Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vydejte se do světa magie v Čarodějce od Jezera bohů, Julie Borlová: Čarodějka od Jezera bohů

Borlová: Čarodějka od Jezera bohů

Chcete se dostat do světa magie? Do vesnice, kde vládne přísný režim, a hlavní hrdinka tam nezapadá? Hrdinka, která navíc umí čarovat a zamiluje se do tajemného mládence s krásnými rysy? Tak nejen tam čtenáře zavede úžasná kniha z pera české autorky Čarodějka od Jezera bohů.

Příběh vypráví o Malvíně, mladé patnáctileté dívce, která při slunovratu spolu s dalšími dívkami hodí do tajemného jezera květnatý věnec. Její se ale na rozdíl od ostatních potopí, a ona začne přemýšlet, co se stalo. Vydá se tedy v noci na zakázanou stranu jezera, kde se snaží nalézt odpovědi na své otázky. Jezero sice neodpoví, zato tajemný mládenec, který se objeví vedle ní, ano.

Malvína v chlapci brzy spatří jisté kouzlo a začnou se společně scházet. To však vydrží pouze do doby, než ji její vlastní otec nechá odvést z vesnice pryč. Obává se totiž, že by jí ostatní obyvatelé mohli ublížit za to, co se při Slunovratu odehrálo. Její myšlenky se ale stále vrací k tajemnému mládenci, s nímž se setkává alespoň ve snech, a pomalu začíná zjišťovat, že je s jezerem spojená víc, než si původně myslela.

Julie Borlová v pěti bodech

  1. Narodila se v Praze, na jejímž předměstí žije dodnes, a to společně s manželem a jejich kočkou.
  2. Vystudovala historii a její vášní je Florencie a italské renesance.
  3. Ve volném čase se ráda věnuje psaní, malování nebo intuitivní tvorbě. píše, maluje a zkoumá cesty intuitivní tvorby
  4. Od malička miluje fantasy knihy spolu s poezií a hudbou.
  5. Čarodějka od Jezera bohů je její prvotinou.

Čarodějka od Jezera bohů je kniha, která čtenáře vtáhne do děje, a už nepustí. Navíc hlavní hrdinka po celou dobu působí jako velice příjemná postava, co se snaží za každou cenu bojovat a unášet se láskou. Byť někdy může její jednání působit zbrkle a dětinsky, lze to s ohledem na její nízký věk brát jakou součást dívčiného dospívání. Výbornou postavu představuje také záhadný mládenec, jehož osobní kouzlo a jistá tajemnost dodává příběhu na dynamice. Jedinou malou vadu tak představuje volba jmen hlavních hrdinů, která jsou značně podobná se jmény některých vedlejších postav, takže se občas mohou čtenáři plést.

Samotný příběh autorka vypráví z pohledu třetí osoby a místy zde není úplně jasně odlišeno, čí myšlenky zrovna prozkoumáváte. Děj je hodně dynamický, vyprávěný v rychlém sledu a občas mu chybí trochu detailnější popis, který by pomohl se se světem lépe ztotožnit.

Čarodějka od Jezera bohů představuje povedený titul, které lze doporučit nejen začínajícím čtenářům fantasy knih a který nabízí příběh plný lásky na pozadí čarodějnické tématiky.

  • Julie Borlová: Čarodějka od Jezera bohů
  • Pointa, 2022
  • 360 stran, 429 Kč
  • Počet stran: 360
21. září 2022, Veronika Vitoušová