Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zběsilá lovkyně odměn Stephanie Plumová vyráží do boje!, Janet Evanovichová: Za všechny prachy

Janet Evanovich: Za všechny prachy

Kdysi vybírala stahovací spoďáry pro důchodkyně. Teď loví zločince. Stephanie Plumová je ďábelsky mazaná, proklatě zručná a smrtelně nebezpečná. Především sama sobě.

Hrdinka knihy Za všechny prachy, Stephanie Plumová, pracovala jako nákupčí pro obchodní dům se spodním prádlem. Spíše než krajkové prádélko však byly náplní její práce stahovací spodky pro babičky. Výpověď ji tudíž zpočátku ani příliš nermoutila. Když ale ani po půl roce nenašla práci, rozprodala veškeré vybavení bytu a k snídani zobala granule svého křečka Rexe, uvědomila si, že je to s ní opravdu vážné.

Mezi mnou a hladověním stálo půl kelímku majonézy, láhev piva, celozrnný chleba potažený modravou plísní, zhnědlá mazlavá hlavička ledového salátu v průhledné fólii a krabice granulí pro křečky. Zauvažovala jsem, jestli v devět ráno není moc brzy na pití piva. Ovšem v Moskvě jsou už čtyři odpoledne. (str. 18)

O Stephanii se dá říct spousta věcí, ale rozhodně ne to, že je tradiční. Má netradiční zaměstnání, netradiční rodinu, netradičního mazlíčka. Z nouze se rozhodne stát lovkyní odměn, ačkoli jí v podstatě děsí všechno spojené s lovením lidí, násilím a zbraněmi. Její babička je prapodivná bytost z vesmíru, která žije v přesvědčení, že je jí stále dvacet, na pohřby ráda nosí lesklé šortky a ze všeho nejvíce by chtěla společně se Stephanií lovit zločince. Stephaniin otec plně vyznává stoicismus, a to od chvíle, kdy se stará paní nastěhovala do jeho domu, a v tichosti spřádá plány, jak ji zlikvidovat, a paní Plumová je starostlivá matka, jež si vzala na hrb povinnost najít Stephanii dalšího manžela.

Hodiny na přístrojové desce mi sdělovaly, že mám sedm minut zpoždění, a z nutkání ječet jsem poznala, že jsem doma. (str. 14)

Vcelku se dá říct, že Bernie Kuntz ten večer zvládl docela dobře. Nepocvrnkal si kalhoty, když babička ustřelila kuřeti biskupa. (str. 61)

Ale tohle všechno je jen omáčka v pozadí jiného příběhu, kterým je případ, jenž má Stephanie vytáhnout z finanční nouze – policista Joe Morelli obviněný ze zabití se nedostavil k soudu a porušil tím podmínky kauce. Pokud ho Stephanie chytí, získá 10% provizi z jeho kauce, což čítá deset tisíc dolarů. Její problémy by byly rázem fuč, mohla by si zase koupit televizi a zaplatit za telefon, případně se najíst, a jako příjemný bonus by se ještě pomstila.

Joe Morelli je totiž ten prevít, který malou šestiletou Stephanii přemluvil k tomu, aby si s ním hrála na vláček a tunel. Její opakované prosby, že by taky jednou chtěla být vláček, však nevyslyšel a celé to korunoval tím, když Stephanii připravil v šestnácti o panenství a pak už se neozval. Sice o pár let později neušel zlomené noze, když na něj Stephanie, samozřejmě omylem, vjela na chodníku autem, ale kam se hrabe peklo na zhrzenou ženu. Stephanie má před sebou geniální situaci typu „dvě mouchy jednou ranou“. A rozhodne se ji maximálně využít.

„Jsou dvě hodiny ráno, Stephanie. Všichni tví sousedi spí jako dřevo a naslouchadla si položili na noční stolek. Klidně si ječ, nikdo tě neuslyší.“ (str. 94)

Bohužel hned od počátku se však zdá, že Joe není tak úplně vinen. Ale k čertu s tím, od souzení jsou soudy, Stephaniina práce není hledat důkazy viny či neviny, nýbrž obviněného. A tak se spouští hra na kočku a myš. Jenže ne ta, kterou známe z přírody, kde si brutální kočka hraje s nebohou myší, ale spíše ta, již známe ze seriálu Tom a Jerry.

