Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Septimus Heap dostal ohnivý konec, který si všichni přáli, Angie Sageová: Oheň (Příběhy Septimuse Heapa 7)

Sageová Angie: Příběhy Septimuse Heapa 7 - Oheň

Septimuse Heapa čtenář znovu potkává v klidném období, kdy by se měl hlavní hrdina konečně dočkat své vytoužené odměny v podobě povýšení na Mimořádného čaroděje. Zároveň se očekává, že se Jenna stane královnou. Jenže člověk se nemá moc těšit, jelikož ne vždy všechno vyjde, tak jak očekává. Zlým čarodějům se podaří uprchnout z prstenu dvou tváří a začnou ničit, co se dá. Proti nim zakročí Marcellus, který chce zažehnout alchymický oheň – ani to se ovšem neobejde bez potíží. Podaří se hrdinům nemožné a zvítězí?

Fanoušci série o Septimusi Heapovi si musí jednoduše užívat to potěšení, které jeho vyprávění nabízí. Byť se jedná o klasickou sbírku fantastických prvků, na něž jsou lidé zvyklí, autorka je okořenila něčím, co čtenáře nutí u knížky zůstat a přečíst ji na jeden zátah. Má v sobě kouzlo originality. Přestože všechno již znáte z dalších fantasy sérií, tady je to pojaté opět jinak. S každým dílem jsou čtenáři o krok blíž k dokončení vyprávění a cítí v sobě jakési zadostiučinění z toho, že to se svými hrdiny zvládli až do konce.

Ani sedmý příběh s názvem Oheň nenudí, plyne a utíká jako letní prázdniny. Užíváte si jej plnými doušky a ono to uteče, ani nevíte jak. Přesto se nikdo nemůže cítit ošizený. Dějové linky jsou dokončené a navíc to s nimi dopadlo tak, že budou všichni fanoušci spokojení. Oblíbení hrdinové totiž přece jenom našli svoje štěstí a dosáhli cíle, po němž toužili.

Zároveň se čtenářům otvírá starý známý magický svět, který je provází všemi sedmi díly. Byť ho znají od první knihy, spisovatelka jej opět pojala tak, aby se dozvěděli něco nového a necítili se ošizení všedností toho, což již četli. Angie Saegová si uvědomuje, že Septimus Heap čtenáři dovolí prožít dobrodružství, o nichž sám sní, prostřednictvím příběhů, které mají svůj nepostradatelný humor, napětí a pořádnou dávku dobrodružství.

Vtom Septimus uslyšel křik. Vyklonil se z dračího hřbetu dolů a viděl, jak Jenna běží k dračí síni.
„Je celá obalená ledem!“ Slyšel ji křičet. „Je mrtvá.“

Co čtenář na příběhu ocení, je originálnost jmen různých hrdinů, kteří se v příběhu vyskytnou. Je fascinující, jak překladatelka splnil svůj účel, vyhrála si s naším krásným jazykem a stvořila postavy se zvučnými jmény, na něž se nezapomíná. A tak se člověk může seznámit se jmény jako je Hotep – Ra, Broučín, Cvoček, Marcia a mnoho dalších.

Angie Saegová v pěti bodech

  1. Narodila se v Londýně.
  2. V současnosti žije v Cornwallu na západě Anglie, kde při psaní sleduje proplouvající člu­ny.
  3. Spisovatelka je hrdou majitelkou loďky, kterou pojmenovala Muriel.
  4. Kromě této série napsala spousty obrázkových knih pro děti.
  5. Magyk, první díl série Septimuse Heapa, je jejím prvním románem.

Čtenář se neubrání, aby tento poslední díl nesrovnával s předešlými. A potom si i on sám uvědomí, jak dlouhou cestu musel společně s hrdiny ujít a kolik toho prožil. Je to nostalgické vzpomínání, ale také vyvrcholení všeho, co Septimuse Heapa a jeho přátele potkalo. Právě proto je tato knižní série určená pro ty, kteří milují dobrodružství, určitý nádech tajemna a fantastické světy naplněné roztodivnými tvory a prazvláštní magií, která je jejich nedílnou součástí.

  • Angie Sageová: Oheň (Příběhy Septimuse Heapa 7)
  • Jota, 2013
  • překlad: Jaroslava Novotná
  • obálka: Pavel Čech
  • 412 stran, 378 Kč (v e-shopu Fantasye již za 340 Kč)
14. srpna 2013, Michaela Voláková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Příběhy Septimuse Heapa 7 - Oheň

Příběhy Septimuse Heapa 7 - Oheň
378 Kč 340 Kč

Příběhy Septimuse Heapa - komplet 1-7

Příběhy Septimuse Heapa - komplet 1-7
2446 Kč 2201 Kč