas zaloguj [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas 23[/url] vulkan vegas login [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas 23[/url] vulkan vegas [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkanvegas casino[/url] vulkan vegas zaloguj [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkanvegas casino[/url] vulkanvegas casino vulcan kasyno vulkan vegas 23 vulkan vegas logowanie vulkan casino logowanie
vulkanvegas casino
CharlesSof - 07. 03. 2022 03:15

kasynovulkan vulkan vegas 24 vulcan casino logowanie vulcan kasyno vulkan casino logowanie vulkanvegas23 vulkanvegas casino vulkan vegas legalne w polsce vulcan vega vulkan vegas kasyno vulkan vegas pl vulkan vegas vulkan vegas casino vulkan vegas 23 vulkan vegas login vulkan vegas pl [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas casino login[/url] vulkan vegas 23 [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas casino[/url] vulkan vegas 24 [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkanvegas23[/url] vulkan vegas zaloguj [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas casino login[/url] vulkan vegas kasyno [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkanvegas casino[/url] vulkan vegas casino login vulkan vegas logowanie vulkanvegas casino vulkan vegas 24 vulkan vegas kasyno kasynovulkan vulkan vegas legalne w polsce vulkan vegas zaloguj vulcan kasyno vulkan vegas casino vulkan vegas login [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas login[/url] vulkan vegas 24 [url=https://vulkanvegas100.pl]vulcan casino logowanie[/url] vulkan vegas casino [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas 23[/url] vulkan vegas casino [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas casino login[/url] vulkan vegas logowanie [url=https://vulkanvegas100.pl]vulkan vegas login[/url] vulkan vegas pl vulkan vegas 23 vulkan vegas logowanie vulkan casino logowanie vulkan vegas legalne w polsce
Best Yak or Merino Wool Info
FrankJScott - 07. 01. 2023 14:01

In reply to the man inquiring about winter thermals mens, heat lite thermal underwear, nike thermal shirt, one piece ski base layer, women's woolen thermals, sweaty betty base layer top, I highly recommend this [url=http://miragesource.net/forums/viewtopic.php?f=189&t=43907]excellent yak or merino wool link[/url] or raglan thermal shirt, long underwear turtleneck, merino wool base layer pants mens, merino blend thermals, best merino wool base layers for hunting, mens football thermals, alongside all this [url=http://www.parandijital.com/forum/showthread.php?p=833782]excellent yak or merino wool link[/url] as well as 100 cotton thermal underwear, old navy long johns, black polo thermal, nordictrack thermal underwear, all in motion thermal pants, navy blue long johns, on top of this [url=https://www.premiumads.info/index.php/topic=25600.new.html]updated yak or merino wool blog[/url] which is also great. Also, have a look at this [url=http://forumemyo.awardspace.biz/viewtopic.php?f=11&t=745]great yak or merino wool site[/url] and don't forget mens merino wool long sleeve base layer, smartwool 250 base layer mens, mens fleece underwear, mens mock neck thermal top, merino icebreaker base layer, levis thermal, and don't forget this [url=http://forum.ximicat.com/viewtopic.php?p=541222]updated yak or merino wool tips[/url] as well as thermal shirts near me, old navy soft washed thermal, under armour thermals mens, betty ski base layer, mens long johns near me, thin long johns, as well as [url=https://guadagnoforum.com/T-top-facts-for-choosing-yak-and-merino-wool-fiber]useful yak or merino wool link[/url] which is also worth a look. I also recommend this [url=https://www.tumovilexperts.com/index.php?topic=1247.new]top yak or merino wool site[/url] on top of nike thermal green, womens merino wool base layer top, smartwool women's 250 crew, mens warm undershirts, soft merino wool base layer, sweaty betty ski layers, as well as this [url=http://150sg.com/forum.php?mod=viewthread&tid=558&extra=]updated yak or merino wool site[/url] on top of merino thermal base layer, best mens base layer pants, nike dri fit thermal pants, men's cold weather thermals, dickies men's heavyweight cotton thermal top, woolx hannah, alongside all [url=https://forum.yooperbees.com/showthread.php?tid=45380]useful yak or merino wool info[/url] on top of best merino wool base layer for women, xc base layers, white nike thermal, black friday merino wool base layer, adidas thermal underwear, mens fitted thermal shirts, which is also great. Finally, have a look at this [url=https://workerse.com/konu-top-facts-for-deciding-on-yak-and-merino-wool-fiber.html]updated yak or merino wool forum[/url] with men's classic thermal underwear bottom, bulk long johns, heavy duty thermal shirts, heavyweight thermal underwear, toni sailer base layer, merino 260 tech thermal leggings, for good measure. Check more @ [url=https://www.hoh0.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20060&pid=870637&page=13&extra=page%3D1#pid870637]Top Instagram Service Site[/url] 6ff4_67
Заработок в интернете
StevenHon - 27. 01. 2023 13:54

