Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Třetí ročník Ligy přispěvatelů zahájen,

Fantasya logo (full)

S více než měsíčním zpožděním, ale přece spouštíme na Fantasyi třetí ročník Ligy přispěvatelů. Uvnitř tohoto článku najdete mírně (opravdu jen mírně) upravená pravidla. Změny se týkají především účastníků Extraligy, kterých letos může v určitém případě být i méně než deset.

Každý soutěžící se musí na Fantasyi zaregistrovat a soutěžit bude pod svým nickem – přezdívkou, která se bude posléze objevovat i v tabulce výsledků.
Úkolem soutěžících je přidat komentář ke knize v kategorii OBCHOD a ocenit zároveň tuto knihu hvězdičkami. Redaktoři Fantasye KAŽDÝ takový příspěvek ohodnotí na bodové škále počtem 0 – 7 pomocných bodů, které se soutěžícímu budou připisovat do tabulky. Tato tabulka se bude každý týden aktualizovat, aby soutěžící věděli, jak si stojí.
Výše pomocných bodů za příspěvek bude určována podle KVALITY a OBSAŽNOSTI příspěvku, tzn. délka není rozhodující, i když se k ní samozřejmě rovněž bude přihlížet. První tři v pořadí za celý ročník budou odměněni kreditem na JEDEN NÁKUP knih v rámci internetového knihkupectví Fantasya. První ve výši 3000 Kč, druhý ve výši 2000 Kč a třetí ve výši 1000 Kč (vše bez poštovného).
Každý měsíc se zároveň bude vyhlašovat SKOKAN MĚSÍCE, kterým se stane přispěvatel, jehož bodový zisk se oproti minulému měsíci nejvíce navýšil bez ohledu na to, kde se v tabulkách Ligy právě nachází. Skokan získá od Fantasye jednu knihu dle vlastního výběru v hodnotě do 300 Kč.
Soutěžící jsou v Lize rozděleni do více výkonnostních kategorií. Extraligová tabulka bude mít v ideálním případě deset účastníků. Všichni přispěvatelé budou mít na začátku 0 pomocných bodů. Na konci každého měsíce VYPADNE Z TABULKY PŘISPĚVATEL (nebo přispěvatelé), který NEMĚL V DANÉM MĚSÍCI JEDINÝ PŘÍSPĚVEK, a sestoupí o kategorii níž. Pokud přispějí všichni, vypadne ten S NEJNIŽŠÍM ZISKEM bodů v extraligové tabulce celkově. Zároveň o soutěž výš postoupí přispěvatel (nebo přispěvatelé) z 1. ligy, který získal v daném měsíci nejvíce pomocných bodů, kterých ale musí mít nejméně 30. V praxi to znamená, že pokud někdo v Extralize nebude mít žádný příspěvek, a zároveň v 1. lize nikdo nepřesáhne 30 bodů, příští měsíc bude mít Extraliga o účastníka méně – a pro přispěvatele v 1. lize je o to větší šance postoupit příští měsíc. A naopak – pokud více než jeden přispěvatel v Extralize nebude bodovat a v 1. lize bude mít více účastníků nad 30 bodů, postoupí do Extraligy více.
Nikterak se v porovnání s loňským rokem nemění počítání celkového pořadí. Na konci každého měsíce se u všech extraligových účastníků spočítají pomocné body. Vytvoří se pořadí a každému přispěvateli bude přiřazen podle toho, jak se umístí, počet bodů (za 1. místo 12, za druhé 10, za třetí 8 a tak dále až k 1 bodu). Součet bodů za 9 měsíců soutěže (do 30. listopadu 2010) rozhodne o konečném vítězi. Druhým hodnotícím kritériem, pokud soutěžící dosáhnou stejného počtu bodů, budou pomocné body (tak jako ve sportovní tabulce body a skore), třetím počet příspěvků. Kdo sestoupí, tomu se body v Extralize škrtají, a začíná zase od nuly.
Knihou do 300 Kč dle vlastního výběru bude ohodnocen ten soutěžící, který dosáhne počtu 100 příspěvků celkem v ročníku bez ohledu na to, kde se v tabulkách pohybuje a zda někdy sestoupil (další knihu pak dostane za 200. příspěvek atd.). Samozřejmě že se zde budou počítat jen příspěvky natolik kvalitní, aby byly ohodnoceny nejméně jedním bodem.

8. března 2010, Fantasya

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).