Janet Evanovich: Omnibus

[paní Plumová] „Co to tak páchne? To ty? Smrdíš jako odpadkový koš.“
[Stephanie] „Náhodou mi spadly klíče do kontejneru a musela jsem tam pro ně vlézt.“
„Nechápu, jak se ti můžou dít tyhle věci. Nikomu jinému se nic takového nestává. Znáš ještě někoho, komu spadly klíče do kontejneru? Nikdo takový není. To se může stát jenom tobě.“
Z kuchyně vyšla babička. „Cejtím blitky.“ (str. 130)

Naschvál střídá naschvál – krádež auta, připoutání k závěsové tyči ve sprše nebo hození klíčků od zmíněného auta do kontejneru. Stephanie má očividně tajné nadání – ne však na lovení zločinců, ale pouze na jejich vypátrání. Joea vyčmuchá hned několikrát, naneštěstí pro ni najít ho a spoutaného dotáhnout na policii jsou dvě odlišné věci. A v té druhé musí holka ještě potrénovat.

Za správných okolností je nahota v pořádku – když se sprchujete, milujete nebo přicházíte na svět. Stát nahatá a skrz naskrz mokrá před Joem Morellim, kompletně oblečeným, bylo něco, z čeho se rodí noční můry. (str. 94)

Čím dál víc jsem si uvědomovala, že senioři v našem domě mají všelijaké výstřední libůstky. Byli nelítostní, co se týče parkování, a tak fascinovaní nehodami všeho druhu, že to hraničilo se zvrhlostí. (str. 97)

Z touhy po pomstě a po plné ledničce se navíc Stephanie zamotá do případu mnohem rozsáhlejšího než neoprávněná střelba policisty Morelliho. Netrvá proto dlouho a lovnou zvěří se tak stávají oba dva.

„Ten rozražený ret a modřiny jsou od Ramireze. Měli jsme potyčku, ale myslím, že jsem vyhrála. Postříkala jsem ho plynem tak, že se z toho poblil.“ (str. 203)

Janet Evanovichová je nepřekonatelný mistr ve vystihování situací. Tam, kde jiné autorky odstavce a odstavce blábolí o struktuře listů dubu, tvaru mráčků na obloze a vůni hlíny po ranním deštíku, tam Evanovichová hodí jedinou přesně mířenou hlášku a na dlouhé minuty vás tím rozseká. Dokáže vyměřit správný poměr mezi přestřelkovými dialogy a vyprávěním prokládaným Stephaniinými myšlenkami, a stvořit tak výbušnou kombinaci vtipu, akce, ironie i napětí.

„Pitevní znalec prohlásil, že si za tu ostrostřelbu zasloužíš cenu Robina Hooda. Trefila jsi (spoiler) pěti ranami, všechny v rozmezí pěti cenťáků a přímo do srdce. To je úžasné, když uvážím, že jsi mířila přes kabelu a rozcupovala ji na cimprcampr.“ (str. 233)

Stephanie můžete pouze milovat, nebo nenávidět (v tom případě ale pozor na babičku Mazurovou, která na vás bude číhat v tmavých koutech oděná pouze do elastických barevných šortek). Rozhodně vás však nenechá chladnými. A pokud nemáte smysl pro humor na úrovni troglodyta, pak vás i rozesměje, protože každá její příhoda, každá myšlenka a každá vzpomínka jsou zatraceně lidské a barvité. Od prvotního zoufalství z tragické životní situace, přes okouzlení novou prací až po vystřízlivění z romantické iluze ohledně lovení zločinců. Stephanie totiž záhy zjistí, že být lovkyní neznamená honit sexy chlapíky z divokých, nerozvážných mladých dnů, ale vesměs titěrnou papírovací práci korunovanou předváděním opilců, agresivních blbů nebo třeba exhibicionistů. A umíte si představit, že by něco takového dokázala dělat nákupčí spodního prádla, aniž by vás rozesmála?

Otevřel mi nějaký muž a já v tu chvíli pojala podezření, že je to ten pravý, poněvadž byl starý a nahatý. (str. 197)

Na úplný závěr zbývá srovnat knihu s letošním filmovým zpracováním. Na film Slečna nebezpečná se objevují rozporuplné názory. Jedněm se líbil, ačkoli četli knihu, druhým se nelíbil právě proto, že četli knihu, třetí ho nepochopili, protože nečetli knihu, a najde se i pár takových, kteří ho nepochopili, přestože knihu četli. Troufám si tvrdit, že dobrá polovina návštěvníků kin knihu nečetla a film si užila. Proč? Protože je svůj. Stejně jako Stephanie Plumová. Katherine Heiglová představuje castingovou trefu do černého a Jason O’Mara, přestože není vizuálně tak úplně Joe Morelli, stejně jako Heiglová svoji postavu vystihuje přesně. Bývalý proutník a policajt, který nechce skončit ve vězení za něco, co neudělal, a k tomu všemu se mu na paty pověsí šílený magnet na potíže v podobě Stephanie.

Série Stephanie Plumová:

  • One for the Money (1994, č. Za všechny prachy, BB art, 2012)
  • Two for the Dough (1996, č. Dvakrát řež, jednou měř, BB art, 2006)
  • Three to Get Deadly (1997, č. Než bys do tří napočítal, BB art, 2006)
  • Four to Score (1998, č. Čtyřka na zabití, BB art, 2007)
  • High Five (1999, č. Od desíti k pěti, BB art, 2008)
  • Hot Six (2000, č. Lovkyně zločinců, Alpress, 2001)
  • Seven Up (2001)
  • Hard Eight (2002)
  • To the Nines (2003)
  • Ten Big Ones (2004)
  • Eleven on Top (2005)
  • Twelve Sharp (2006)
  • Lean Mean Thirteen (2007)
  • Fearless Fourteen (2008)
  • Finger Lickin’ Fifteen (2009)
  • Sizzling Sixteen (2010)
  • Smokin’ Seventeen (2011)
  • Explosive Eighteen (2011)
  • Notorious Nineteen (listopad 2012)
  • Visions of Sugar Plums (2002, novela mezi osmým a devátým dílem)
  • Plum Lovin’ (2007, novela mezi dvanáctým a třináctým dílem)
  • Plum Lucky (2008, novela mezi třináctým a čtrnáctým dílem)
  • Plum Spooky (2009, novela mezi čtrnáctým a patnáctým dílem)

Je třeba říct, že jako každé zpracování i tento film pár scén pozměňuje a vynechává, ale činí tak nenásilně a vtipně, scény z knihy na plátně ožívají stejně bujaře jako ve vaší fantazii a ty, které si tvůrci oproti knize přimysleli, sednou do příběhu jako ulité. Není to Schindlerův seznam ani Most přes řeku Kwai, a ani to tím být nechce. Jako oddechovka po dlouhém dni nebo týdnu je to však komedie jako dělaná.

I přesto však doporučuji si nejdřív přečíst knihu, protože kdo uvidí Stephanii ve filmu, skvěle se pobaví, kdo s ní však prožije každou stránku, ten si ji zamiluje.

  • Evanovichová Janet: Za všechny prachy (One for the Money)
  • BB art, 2012
  • Překlad: Blažena Kukulišová
  • Obálka: Hollywood C. E.
  • 238 stran, 229 Kč

Janet Evanovichová v pěti bodech:

  1. Jejími prvními vydávanými knihami byly romance. Sice ji bavilo je psát, ale jak sama uznává, po pěti letech jí došla inspirace v oblasti sexuálních pozic a rozhodla se přejít k detektivkám.
  2. Strávila dva roky posedáváním nad pivem s policajty, učila se střílet a nacvičovala klení – na konci těchto dvou let vznikla Stephanie Plumová.
  3. S manželem založili firmu Evanovich Inc., pro kterou pracují i jejich dvě děti – syn Peter se stará o finance a dcera Alex vytvořila webové stránky, komiksy a stará se e-mail, newsletter a internetový obchod. Oba jsou v Evanovich Inc. zaměstnáni na plný úvazek a jejich matka je jejich jediným klientem.
  4. Je zapřísáhlá workoholička s jediným koníčkem – nakupováním. Proto také tolik trpí v New Hampshiru, kam se přestěhovala, aby mohla v klidu psát. Vzhledem k tomu, že tam nemají pořádné nákupní středisko, užije si Janet klidu až nad hlavu.
  5. Až zestárne, chce být jako Stephaniina babička Mazurová.
17. srpna 2012, Alžběta Lexová

Diskuze k článku

Ad Zběsilá lovkyně odměn Stephanie Plumová vyráží do boje!
wojta - 17. 08. 2012 12:26