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam
тахта угловая
MichaelPar - 31. 01. 2023 13:29

[url=https://vammebel.ru/catalog/takhta/uglovaya-krovat-tahta/]тахта угловая[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 01. 02. 2023 13:06

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 01. 02. 2023 13:07

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Заработок через интернет
StevenHon - 02. 02. 2023 03:36

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 02. 02. 2023 17:20

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 03. 02. 2023 18:31

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 04. 02. 2023 06:03

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 04. 02. 2023 17:49

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 05. 02. 2023 05:25

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 05. 02. 2023 17:11

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 06. 02. 2023 19:40

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 07. 02. 2023 10:52

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 08. 02. 2023 03:42

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 08. 02. 2023 13:49

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 08. 02. 2023 20:36

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 09. 02. 2023 03:08

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 09. 02. 2023 11:30

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 10. 02. 2023 10:59

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 10. 02. 2023 21:39

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 11. 02. 2023 00:58

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 11. 02. 2023 14:08

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 11. 02. 2023 15:24

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 11. 02. 2023 22:37

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 12. 02. 2023 10:10

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 12. 02. 2023 17:18

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 12. 02. 2023 22:59

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 13. 02. 2023 04:03

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 13. 02. 2023 11:12

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 13. 02. 2023 13:20

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 13. 02. 2023 21:41

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 14. 02. 2023 01:26

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 14. 02. 2023 08:06

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 14. 02. 2023 15:23

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 14. 02. 2023 18:33

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 14. 02. 2023 23:21

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Заработок через интернет
StevenHon - 15. 02. 2023 07:36

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. [url=https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam]заработок через интернет[/url]
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 15. 02. 2023 12:16

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 16. 02. 2023 20:21

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Отправка денег без границ
LeroyCrync - 17. 02. 2023 08:38

Отправка денег без границ: моментальные переводы из России в любую страну, а также оплата инвойсов https://t.me/storm_finance
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 17. 02. 2023 14:02

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Подъем дома
StevenItews - 17. 02. 2023 14:20

Ремонт фундамента
Подъем дома
StevenItews - 18. 02. 2023 03:23

Ремонт фундамента
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 18. 02. 2023 07:17

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 18. 02. 2023 15:54

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Подъем дома
StevenItews - 18. 02. 2023 16:23

Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 19. 02. 2023 00:11

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Подъем дома
StevenItews - 19. 02. 2023 04:51

Подъем дома
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 19. 02. 2023 08:38

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 19. 02. 2023 17:25

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Подъем дома
StevenItews - 19. 02. 2023 17:35

Ремонт фундамента
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 20. 02. 2023 01:50

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Подъем дома
StevenItews - 20. 02. 2023 05:40

Замена венцов
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 20. 02. 2023 12:07

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 20. 02. 2023 17:31

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 20. 02. 2023 22:55

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Я знаю где-то во вселенной
KevinPhich - 21. 02. 2023 04:02

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 21. 02. 2023 09:48

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 21. 02. 2023 19:03

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 22. 02. 2023 00:04

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 22. 02. 2023 05:31

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 22. 02. 2023 14:56

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 22. 02. 2023 21:22

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 23. 02. 2023 02:15

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 23. 02. 2023 07:07

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 23. 02. 2023 12:01

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 23. 02. 2023 16:52

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 23. 02. 2023 21:49

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 24. 02. 2023 02:38

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 24. 02. 2023 07:29

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 24. 02. 2023 12:23

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 24. 02. 2023 16:30

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 24. 02. 2023 21:31

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 25. 02. 2023 07:24

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 25. 02. 2023 12:18

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 25. 02. 2023 17:15

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 25. 02. 2023 22:20

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 26. 02. 2023 03:08

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 26. 02. 2023 08:04

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 26. 02. 2023 13:01

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 26. 02. 2023 17:51

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 26. 02. 2023 22:32

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?
KevinPhich - 27. 02. 2023 03:17

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 27. 02. 2023 11:37

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Подъем дома
StevenItews - 27. 02. 2023 13:14

Ремонт фундамента
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 27. 02. 2023 20:57

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Подъем дома
StevenItews - 28. 02. 2023 00:34

Замена венцов
Подъем дома
StevenItews - 28. 02. 2023 08:30

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 28. 02. 2023 08:33

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 28. 02. 2023 16:34

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 28. 02. 2023 21:39

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 01. 03. 2023 02:23

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 01. 03. 2023 10:11

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 01. 03. 2023 17:44

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
Подъем дома
StevenItews - 02. 03. 2023 01:25

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.
KevinPhich - 02. 03. 2023 01:53

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 02. 03. 2023 10:18

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 02. 03. 2023 13:58

Ремонт фундамента
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 02. 03. 2023 19:27

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 03. 03. 2023 01:03

Замена венцов
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 03. 03. 2023 03:28

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 03. 03. 2023 13:23

Замена венцов
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 03. 03. 2023 13:58

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 03. 03. 2023 22:15

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 04. 03. 2023 00:28

Подъем дома
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 04. 03. 2023 06:11

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 04. 03. 2023 11:34

Подъем дома
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 04. 03. 2023 14:31

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 04. 03. 2023 22:44

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 04. 03. 2023 22:47

Замена венцов
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 05. 03. 2023 06:41

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 05. 03. 2023 09:33

Подъем дома
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 05. 03. 2023 14:36

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 05. 03. 2023 20:34

Подъем дома
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 05. 03. 2023 22:33

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 06. 03. 2023 05:50

Замена венцов
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 06. 03. 2023 11:24

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 06. 03. 2023 16:11

Подъем дома
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 06. 03. 2023 19:19

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Подъем дома
StevenItews - 07. 03. 2023 02:44

Подъем дома
СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.
KevinPhich - 07. 03. 2023 02:51

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 07. 03. 2023 09:54

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 07. 03. 2023 14:49

Ремонт фундамента
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 07. 03. 2023 18:25

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 08. 03. 2023 01:11

Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 08. 03. 2023 09:24

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 08. 03. 2023 11:30

Подъем дома
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 08. 03. 2023 16:28

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 08. 03. 2023 21:39

Замена венцов
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 08. 03. 2023 23:07

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 09. 03. 2023 06:08

Замена венцов
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 09. 03. 2023 09:45

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 09. 03. 2023 16:18

Замена венцов
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 09. 03. 2023 16:56

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 09. 03. 2023 23:01

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 10. 03. 2023 01:37

Замена венцов
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 10. 03. 2023 04:03

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 10. 03. 2023 08:06

Подъем дома
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 10. 03. 2023 15:15

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 10. 03. 2023 18:19

Замена венцов
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 10. 03. 2023 20:06

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Подъем дома
StevenItews - 11. 03. 2023 00:18

Подъем дома
StevenItews - 11. 03. 2023 03:25

Подъем дома
Подъем дома
StevenItews - 11. 03. 2023 06:46

Ремонт фундамента
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 16. 03. 2023 12:21

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 17. 03. 2023 01:40

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 17. 03. 2023 17:00

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 18. 03. 2023 02:49

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 18. 03. 2023 10:13

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 18. 03. 2023 15:50

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 18. 03. 2023 21:15

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 19. 03. 2023 02:28

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 19. 03. 2023 10:29

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Сказка Курочка Ряба
KevinPhich - 20. 03. 2023 02:15

