Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vzestup guvernéra dokazuje, že zombíci z Walking Dead jsou stále v kurzu, Robert Kirkman a Jay R. Bonansinga: The Walking Dead - Vzestup guvernéra

Kirkman Robert a Bonansinga Jay R.	: The Walking Dead / Živí mrtví - Vzestup Guvernéra

Přes devadesát komiksů, (zatím) tři řady seriálu, videohra a nově i samostatná kniha na motivy slavné série pojmenovaná Vzestup guvernéra. Měla by být první částí připravované trilogie a českým čtenářům jí představuje nakladatelství Baronet. Stojí ale vůbec za to?

Snad každý už musel slyšet o novodobém fenoménu zvaném The Walking Dead. Od roku 2003, kdy byl vydán první díl komiksu, se stal hitem, který postupem času získal svůj vlastní seriál, videohry, figurky a velmi silnou fanouškovskou základnu. Nyní spojil tvůrce série Robert Kirkmansíly s Jayem Bonansingou a vytvořili spolu knihu založenou na příběhu Kirkmanových komiksů, The Walking Dead: Vzestup guvernéra.

Dílo vypráví příběh bratrů Philipa a Briana Blakeových, vedlejších postav komiksové předlohy, jejichž potenciál autoři využili naplno až v této knize. Čtenáři jejich cestu sledují od samého počátku zombie apokalypsy, jejich cestu s cílem přežít a jejich hledání naděje. Cestou se bratři, Philiova milovaná dcera Penny a jeho kamarádi Nick a Bobby dostanou do několika nesnází a jak jejich vztahy, tak i osobnosti jednotlivých postav se celkově změní a rozvinou. Cíl však zůstává stejný – pozabíjet co nejvíce zombií a zachránit si krk.

Autoři v pěti bodech

  • Robert Kirkman se narodil v roce 1978.
  • První Kirkmanův komiks byl vydán roku 2000 a jmenoval se Battle Pope.
  • Mimo The Walking Dead přispěl autor také do marvelovských komiksů jako Avengers, Captain America, Fantastic Four, Spider-Man Unlimited a Marvel Zombies.
  • Jay Bonansinga je americký spisovatel, scénárista, producent a režisér.
  • Vzestup guvernéra představuje Bonansingovu první kniha, která vyšla česky.

Apokalyptické prostředí a touhu po přežití je vykreslili autoři tak dobře, až čtenáře příjemně mrazí v zádech a musí se sami sebe ptát, zda by se něco takového opravdu nemohlo stát. Kirkman je mistrem ve svém oboru, a tak zombíky servíruje v celé své nechutné „kráse“, v příběhu promyšleném do detailů. Děj plyne jako dobře promazané hodinky, celý prostor čítající tři sta čtyřicet dva stran využili tvůrci tak dynamicky, že ani jediná kapitola nepřebývá navíc. Kniha nenudí, vše do sebe zapadá a i přes pár nelogických míst děj neztrácí čtenářovu pozornost.

Během celého příběhu sledujeme psychologický rozvoj postav, jejich postupné smiřování se se situací a rozličné reakce a vypořádání se s nimi. Dalo by se říci, že kniha funguje daleko lépe jako psychologické drama než cokoliv jiného. Vývoj charakterů, především Philipa Blakea, tvoří důležitou součást Živých mrtvých, a k dokreslení postav autoři používají i nespisovný a někdy až příliš vulgární slovník. krvelačné a vražedné akty jsou zde líčeny až se sadistickou přesností, syrově realisticky a krutě. Kirkman a Bonansinga se neštítí nechutné vypadávání střev rozepsat do posledního detailu a popsat přesně tak, že se citlivějším čtenářům udělá špatně. Navzdory tomu nebo možná právě proto je kniha určena především mladší generaci.

Byl to kaleidoskop barev, paleta jako duha lidské tkáně – sytá červená, brčálově zelená, ohnivě okrová žlutá a dehtově černá – a Philipovi to připadalo tak nějak krásné. (str. 132–133)

The Walking Dead: Vzestup guvernéra představuje velmi příjemné překvapení. Temná apokalyptická atmosféra, akce, svižné dialogy a zajímavý příběh – to vše dokazuje, že The Walking Dead jsou právem považováni za současnou špičku ve svém žánru a jasně dokazují, že zombíci nikdy nevyjdou z módy.

9. ledna 2013, Klára Valkounová

Diskuze k článku

Great SEO Service Details
FrankJScott - 09. 01. 2023 22:31

To the lady asking about black hat backlinks, local backlinks, seo management services, dofollow profile creation sites, local seo agency, ahref backlink free, I highly suggest this excellent seo service blog or paid backlink service, creating backlinks, website development company, backlink maker, matt diggity, effective link building strategies, alongside all this updated seo service info not to mention search optimization companies, high authority backlinks list 2020, high pr link building, seo majestic, google search console backlinko, backlink analyzer free, and don't forget this recommended seo service details which is also great. Also, have a look at this best seo service tips and don't forget profile link building sites, ahrefs ur dr, follow and no follow backlinks, business website design, web creation, free website backlink submission, as well as this recommended seo service site on top of free do follow links, web development, get free backlinks to website, wordpress seo optimization, profile backlinks sites list 2020, forum submission backlinks, and don't forget best seo service tips which is also worth a look. I also suggest this updated seo service advice on top of backlink tier, monitor backlinks free, b2b seo agency, google sites seo, seo rank monitor, strong backlinks, alongside all this recommended seo service forum not to mention profile backlink site list, natural link building, top website design companies, homepage backlinks, backend web development, wordpress development services, as well as best seo service blog and don't forget building backlinks 2021, web 2.0 pbn, backlink submission site list, high quality backlinks, backlink list 2021, backlinks 2018, which is also great. Finally, have a look at this top rated seo service site with hoth backlinks, best blog sites for backlinks, link building for ecommerce website, edu link building, web design windsor, top website development company, for good measure. Check more @ Best Yak or Merino Wool Details 9cbe816

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).