Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Tite Kubo se do toho v Bleachi 2 opřel. A není to tak hezké, jako Rukia na obálce, Tite Kubo: Bleach 2 - Goodbye Parakeet, Goodbye My Sista

Kubo Tite: Bleach 2

Legendární manga Bleach se v českém vydání objevila v podobě dalšího dílu, který příznivce komiksů ve východním stylu nepochybně potěší a zahřeje u srdce. A to nejenom díky tomu, že se tento fenomén vydává v češtině (i to je však důvod ke skákání do vzduchu radostí), ale také proto, že příběh začíná nabírat obrátky.

Ičigo má již na kontě jednoho zabitého hollow, ale práci je nutné vykonávat zodpovědně, a tudíž je naprosto zřejmé, že v blízké budoucnosti dojde ještě k mnoha bojům, které bude potřeba vyhrát. A protože chlapec nevykonává obyčejnou práci jako třeba kominíci nebo učitelé, ale žije jako sběratel duší, problémy se dostavují celkem často. A další z nich přijde vcelku brzo, dá se říci ihned.

Tentokrát je do souboje zapleten i Jasutora Sado, neboli Chad, jak mu všichni říkají, s jeho záhadným společníkem papouškem. I zde však platí heslo: není papoušek jako papoušek. A aby toho nebylo málo a bylo to pořádně šílené čtení, jak se na Bleach sluší a patří, tak dojde při nakupování duševních pilulek pro Ičiga k problému. Ty Rukia koupila, aby Ičigo mohl dostat svoji duši z těla ven bez její pomoci. Co se však může stát, když Rukia obdržela duševní pilulky z vadné zásilky?

Další pokračování jednoho velkého kultu, při jehož čtení se lidé nesmírně pobaví a zároveň uspokojí své potřeby po násilí, krvi, urážlivých hláškách vyřčených s jasným úmyslem rozzuřit protivníka na nejvyšší míru a v neposlední řadě i po emocích. Tahle bláznivá jízda, kdy si při čtení v mnohých místech člověk připadá pod vlivem nějakých psychotropních látek, začíná v bodě A a v bodě B rychlostí blesku končí.

Tite Kubo v pěti bodech

  • Vlastním jménem Noriaki Kubo, narozen 26. června 1977.
  • Jeho první vážnější prací byl Ultra Unholy Hearted Machine, který vyšel v magazínu Weekly Sh?nen Jump v roce 1996.
  • Jeho první manga, Zombiepowder, vyšla o tři roky později rovněž v magazínu Weekly Sh?nen Jump. Měla dvacet sedm kapitol a o rok později byla v magazínu zrušena.
  • Nejvíce se proslavil mangou Bleach, která začala vycházet v roce 2001 ve stejném magazínu jako jeho předchozí práce. Nepředpokládal, že ji bude psát déle než pět let, ale v dnešní době má Bleach užpřes pět set kapitol, v roce 2004 odstartovalo v Japonsku i stejnojmenné anime, ve stejném roce vyhrál Bleach cenu Shogakukan Manga Award a Kubo spolu s Makoto Matsubarou napsali dvě novelizace.
  • První film Bleach spatřil světlo světa v roce 2006, následoval ho druhý díl v roce 2007, třetí o rok později a čtvrtý v roce 2010.

Bleach, tentokrát s názvem Goodbye Parakeet, Goodbye My Sista, se jeví jako nanejvýš vhodná odpočinková četba, když není co číst a máte chuť se unášet světem plným podivností a rychlých zvratů. Objevují se zde různé typy pasáží, které střídají jedna druhou – ze začátku to může být nelítostný boj, který se náhle promění v komickou situaci, jež se následně změní ve vážnou. Příběh jezdí jako na horské dráze, kdy čtenářům Tite Kubo ve správném poměru předkládal pokaždé to, co zrovna chce.

Bleach staví na dvou základních prvcích, a to jsou akčnost a vtip. Autor je zvládá korigovat svými kresbami bravurně a teoreticky by nemusel nic dalšího přimíchávat. Kde by ale nyní tato série byla, kdyby se zakládala pouze na nesmyslných a dlouhotrvajících „rubačkách“ a do toho by se vklínily vtipné momenty? Oproti předchozímu dílu není Bleach 2 již tak pomalý, ba naopak, akce přibývá a stoupá strmě vzhůru. Čtenáři prakticky hned na začátku zhltnou souboj mezi Ičigem a hollow a jede se dál a dál.

Snad jedinou výtkou může být místy až přílišná přehnanost některých scén, kdy Tite Kubo jde – zejména v těch typicky vtipných situacích – do extrémů a snaží se to tam narvat za každou cenu, i když by někteří nemuseli takovému druhu humoru rozumět.

Je však třeba uznat, že sérii autor rozběhl opravdu dobře, a pokud s takovýmto tempem (i když za rychlejší by se bezpochyby nikdo nezlobil) zvládne čtenáře uvádět do varu při čtení každého dílu, zaslouží si obdiv a poklonu.

17. listopadu 2012, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Great Salt Bath Advice
FrankJScott - 10. 01. 2023 16:51

In reply to the man inquiring about zum tub, bolero bath soak, elderberry epsom salt, salt water foot bath, lavender bath salts, epsom salt bath for muscles, I highly suggest this updated salt bath blog or fancy bath salts, bath soak bath and body works, dr teal's liquid epsom salt, dr teal's holiday gift set, cleansing bath soak, costco bath salts, alongside all this high rated salt bath info on top of dr salts epsom salts, epsom salt bath near me, dr teal's pink himalayan salt, detox bath for sinus infection, epsom salt for body pain, sunday rain bath salts, not to mention this excellent salt bath info which is also great. Also, have a look at this new salt bath info and don't forget turmeric bath soak, sleep bath salts, epsom salt melatonin, green tea bath salts, handmade bath salts, audrey and lewis bath salts, not to mention this awesome salt bath advice and don't forget dr teal's vapor bath, salt and baking soda bath, bolero bath soak, sleep bath soak, salt water foot bath, epsom salt bath cvs, on top of awesome salt bath blog which is also worth a look. I also recommend this high rated salt bath url as well as best epsom salt for inflammation, foot bath soak, homemade bath salts essential oils, epsom salt and bubble bath, epsom salt and magnesium, best bath salts, on top of this excellent salt bath details and don't forget bath bombs without epsom salt, magnesium chloride foot soak, salt soak spa, best bath salts, milk bath salt, luxury bath salts, not to mention updated salt bath details alongside all bathing with salt, epsom salt bath for body aches, bliss bath salts, dr teal's lavender, dr teals epsom, lavender bath products, which is also great. Finally, have a look at this recommended salt bath advice with sulfur bath salts, sleep bath salts, sephora bath salts, chakra cleansing bath, chamomile epsom salt, tranquility bath salts, for good measure. Check more @ Top SEO Service Details 4bf1943

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Bleach 2

Bleach 2
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč