Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Z idylického městečka Pines už cesta ven nevede, Blake Crouch: Městečko Pines

Crouch Blake: Městečko Pines

Ethan se vydává do městečka Pines, aby odhalil okolnosti zmizení svých dvou přátel, tajných agentů. Hned po příjezdu se zaplete do zvláštní automobilové nehody, ze které odejde s nejedním těžkým zraněním. Doktoři jsou tu milí, obyvatelé přátelští a celé město krásně klidné. Ethan ale nezapomíná na svůj úkol a pátrá dál, dokud nenajde svého pohřešovaného kolegu. Mrtvého a znetvořeného.

Městečko Pines je až neobvykle čtivá kniha. Od začátku do konce má záhadnou atmosféru, takže se čtenář až třese zvědavostí, jaké tajemství toto podivné místo skrývá. Autor v každé kapitole odhalí nějakou indicii, ale celkové rozuzlení je natolik nečekané a dech beroucí, že by ho rozhodně nikdo nemohl očekávat.

Blake Crouch v pěti bodech

  1. Pochází ze Severní Karolíny.
  2. Vystudoval angličtinu a tvůrčí psaní.
  3. Po ukončení studia vydává své první dva romány.
  4. O jeho thrillery se zajímají i filmová studia, na několik z nich už koupila filmová práva.
  5. V současné době žije v Durangu v Coloradu.

Od začátku do konce čtenář vlastně nevytáhne paty z Wayland Pines, ale je tu pár časově posunutých kapitol, které se věnovují Ethanově manželce, která už ho považuje za mrtvého. V obou případech dokázal autor takřka dokonale nastínit místa, kde se děj odehrává, takže je čtenář úplně pohlcen a připadá si jako by se do hrozivé pasti v podobě městečka Pines dostal sám.

Blake Crouch dokázal každé postavě dát svůj vlastní ráz, čímž se hrdinové i zloduši jako šerif Pope stávají tak uvěřitelnými, až mrazí. S Ethanem se dokážou snadno ztotožnit, díky čemuž mohou jeho muka prožívat s ním. To sice nezní moc lákavě, ale dobrá kniha by vás měla strhnout přesně tak, jak to zvládl Blake Crouch ve svém napínavém thrilleru.

Kdyby viděl alespoň trochu ostře, nejspíš by se jejímu výpadu bránil, ale oči posílaly do mozku jen rozmazané, útržkovité obrazy. Připadal si, jako by v sobě měl pořádnou dávku extáze. (strana 196)

Městečko Pines je špičkový thriller, který jen tak dobrovolně neodložíte. Děj je po celou dobu napínavý a takřka po celou dobu věstí, že se přihodí něco ještě strašlivějšího. Krutých scén, které pro slabší povahy rozhodně nejsou, se v knize najde také dost, ale vedle nich se vešla i romantika. V tomto románu si přijde na své i náročnější čtenář, který se neuspokojí s kdejakým brakem.

  • Blake Croach: Městečko Pines
  • Jota, 2013
  • překlad: Jan Sládek
  • obálka: Veronika Cágová
  • 382 stran, 348 Kč (v e-shopu Fantasye již za 313 Kč)
30. listopadu 2013, Roxana Kubovská

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Wayward Pines 02: Městečko Pines

Wayward Pines 02: Městečko Pines
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč