Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Poslední souboj draků a elfů o ztracené insignie právě začíná!, Sandra Regnierová: Ztracené insignie (Panův tajemný odkaz 3)

Regnierová Sandra: Panův tajemný odkaz 3 - Ztracené insignie

Felicity Morganová je zapsaná v knize proroctví jako ta, která zachrání říši elfů. V den jejího narození zmizely Panovy insignie, které nositeli propůjčují zvláštní moc, a jen ona je může nalézt. Vše se zkomplikuje ve chvíli, kdy zjistí, že není Vyvolená jen pro elfy, ale i pro draky. To ona rozhodne poslední bitvu podle toho, na jakou stranu se přidá. Vybere si půlelfa Lea, nebo jeho bratrance Ciarana, který je dračím dítětem?

Fay ještě vstřebává šok způsobený Ciarovou přeměnou v draka. Díky tomu si však uvědomí, že dračí děti jsou jen lidé, kteří nemají na výběr a svou proměnu nedokážou ovládat. Nechtějí však nikomu ublížit. To jediné, po čem touží, je svoboda, ovšem elfové se je snaží do posledního vyhladit. Válka, jež se vlekla mnoho staletí, se chýlí ke konci. Hlavní hrdinka se ocitá několikrát v minulosti, kde hledá nejen ztracené předměty, ale rozkrývá i tajemství stojící za Panovým rodem.

Už je to téměř rok, co hlavní hrdince vstoupil do života pohledný půlelf. Vše se změnilo od základu – už nedělá v podniku svojí matky, ale v muzeu. Zbavila se rovnátek i kil navíc. Největší změnou však prošla její osobnost. Začala si více věřit a dokáže si za svým názorem stát, i přes nevoli svých přátel. Přesto stále v kritických situacích často končí u ironie, občas s příměsí lehké hysterie a mnohdy dětinským postojem.

Sandra Regnierová v pěti bodech

  1. Narodila se v roce 1974.
  2. Vyrůstala ve vulkanické vrchovině Eifel.
  3. Po škole se stala úřednicí.
  4. Má jen jediné přání – jet do Francie.
  5. Ztracené insignie jsou závěrečným dílem trilogie Panův tajemný odkaz.

Příběh se tentokrát odehrává, kromě současného Londýna, z velké části i v minulosti, ať už se jedná o Čechy v 18. století nebo pruské lesy. Autorka využívá reálné postavy z historie, o kterých si nastudovala velké množství informací. Slepá místa dějin pak využívá k začlenění postav do svého příběhu. Vše má propracované a popsané do posledního detailu, ať už se jedná o dobové oblečení, architekturu nebo zvyky. I přes časté skoky v čase je děj plynulý a zároveň svižný.

Kniha je opět psaná z pohledu hlavní hrdinky, až na jednu část vyprávěnou z pohledu Leea. Autorka mohla dát větší prostor i ostatním postavám, kterým se v knize věnovala jen velmi povrchově. Sandra Regnierová vytvořila sice nový svět hned vedle toho našeho, ovšem nedokázala zcela využít jeho potenciál. Přesto knihu hodnotím velmi kladně, splnila totiž vše, co od románu pro náctileté lze očekávat. Nejen romantika, ale i humor či magie jsou zde obsaženi v dostatečné míře, což ocení i ti, kteří mají rádi oddechovou četbu, jež není ani zdaleka nudná.

  • Sandra Regnierová: Ztracené insignie (Panův tajemný odkaz 3)
  • Fragment, 2017
  • překlad: Vladana Hallová
  • obálka: Kamila Flonerová
  • 272 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
12. listopadu 2017, Ivana Scholzová

Panův tajemný odkaz 3 - Ztracené insignie

Panův tajemný odkaz 3 - Ztracené insignie
299 Kč 269 Kč