Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Prvních 100: 21. den rozhodne, zda vyhraje život nebo jistá smrt…, Kass Morgan: 21. den (Prvních 100, 2)

Morganová Kass: 21. den

Uběhlo dvacet jedna dní od přistání první stovky lidí na Zemi za účelem zjistit, zda je obyvatelná. Jídla ubývá, nevraživost stoupá a mladí delikventi už stihli zjistit, že na Zemi nejsou sami. 21. den je však důležitější než většina z nich tuší. Je to den, kdy zjistí, zda jsou vůči radiaci imunní, anebo je čeká bolestivá a jistá smrt. Vítejte zpět na Zemi.

Kniha 21. den přímo navazuje na předchozí díl série Prvních 100. Wells se snaží zachovat klid mezi delikventy, kteří jsou nervózní a nejistí po útoku pozemšťanů. Někteří z nich se dokonce rozhodli vzít situaci do svých rukou a učit se obraně. Udržet však skupinu pohromadě není vůbec lehké a od chvíle, kdy se jim podaří chytit mladou pozemšťanku, se to jen zhoršuje. Zmizení Bellamyho sestry tomu také příliš nepomáhá. Bellamy je totiž pro její nalezení a záchranu schopen udělat cokoliv a pozemšťanka je pro tento cíl skvělým terčem. Ve vesmíru naopak Glass s Lukem bojují o poslední zbytky kyslíku. Svou naději musí upnout na transportér, kterým by se mohli dostat na zem, avšak ten je přístupný pouze zvenčí.

Kass Morgan v pěti bodech

  1. Studovala literaturu na Brownu a Oxfordu.
  2. Nyní žije v Brooklynu.
  3. Její knihovna je tak přeplněná, že se Kass Morgan bojí, že se jednou zhroutí a pohřbí ji.
  4. V současnosti vydává třetí díl série Prvních 100.
  5. Podle knihy Prvních 100 byl natočen i seriál, který nese název prvního dílu. Ten však dějové odbíhá od knižních předloh a společnou s nimi má pouze základní myšlenku.

V druhém dílu série Prvních 100 se Kass Morgan na rozdíl zaměřuje spíše na děj od prvního dílu a naopak minulost a vztahy mezi postavami tu popisuje pouze okrajově. Přesto se 21. den od prvního dílu nakonec příliš neliší, například svou délkou. Tak jako u předešlého dílu je i tato kniha velice krátká. Autorka sice musí držet krok s dějovou linkou jak na zemi, tak i ve vesmíru, což knize přidává na stranách, ale čistě dějově se tam toho moc neděje. Přesto se jedná o velice čtivou a chytlavou dystopii, v níž americká spisovatelka jen potvrdila svůj talent, třebaže by ho mohla využít a rozvinout víc.

Sečteno podtrženo, od knihy 21. den příliš nečekejte, avšak pokud jste si oblíbili první díl, tento si rozhodně pořiďte. A po jeho přečtení můžete vyčkávat další díl, který v originále nese název Homecoming.

  • Kass Morgan: 21. den (Prvních 100, 2)
  • CooBoo, 2014
  • překlad: Ivana Svobodová
  • 264 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
30. března 2015, Ester Kramná

Diskuze k článku

Homecoming
The100 fan - 16. 04. 2016 19:41

Ahoj Mohla bych se zeptat kdy bude preklad knihy homecoming do cestiny?
Homecoming
Janičta - 23. 04. 2016 17:08

Ahoj, Bude nejlepší zeptat se u nakladatele. V případě Fantom Printu je lepší se ptát na FB, tam se spíš dočkáš odpovědi.
Keflex For Gum Infection Evenign
Evenign - 19. 02. 2018 23:15

Where To Buy Celebrex cialis Buying Real Worldwide Isotretinoin Best Website Mastercard Priligy Achat

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

21. den

21. den
299 Kč 269 Kč