Сказка Курочка Ряба https://dzen.ru/video/watch/6406b55136fc3309ce02e249
Оправдание по вере
KevinPhich - 20. 03. 2023 14:45

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 20. 03. 2023 23:16

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 21. 03. 2023 12:12

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 21. 03. 2023 20:18

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 22. 03. 2023 01:00

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 22. 03. 2023 11:29

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Подъем домов
DavidVek - 22. 03. 2023 12:30

ремонт фундамента дома
Оправдание по вере
KevinPhich - 22. 03. 2023 21:05

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 23. 03. 2023 02:29

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 23. 03. 2023 13:35

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Подъем домов
DavidVek - 23. 03. 2023 16:51

замена венцов
Оправдание по вере
KevinPhich - 23. 03. 2023 22:35

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 24. 03. 2023 13:53

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Подъем домов
DavidVek - 24. 03. 2023 14:21

ремонт фундамента дома
Оправдание по вере
KevinPhich - 24. 03. 2023 23:16

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 25. 03. 2023 07:25

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 25. 03. 2023 12:26

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 25. 03. 2023 17:28

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 25. 03. 2023 22:26

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 26. 03. 2023 04:23

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 26. 03. 2023 09:21

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 26. 03. 2023 14:23

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 26. 03. 2023 19:25

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 27. 03. 2023 05:16

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 27. 03. 2023 15:05

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 27. 03. 2023 20:28

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
Оправдание по вере
KevinPhich - 28. 03. 2023 01:32

Оправдание по вере https://dzen.ru/video/watch/6417d618bcbe4c49d67df558
ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР.
KevinPhich - 28. 03. 2023 12:30

ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР. https://dzen.ru/video/watch/642268ebf28d5647d9955b27
Подъем домов
DavidVek - 28. 03. 2023 13:20

ремонт фундамента дома
ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР.
KevinPhich - 28. 03. 2023 23:15

ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР. https://dzen.ru/video/watch/642268ebf28d5647d9955b27
ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР.
KevinPhich - 29. 03. 2023 13:42

ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР. https://dzen.ru/video/watch/642268ebf28d5647d9955b27
ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР.
KevinPhich - 29. 03. 2023 18:34

ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР. https://dzen.ru/video/watch/642268ebf28d5647d9955b27
ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР.
KevinPhich - 29. 03. 2023 23:22

ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР. https://dzen.ru/video/watch/642268ebf28d5647d9955b27
ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР.
KevinPhich - 30. 03. 2023 04:12

ПОЖАРНАЯ МАШИНА. ПОЖАРНАЯ МАШИНА ТУШИТ ПОЖАР. https://dzen.ru/video/watch/642268ebf28d5647d9955b27
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 30. 03. 2023 14:54

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 30. 03. 2023 21:05

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 31. 03. 2023 01:51

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 31. 03. 2023 09:47

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 31. 03. 2023 14:57

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 31. 03. 2023 20:10

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 01. 04. 2023 01:24

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 01. 04. 2023 06:44

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 01. 04. 2023 12:02

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 01. 04. 2023 17:27

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 01. 04. 2023 22:47

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 02. 04. 2023 09:18

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 02. 04. 2023 14:40

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 02. 04. 2023 19:33

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 03. 04. 2023 00:25

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 03. 04. 2023 05:19

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ.
KevinPhich - 03. 04. 2023 13:45

ВЕСЁЛАЯ ПРОГУЛКА. ДИНОЗАВРЫ СУЩЕСТВУЮТ. https://dzen.ru/video/watch/64250874d07a4b332cb63537
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 04. 04. 2023 14:19

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 05. 04. 2023 01:06

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 05. 04. 2023 12:14

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
Подъем домов
DavidVek - 05. 04. 2023 13:31

