Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

S poníky nuda nehrozí, Christina Riceová: Můj první komiks 04 – My Little Pony – Poníci v akci

Riceová Christina: Můj první komiks 04: My Little Pony - Poníci v akci

Magická šestice poníků z populárního dětského seriálu My Little Pony se v češtině dočkala dalšího komiksu. Oblíbené hrdinky se vrací hned ve čtyřech příbězích, které jistě potěší všechny fanoušky série. Ať už jde o problémy s přátelstvím či detektivní pátrání, Twilight a spol. se do toho vrhnou po hlavě. Jaká dobrodružství na ně čekají tentokrát?

Čtyři příběhy, čtyři různí hrdinové. Nesmělá Fluttershy nemá na dětství v letecké škole nejlepší vzpomínky. Na rozdíl od své populární kamarádky Rainbow Dash ji vždy spíše šikanovali. Proto ji překvapí pozvání na školní sraz. Mohla by to být jen další lest, jak jí ublížit? Pinkie Pie miluje jakékoli cukrovinky a v Ponyvillu je známá jako jedna z nejlepších cukrářek. Upéct narozeninový dort pro princeznu Lunu ale bude oříšek i pro ni, zvlášť s princeznou Celestií za zády.

Princezna Luna se spolu se Spikem na druhou stranu vydávají do města Fillydelfie, aby pomohli vyřešit tajemství náhlých požárů. Poníkovská populace města obviňuje dračí populaci. Je to však pravda? Detektiv Spike proto musí do akce! Twilight Sparkle má problémů taky nad hlavu a je na pokraji vyčerpání. Rozhodne se proto pro neobvyklé kouzlo, které jí dovolí vstoupit do cizího mozku. Pomůže jí tahle výprava s vlastními problémy?

Poníci se vrací

My Little Pony: Poníci v akci je již čtvrtým publikovaným komiksem v edici Můj první komiks, která v nakladatelství Crew vychází pod značkou Crew Kids. Z toho vyplývá, že je primárně určena především dětským čtenářům, avšak zajisté si ji užijí i ti starší. Po superhrdinech se své vlastní knihy dočkaly i hrdinky z populárního dětského seriálu My Little Pony.

Christina Riceová v pěti bodech

  1. Vystudovala Státní univerzitu v San Jose.
  2. Žije v Los Angeles se svým manželem, dcerou a kočkou Smokym.
  3. Pracuje ve veřejné knihovně v Los Angeles.
  4. Stojí za biografií a webovou stránkou o americké herečce Ann Dvorak.
  5. Její manžel je taktéž spisovatel.

V bezmála stostránkové knize lze nalézt hned čtyři samostatné příběhy z říše barevných poníků, které v originále vyšly samostatně. Za scénářem dvou z nich stojí Christina Riceová, zbytek mají na svědomí Jeremy Whitley a Ted Anderson. Kresbu zajistili Jay Fosgitt, Agnes Garbowska a Brenda Hickeyová. O český překlad se pak postarala Kateřina Tichá.

Přátelství je magické

Co se týče obsahu, samostatné příběhy jsou z hlediska žánru velmi různorodé. Všechny však mají společné jednu věc, a to dva hlavní hrdiny. Čtenáři se tak dočkají dvojnásobku svých oblíbených postav. Mohou se těšit jak na vážnější témata, jako je šikana, tak i na detektivní pátrání, které skončí nečekaným odhalením. Pro zapomětlivé je na začátku knihy připraven přehled postav s krátkým popiskem pro osvěžení paměti. Vše doprovází velmi osobitá a nezvykle barevná kresba, která lahodí oku.

Poníci v akci jsou již třetí komiksovou My Little Pony knihou, která u Crwe vyšla. Fanoušci tak nemusí zoufat, vzhledem k popularitě série je více než pravděpodobné, že v budoucnu vyjdou i další díly poníkovských komiksů. Čekání si zatím mohou zkrátit sledováním seriálu či přečtením dvou předchozích komiksů – Návrat královny Chrysalis a Měsíční mise.

My Little Pony: Poníci v akci nesmí chybět v knihovně žádnému fanouškovi Twilight Sparkle a jejích kamarádek, jelikož… přátelství je přeci magické.

16. července 2020, Kateřina Kopišťová

Můj první komiks 04: My Little Pony - Poníci v akci

Můj první komiks 04: My Little Pony - Poníci v akci
Vložit do pytle na zboží  Koupit 199 Kč 179 Kč