Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Riley Jensonová rozdává hříšné polibky i smrtelné rány, Keri Arthur: Polibek hříchu (Strážkyně Riley Jensonová 2)

Arthur Keri: Strážkyně Riley Jensonová 2 - Polibek hříchu

Být vlkodlakem s kapkou upíří krve je velice neobvyklé, a proto byla Riley vždy nucena schovávat svoji totožnost. I přesto, že je jejím velkým pomocníkem při práci pro Direktorium jiných ras, které dohlíží na nadpřirozené tvory. Když se však probudí nahá a potlučená v opuštěné uličce ani její neobvyklá genetická výbava ji neuchrání od jediné myšlenky: Ocitla se v ohrožení života. Už zase.

Riley, která se poprvé představila v prvním díle nové série od australské spisovatelky Keri Arthur (Volání úplňku), už dříve ukázala, že nebezpečí je její druhé jméno. Tedy… ona sama se ústavičně ocitá až příliš blízko smrti, kdy jsou lámány nejen její kosti, ale i srdce. Než se však stihne vzpamatovat z předchozího zmatku, už přichází nový a je jasné, že ani tentokrát si neodpočine.

Probudit se nahá a zkrvavená vedle brutálně zabitého muže není vůbec dobrý začátek nového dne. Tím hůř, když si RIley nedokáže vzpomenout, co se vlastně stalo. Ne že by měla čas na myšlenkový výlet do minulosti, protože po ní někdo – nebo něco – jde.

Keri Arthur je australskou spisovatelkou, která se na nejmenším světadílu světa proslavila právě svou urban fantasy „Strážkyně Riley Jensonová“, která je spíše než na pořádné akci založena… no na akci, ale trochu jiného ražení. Autorka dokazuje, že vlkodlaci, upíři, ale třeba i koňodlaci nemusejí řádit jen v Americe.

Riley musí, lépe dříve než později, vypátrat, kdo ji neustále ohrožuje a má oprávněné tušení, že to bude mít něco společného s nebezpečným zločincem, který vytváří nadpřirozené klony a křížence, kteří jdou hrdince neustále po krku. Krom toho… Riley moc dobře ví, že její nepřátele ji potřebují, ovšem už jim moc nesejde na tom, jestli ji dostanou živou, nebo využijí její mrtvolu.

Ve všem tom zmatku, v kterém se upíro-vlkodlačice ocitla, by čtenář čekal, že o příběh knihy je postaráno. To se ale mýlí, protože i tentokrát jde autorce především o trochu sex. Když Riley potřebuje pomoc, hledá někoho, kdo jí pomůže vysekat se z průšvihu. Naštěstí pro ni, mužů se kolem ní točí víc než dost.

Keri Arthur v pěti bodech

  1. Autorka fantasy, hororových a romantických knih pochází z australského Melbourne.
  2. Literární tvorbě se věnuje už od svých dvanácti let, přičemž do současné chvíle napsala na třicet románů, které získaly řadu žánrových ocenění.
  3. Je vdaná a má jednu dceru, jednoho psa a zarostlou zahradu.
  4. Když nepíše, ráda peče a vaří, což ji částečně i živí.
  5. Také ráda v televizi sleduje seriály, jako jsou Akta X nebo Buffy.

Její vlkodlačí milenec Misha je vždy ochotný vyměnit trochu bouřlivých a dopodrobna popsaných hrátek za tajné informace z Direktoria. Upír Quinn se zas nemůže rozhodnout, jestli to, co ho k Riley táhne, jsou opravdové city nebo fakt, že jsou spolu v posteli prostě dobří. A pak je tu samozřejmě vlkodlak, jenž se rozhodl, že Riley je jeho životní partnerkou – i když ona o tom nechce slyšet ani slovo, protože jí šlo jen o sex. Nakonec přibyl i nový neuvěřitelně přitažlivý přírůstek neobvyklé rasy.

Série o Riley Jensonové představuje něco jako harémovou sbírku neuvěřitelně sexy svalnatých nadpřirozených zajíčků, kteří jsou kdykoliv připraveni hrdince posloužit. V knize je tentokrát sexu ještě mnohem víc než v prvním díle, třebaže i ten byl postelovou akcí přímo nadívaný.

Faktem je, že tenhle vlkodlačí Rambo v sukních (a na velmi vysokých podpatcích) je prototypem dokonalé hrdinky, která se nikdy neunaví. I když i přes její neuvěřitelné regenerační schopnosti je s podivem, že knihu přežila. Čtenář si však může být jistý, že o akci – ať už jakoukoli – nebude nouze. Od první stránky až po tu poslední se ve svižném příběhu neustále něco děje, takže nezbývá čas na nudu a ani zamyšlení. A tak to mají čtenářky podobných knih rády.

  • Keri Arthur: Polibek hříchu (Strážkyně Riley Jensonová 2)
  • Fantom Print, 2013
  • překlad: Petra Kubašková
  • obálka: Larry Rostant
  • 240 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 174 Kč)
26. února 2014, Nela Libovická

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Strážkyně Riley Jensonová 2 - Polibek hříchu

Strážkyně Riley Jensonová 2 - Polibek hříchu
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 174 Kč