Film má to nevýhodu, že když neznáte knižní předlohu, stává se filmová Stephanie trochu plochou postavou - nevíte co jí pohání, nevíte jak moc má strach ze střelných zbraní, nevíte proč dělala prodejkyni spodního prádla a teď je lovkyní odměn. Tyhle informace tam sice jsou, ale zužitkované už ne a díky tomu následně vypadají trochu nadbytečně (ty informace). Kdybyste je z filmu vyhodili, nic by se nestalo. Přitom v knize to všechno hraje roli, všechno ty detaily utvářejí Stephanii samotnou. Takže jo, film se líbil, ale chápu že mnohým moc nesedl. Na to se scénáristé příliš spolehli na znalost série a postav. Což se taky není čemu divit, ve Státech je Janet Evanovichová jednou z nejúspěšnějších a neprodávanějších ženských autorek. Tady jí zná pět a půl lidí, takže žádný zázrak, když film následně zahučí. Avšak přiznat bych mu chtěl jedno - herci byli vybráni dokonale. Když ty postavy znáte z knih, naprosto si to užíváte, včetně neviditelné mimiky, která neznalcům naprosto nic neřekne. Dokonalá série, dokonalá hrdinka. Jen škoda že se žádnému nakladateli dosud nepovedlo využít její komerční potenciál. Stále jsem přesvědčen, že i když vyšlo celkem jen šest dílů, všechny (kromě reedice jedničky s filmovou obálkou z roku 2012) mířili na úplně jinou cílovou skupinu, než by bylo účelné a logické. Podle mého názoru je dobrý jen ten pavouk, který je mrtvý, a ženská práva nestojí za zlámanou grešli, pokud to znamená, že nemůžu požádat mužského, aby za mě rozplácl pavouka. Za všechny prachy (str. 74; Alpress 2003) Další zastávka, telefonní operátor. Srovnat účet a zařídit, abych zas mohla využívat telefonní služby, bylo jen o trochu méně složité než získat zelenou kartu. Za všechny prachy (str. 78; Alpress 2003) „Probůh, vypadáš příšerně.“ „Byla jsem běhat.“ „Možná bys to měla zkonzultovat s doktorem.“ Za všechny prachy (str. 174; Alpress 2003) „Mohla jsem tě bezpočtukrát zneškodnit plynem,“ namítla jsem. „To si nemyslím.“ Vytasila jsem sprej, ale než jsem ho stačila namířit, vyrazil mi nádobku z ruky, až odlétla přes celý pokoj. „To se nepočítá,“ podotkla jsem. „Čekal jsi to.“ Za všechny prachy (str. 248; Alpress 2003)
RE: Ad Zběsilá lovkyně odměn Stephanie Plumová vyráží do boje!
Alžběta Lexová - 17. 08. 2012 12:32

Plně souhlasím. film je prostě značně osekaný, včetně výkresu charakterů, ale to se bohužel není co divit. Aby dokázal Stephanii plně popsat, musel by mít pět hodin :D Ta knížka je prostě na zfilmování až moc dobrá, to se nedá nic dělat.
Steph
Tor - 17. 08. 2012 16:16

Film jsem před časem viděla bez znalosti knížky a moc si ho nepamatuju. Knížku jsem zkusila na radu Jirky P. a díky moc za ni, protože první i druhý díl (na třetí a čtvrtý mám v knihovně rezervaci) mi pomohl přežít kravál ze sbíječek, vrtaček, pil a zedníků. Janet mě dostala. Je chytrá jako opice a neskutečně vtipná - přesně jak, Bětko, píšeš. Jedna hláška vydá za celý odstavec. Je to velká inspirace :-))) Miluju babičku a kvůli Morellimu se při čtení pravidelně přebaluju :-)))
Přidávám se k všeobecnému nadšení. A babička fakt...
Jiří Popiolek - 17. 08. 2012 17:05

Přidávám se k všeobecnému nadšení. A babička fakt nemá chybu. Ty její "nehody" v pohřebním ústavu ve dvojce, u těch jsem se hlasitě smál i v autobuse.
Nejlepší scéna je, když babička Morelliová vyvěští...
wojta - 17. 08. 2012 17:56

Nejlepší scéna je, když babička Morelliová vyvěští Stephanii, že je s Joe Morrellim těhotná. A babička Morelliová se přece nikdy ve svých předpovědích nemýlí - Stephanie nebo Joe do toho nemají co kecat. A co řekne babička, s tím obratem počítá celé město... Nebo zápletka, kdy má Stephanie před soud dovést nejoblíbenějšího cukráře-důchodce ve městě a všichni se na ní kvůli tomu dívají skrz prsty. Prostě dokonalost sama.
Venta De Priligy En Argentina
Keldryday - 17. 06. 2017 18:54

Order Ventolin Inhaler Next Day Cheap Generic Kamagra Suhagra 100 Free Shipping Canada Cephalexin Buy Tadalafil Canadian Cialis Without Prescription Discount Real Acticin In Germany Drugs Pharmacy With Free Shipping buy viagra Prix Viagra 100 Mg Par 8 Antibiotics Without Prescriptions Uk Cialis Prices Dosage Of Levitra Plavix Online Canada Biuy Viagra Online European Generic Cialis Sotalex 80 Mg Price Of Levitra Buy Kamagra Oral Jelly Cephalexin Medicina Priligy 30mg Tablets On Line Acticin Scabies
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Cialis Achat En Ligne Canada
Keldryday - 25. 06. 2017 15:18

Allergic Reactions To Amoxil Buy Levitra Now Viagra Espanol
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Peligroso Tomar Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 14:51

Propecia Generic Finasteride Hair Loss viagra Daily Cialis
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:30

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:30

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:31

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:31

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:31

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:31

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:31

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Mountainwest Apothecary
Keldryday - 02. 07. 2017 02:31

Tadalafil 20 Mg Best Price cialis buy online Buying Vigara On Line
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:13

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Cialis 10 Efficace
Chasengave - 08. 07. 2017 08:14

Amoxicillin And Asprine buy viagra online Viagra E Cialis
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
Purchasing Clonidine
Keldryday - 11. 07. 2017 23:18

Cialis 20mg Pas Cher cialis buy online Viagra Achat Ligne Belgique
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
78 Buy Azithromycin Chlamydia Treatment
Chasengave - 13. 07. 2017 23:18

Cephalexin And Pink Eye cialis Cialis 20 Vidal
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Preis Viagra Pille
KennCheery - 14. 07. 2017 03:05

Acquista Cialis Generico Online cialis buy online Buy Tretinoid Cream Online
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Levitra First Time Use
Chasengave - 18. 07. 2017 21:24

Amoxil Dosage Weight cialis price Clomid Piqure
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Can You Treat Chlamydia With Flagyl 200
KennCheery - 19. 07. 2017 11:48

Generic Cipro Buy cialis Buy Glucophage 500 Mg
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:45

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:45

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:45

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:45

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:45

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:45

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:46

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Achat Levitra Net
Keldryday - 19. 07. 2017 14:46

Taking Cialis With Viagra viagra Forum Cialis Tadalafil
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:02

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Flushing From Cephalexin
Chasengave - 01. 08. 2017 13:03

Priligy Caracteristicas cialis Pharmacology Of Cephalexin
Order Medrol Dose Pack Justvex
Justcreerb - 31. 12. 2017 17:29

Propecia Cheapest Online Cialis http://costofcial.com - cialis Cialis Granada Citalopram With No Script Xenical Canadian Pharcharmy Online Cialis Generika Kaufen Erfahrungen Bentyl Muscle Spasms Worldwide Shop Cod Accepted Viagra Sur Ordonnance cialis Cialis Et Ketoconazole Cialis 5 Mg Controindicazioni Buy Teva Viagra 254 http://costofcial.com - cialis Propecia Fertilita Cheap Kamagra Online Pharmacy
Buy Propecia Finasteride Online Evenign
Evenign - 21. 02. 2018 05:33

Zzpills Ordinare Cialis Viagra buy cialis Cialis Uberdosiert Cialis Super Activo Venta Kamagra Entrega
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
viagra online Thomaserbar
Thomaserbar - 09. 04. 2018 07:39

viagra band wiki generic viagra online how to get a free sample of viagra buy viagra what can be used as a natural viagra
buy cialis online BrianarVoilk
Jasonduash - 14. 04. 2018 09:35

can i cut a 5mg cialis in half buy cialis cialis harmful effects cialis canada generic cialis shipped from usa

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).