Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vítr změny na Fantasyu přivál nového šéfredaktora, Úvodník 10/2012

Jan Nohovec

I když science fiction a fantasy existují minimálně od poloviny minulého století, ani v nejmenším se o nich nedá tvrdit, že se nemění. Naopak, změna, vizionářství, originalita a koneckonců i fantazie, to jsou všechno věci, které tyto žánry dnes a denně oslavují. I českou fantastikou se každou chvíli prohánějí příslovečné Winds of Change. Autorům, o nichž nebylo před deseti lety ani slyšet, dnes vycházejí bestsellery a těm, které fanoušci české sci-fi a fantasy uctívali na konci milénia, buď došla invence, nebo dnes píšou jinak než předtím. Samozřejmě s několika čestnými výjimkami.

Fantasya je dynamické knihkupectví a pružný zpravodaj o fantastice v Česku, který se s proměnlivými podobami žánrů snaží držet krok. Proto se změnilo i jeho vedení. Alžběta Lexová odchází, aby po Tomáši Němcovi převzala nejprodávanější český časopis s fantastikou, Pevnost, a její místo jsem zde převzal já, Jan Nohovec, někdejší editor fantastické rubriky na Topzine.cz.

Co se na Fantasyi změní a co zůstane? Fantasya by se měla v průběhu následujících týdnů stát zase o něco přívětivější vůči čtenářům a zákazníkům. Chceme vylepšit design stránky a provázanost článků s obchodem, abychom návštěvníkům nabídli ještě větší komfort než doposud. Nejdříve chceme vylepšit našeptávač a vyhledávání ve zboží a článcích. Na nich totiž celá stránka stojí a dosud nefungují, jak by měly.

Měnit se však nebude jen tvář webu, ale i naše příspěvky. Budeme se snažit rozšířit tematický záběr, chceme vám přinášet aktuální zpravodajství o knihách, které se připravují a právě vyšly. Chceme vás bombardovat knižními ukázkami, které jinde nenajdete, chceme vám v soutěžích nabídnout aktuální románové i komiksové pecky. Chceme vám přinášet aktuální informace o autorech, zjistit, co zrovna chystají, kde se v Česku objeví, a připravovat s nimi rozhovory. Chcete se na něco zeptat Petry Neomillnerové, Vladimíra Šlechty nebo třeba Jiřího W. Procházky? Napište nám a my se zeptáme za vás. Zajímají vás spíše zahraniční autoři? Není problém, v budoucnu se chceme zaměřit i na angloamerickou, polskou nebo ruskou fantastiku.

Fantasya ušla za dobu své existence slušný kus cesty. My chceme pokračovat ve stejných kolejích a udělat ji ještě lepší, příjemnější a kvalitnější než doposud. Protože fantastickou literaturu máme rádi a máme rádi i ty, kteří ji čtou s námi. Jsme totiž nejen fantastické knihkupectví.

Jan Nohovec,
šéfredaktor Fantasya.cz,
jan.nohovec@fantasya.cz

4. října 2012, Jan Nohovec

Diskuze k článku

Ad Vítr změny na Fantasyu přivál nového šéfredaktora
wiwi - 04. 10. 2012 13:55

Držím palce, kolego. :-)
RE: Ad Vítr změny na Fantasyu přivál nového šéfredaktora
Alžběta Lexová - 11. 10. 2012 22:15

> Držím palce, kolego. :-) Nápodobně :-)

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).