Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zakázaná láska, která si vyžádá nejvyšší oběť, J.R. Ward: Vyvolená (Bratrstvo černé dýky 15)

Ward J. R.: Bratrstvo černé dýky 15 - Vyvolená

Čtenáři dlouho čekali na příběh dvojice, která se v knihách ze série Bratrstvo černé dýky objevuje už pěkných pár let. Konečně se dočkali. Layla přežila porod dvojčat a má rodinu, po které vždy toužila, ale chybí jí láska. Nemůže zapomenout na muže, který jí nikdy nebyl souzen a ke všemu je za velezradu odsouzen k smrti.

Xcor, vůdce Bastardů, přežívá v zajetí Bratrstva, které čeká, až se konečně probudí. Ne však proto, aby ho mohli odsoudit, ale aby ho popravili zaživa. A on jim ještě stihl předat svoji bandu. Ve svém bytí na pomezí života a smrti je Xcor se smrtí smířený, v životě byl poznamenán krutostí a zlými skutky, kterých se dopustili ostatní na něm a on pak na jiných. Lituje jediné věci – ztráty posvátné ženy, které mu nikdy nepatřila.

Layla vždy toužila vystoupit ze stínu Vyvolené. Mít něco, co bude patřit jen a jen jí, být opravdovou bytostí. Všichni předpokládají, že teď už bude šťastná. Dvojčata přežila porod, všichni se těší zdraví, a přesto je Vyvolená nešťastná. Odhalení tajemství a lásky, kterou ke Xcorovi chová, bude znamenat ztrátu její nové rodiny. Layla ví, že se k ní její přátelé a rodina obrátí zády, že možná přijde o své děti, ale lásce se nedá poručit. Ani ve světě Bratrstva černé dýky není nic jisté. Stvořitelka určila svého nástupce a do Caldwellu se vrací nebezpečný starý nepřítel…

J. R. Ward v pěti bodech

  1. Pod pseudonymem J. R. Ward se skrývá čtyřiačtyřicetiletá Američanka Jessica Rowley Pell Bird.
  2. Má diplom v oborech právo, historie a historie umění se specializací na středověk.
  3. Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala ve zdravotnictví.
  4. Svou první knihu napsala už před nástupem na vysokou, vyšla však až v roce 2002.
  5. K její nejznámější sérii Bratrstvo černé dýky vychází i série ze stejného universa Odkaz černé dýky, kde se čtenáři mohou setkat se známými postavami.

J. R. Ward pokračuje v sérii, která se stala celosvětovým bestsellerem. Jedná se už o patnáctý díl z universa, kde se mezi lidmi prohání ozbrojená rasa upírů a vede svoji tajnou válku o záchranu rasy a možná i světa. Bezduší se totiž nezastaví před ničím. Autorka získala slávu díky namíchání romantiky, erotiky, napětí a krvelačného boje.

Na příběh Layly a Xcora čtenáři čekali už hodně dlouho. Autorka jejich linky propojila již před několika lety a vkládala je jako vedlejší příběhy do předchozích knih. Série už je tak rozsáhlá, že pro nového čtenáře se díly z posledních let nedají doporučit. J. R. Ward už se nenamáhá vysvětlovat pravidla světa, představovat postavy, prostě předpokládá, že fanoušci vše znají. Což je velké plus. Knihy jsou už tak velmi obsáhlé, nemůže se však říct, že by postrádaly děj.

I díky tomu, že svět funguje stále velmi dynamicky a postavy jsou už pro fanoušky staří známí, je příběh velmi předvídatelný. Autorka má ráda pohádkové konce, a přestože se na začátku zdá, že se nic nevyřeší… no, fanoušci už vědí. Přesto se postavy v téhle knize občas chovají, jakoby prošly implantací osobnosti, a tak se čtenář občas zarazí a uvažuje, kde se to právě ocitl.

Série Bratrstva černé dýky je velmi obsáhlá, velmi dlouhá a zdá se, že nekonečná. Ovšem dokud se čtenáři najdou, není důvod přestat psát. A věrní fanoušci si vždy najdou něco, kvůli čemu se těší na další díl. Ať už se jedná o nedokončené příběhy z předchozích knih anebo jiné postavy, které dostávají spousty prostoru ve vedlejších příběhových liniích.

Kde je Assail? Co bude se Solou? A jak je na tom Trez? Kdo je Tres? A co se děje s Thorem? Bude Vishous v pořádku? A Lassister?! To jsou otázky, které si čtenář po skončení knih pokládá a otázky, na které chce znát odpověď jedině od J. R. Ward. A proto už je na čase, aby vyšel další díl!

  • J.R. Ward: Vyvolená (Bratrstvo černé dýky 15)
  • Baronet, 2017
  • Překlad: Jana Pacnerová
  • Obálka: Emil Křižka
  • 520 stran, 449 Kč (v e-shopu Fantasye již za 404 Kč)
30. ledna 2018, Nela Libovická

Bratrstvo černé dýky 15 - Vyvolená

Bratrstvo černé dýky 15 - Vyvolená
  449 Kč