Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Prožívejte na okamžik svět fantasy jinou, než čtenářskou cestou, Socar Mylesová: Naučte se kreslit: Fantasy 2

Mylesová Socar: Naučte se kreslit - Fantasy 2

Ponořte se do trochu jiné části fantasy žánru, která nemá se čtením knih co společného. Spočívá ve vytváření postav, prostředí a příběhů tužkou, uhlem, štětcem a mnoha dalšími potřebami každého, kdo rád kreslí.

Autorka Socar Mylesová v knize, nebo pro některé i v učebnici, Naučte se kreslit: Fantasy 2 ukazuje umělecké techniky a triky, které jsou nezbytné k tomu, jak se stát skutečným mistrem ve fantasy umění. Tato kniha je praktickým průvodcem na cestě ke kresbě fantasy světů, bytostí a různých postav. Ukáže, jak tyto výplody fantazie proměnit v umění. Čtenář si v průběhu knihy osvojí základní kreslící dovednosti i techniky. V knize se nachází nejdůležitější techniky, včetně perspektivy, figurální kresby a kompozice. V jednotlivých kapitolách se autorka zaměřuje na to, jak využívat svět kolem sebe jako zdroj inspirace pro fantasy výtvory, jak převést nápad v obrázek.

Naučte se kreslit: Fantasy 2 je především přínosná kniha pro ty, kteří se kreslení věnují delší dobu, mají za sebou různé stupně a postupy a rádi by svoji techniku vyladili. Neurazí ale ani ty, kdo se kreslení dotkli jen nepatrně a chtěli by se dozvědět něco víc, objevit svoje možnosti a zároveň se něco naučit ze samotných základů. Málokterá kniha na toto téma umožňuje oběma skupinám, aby se z ní mohly učit a našli odvahu to i vyzkoušet.

Socar Mylesová popisuje každý postup velmi detailně, srozumitelně a věnuje se postupnému tříbení schopností kresliče. Začíná se jednoduchými postupy a náčrty, přičemž v každé kapitole je několik tipů a triků, jak si svoji kreslící techniku ještě vylepšit nebo čemu se naopak vyvarovat. Čtenář je obohacen o mnoho postupů, technik i o rady, kde hledat inspiraci. Kresby jsou vedené od samotného načrtnutí až k vytříbení jednotlivých detailů a velkým kladem této publikace je návod, jak kreslit postavy, aby byly skutečné a proporce těla vyvážené tak, že se umělci nemůže v budoucnu stát, aby jeho hrdina měl větší hlavu, než zbytek těla.

Naučte se kreslit: Fantasy 2 představuje kvalitní publikaci a pro spoustu čtenářů se dřív nebo později stane velmi přínosnou. Pokud v sobě máte špetku talentu nebo chuti se do kreslení pustit, je tohle pro vás to pravé.

  • Socar Mylesová: Naučte se kreslit: Fantasy 2
  • Zoner Press, 2013
  • překlad: Markéta Pavlíková
  • 128 stran, cena: 267 Kč (v e-shopu Fantasye již za 267 Kč)
9. ledna 2014, Marie Bubeníková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Naučte se kreslit - Fantasy 2

Naučte se kreslit - Fantasy 2
297 Kč 267 Kč