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 05. 04. 2023 21:56

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 06. 04. 2023 06:37

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 06. 04. 2023 12:06

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 06. 04. 2023 21:25

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 07. 04. 2023 07:01

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 07. 04. 2023 17:19

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 08. 04. 2023 02:56

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 08. 04. 2023 12:32

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 08. 04. 2023 22:02

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 09. 04. 2023 03:37

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 09. 04. 2023 08:44

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 09. 04. 2023 16:56

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 10. 04. 2023 02:49

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 10. 04. 2023 16:55

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 11. 04. 2023 03:03

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 11. 04. 2023 15:35

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 11. 04. 2023 21:02

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 12. 04. 2023 02:16

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 12. 04. 2023 15:15

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 12. 04. 2023 23:33

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 13. 04. 2023 07:55

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 13. 04. 2023 14:57

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 13. 04. 2023 19:48

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 14. 04. 2023 00:42

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 14. 04. 2023 06:58

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 14. 04. 2023 17:38

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 15. 04. 2023 03:17

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 15. 04. 2023 12:37

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 15. 04. 2023 22:19

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 16. 04. 2023 07:53

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 16. 04. 2023 17:34

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.
KevinPhich - 17. 04. 2023 03:12

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3
backlink
Williamavaic - 17. 04. 2023 17:14

backlink
backlink
Williamavaic - 18. 04. 2023 18:11

backlink
Williamavaic - 24. 04. 2023 13:18

Трансфер в Шерегеш
Walterstath - 24. 04. 2023 20:57

Трансфер в Шерегеш
Трансфер в Шерегеш
Walterstath - 25. 04. 2023 11:50

Трансфер в Шерегеш
Трансфер в Шерегеш
Bobbycheer - 25. 04. 2023 16:41

Трансфер в Шерегеш
ChatCrypto
Edwinfah - 25. 04. 2023 22:12

ChatCrypto создает высокопроизводительного ИИ-бота, который является CHATGPT of CRYPTO. Мы запускаем первый в мире дефляционный токен искусственного интеллекта (CHATCRYPTOTOKEN), который будет использоваться в качестве платежного шлюза для лицензирования Присоединяйтесь к сообществу Chatcrypto и получите бонусс 1600 токенами Chatcrypto (CCAIT) бесплатно Ссылка на сайт https://bit.ly/41Fp0jc Мало того, за каждого человека, которого вы привлечете в Chatcrypto, вы получите еще 1600 токенов бесплатно. q1w2e20z
Пассивный доход – Без особых усилий!
Edwardmoirm - 26. 04. 2023 10:08

Пассивный доход – Без особых усилий! С нашей помощью вы можете зарабатывать деньги, просто делясь своим Интернетом. Начните зарабатывать прямо сейчас. При регистрации вы получаете подарок в размере 5 долларов! Сразу на вывод! https://bit.ly/3GXAk2k
ChatCrypto
Edwinfah - 28. 04. 2023 19:44

ChatCrypto создает высокопроизводительного ИИ-бота, который является CHATGPT of CRYPTO. Мы запускаем первый в мире дефляционный токен искусственного интеллекта (CHATCRYPTOTOKEN), который будет использоваться в качестве платежного шлюза для лицензирования. За регистрацию вы получите бесплатно 1600 токенов chatcrypto(CCAIT) Ссылка на сайт https://bit.ly/41Fp0jc и с каждым рефералом, которого вы направите в Chatcrypto, вы получите дополнительные 1600 токенов бесплатно. q1w2e12z
Работа в Новокузнецке
DavidFal - 16. 05. 2023 13:33

https://vk.com/rabotanovokuznetsk
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 19. 05. 2023 16:04

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 29. 05. 2023 13:47

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 02. 06. 2023 15:10

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 07. 06. 2023 13:31

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 09. 06. 2023 14:43

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 13. 06. 2023 15:42

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 14. 06. 2023 14:38

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 16. 06. 2023 14:43

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
CharlesEligh - 19. 06. 2023 12:08

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
MichealQuaro - 21. 06. 2023 14:08

Работа в Кемерово
Работа в Кемерово
MichealQuaro - 23. 06. 2023 14:58

Работа в Кемерово
...
яюCVet - 27. 07. 2023 00:48

...
яюCVet - 27. 07. 2023 00:49

...
яюCVet - 31. 07. 2023 13:34

...
яюCVet - 31. 07. 2023 13:35

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Želes

Želes
Vložit do pytle na zboží  Koupit 140 Kč 126 Kč