Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Před Králem není úniku, Nobuaki Kanazawa: Královská hra 02 (Královská hra 2)

Kanazawa Nobuaki: Královská hra 02

Nová manga série Královská hra vzala žebříčky prodejnosti útokem. Na pulty knihkupectví dorazil již druhý svazek, ve kterém se vyvražďovací hra rozjede naostro. Nekonvenční zápletka a realistická kresba uchvátily srdce nejednoho čtenáře. Jaké úkoly si přichystal Král pro Nobuakiho třídu tentokrát?

Nobuakiho třída si myslela, že je Královská hra jen nějaký krutý žert, a že neuposlechnutí Králova příkazu nic neznamená. Mrtví spolužáci by jim o tom mohli vyprávět. Královy úkoly jsou však stále čím dál těžší a těžší a jejich splnění s sebou přinese celou řadu obětí. Místo toho, aby společný osud celou třídu sjednotil, tak se stane pravý opak. Nenávist, nejistota a závist mění před očima ostatních přátele v nepřátele. Mohl by někdo ze spolužáku být oním Králem?

Nobuaki se svými přáteli jako jediný snaží porozumět tomu, co se celé třídě děje a pokouší se vypátrat, kdo by za celou hrou mohl stát. Odpověď by mohl najít u tajemné spolužačky Rii Iwamura, která prý něco tuší. Stojí však životy jejich přátel za odhalení děsivého tajemství? Nobuaki bude muset překonat vlastní bolest způsobenou krutými úkoly a postavit se Královi čelem.

Přátelství nebo láska?

Pětidílná hororová manga série Královská hra u českých čtenářů sklidila kladné ohlasy. V pořadí již druhý svazek dorazil k potěšení fanoušků na pulty knihkupectví na podzim. Autorem příběhu je Nobuaki Kanazawa, příhodně i jmenovec hlavního hrdiny. Královská hra byla původně vydána jako román, v manga podobě byla zpracována až v roce 2011. Kresbu má na svědomí Hitori Renda, český překlad pak Eliška Novotná. Série je vhodnější pro čtenáře starší patnácti let a pro čtenáře, co nemají slabý žaludek. Rendova kresba totiž realisticky zachycuje celou řadu násilných úmrtí. O krev tu rozhodně není nouze. V příběhu nechybí ani sexuální narážky a lechtivé scény, které nemusí sednout každému.

Nobuaki Kanazawa v pěti bodech

  1. Narodil se v roce 1982 v Japonsku.
  2. Tvoří pod pseudonymem Pakkuncho.
  3. Proslul svými děsivými romány, které mají netradiční dějovou zápletku.
  4. Královská původně vyšla román a jako manga byla vydána až v roce 2011.
  5. Norio Tsuruta adaptoval Královskou hru i ve filmové podobě, která vyšla taktéž v roce 2011.

Koncept Královské hry byl dostatečně vysvětlen v prvním díle, autoři se tedy mohli zaměřit na samotnou akci, která tu rozhodně nechybí. Už na samotném začátku musí hlavní hrdina čelit krutému rozhodnutí, které mu zlomí srdce. Stojí záchrana nejlepšího přítele za to, čím si musí projít jeho přítelkyně? Morální hodnoty se v rámci hry o život stírají a nemyslitelné se stává realitou. Kreativita autorů, co se týče samotných Králových úkolů je bezmezná – od těch sexuálních až po soutěž popularity.

Kdo je Král?

Z psychologického hlediska je tedy Královská hra velmi zajímanou podívanou. V druhé polovině knihy se také hlavní hrdina začne zajímat o to, kdo by mohl za celou hrou stát. Na rozdíl od svých spolužáků, které zajímá jen přežití. Totožnost tajemného Krále čtenáře zaujala už v prvním svazku, mohla by totiž vést k tomu, jak Královskou hru zastavit. Je vůbec šance na záchranu? Vzhledem k délce série je pravděpodobné, že se přeživší dovědí pravdu až na samotném konci, avšak naděje umírá poslední.

Na třetí svazek si fanoušci počkají až do března, v první polovině roku pak vyjde i ten čtvrtý. O populárnosti série svědčí i fakt, že se druhý svazek umístil v Top 10 nejprodáva­nějších titulů na webu nakladatelství Crew za poslední měsíc, a stanul tak po boku takových velikánů jako nová My Hero Academia či Zaslíbená Země Nezemě. Skalní fanoušci si čekání mohou zkrátit i anime adaptací z roku 2017, která adaptuje jak původní sérii, tak i její spin-off Ousama Game: Extreme. Ohlasy na anime sice nejsou zrovna příznivé, i přes negativní recenze je třeba zmínit alespoň úžasný soundtrack.

Královská hra zaujme všechny milovníky vyvražďovaček, kteří hledají zajímavý příběh, ve kterém jde o život. Doslova.

  • Nobuaki Kanazawa: Královská hra 02 (Královská hra 2)
  • Crew, 2019
  • překlad: Eliška Novotná
  • 164 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
27. února 2020, Kateřina Kopišťová

Královská hra 02

Královská hra 02
Vložit do pytle na zboží  Koupit   229 Kč