Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Poslední navěky: Když vám pohádka ještě nechce říci konec, Soman Chainani: Poslední navěky (Škola dobra a zla 3)

Chainani Soman: Škola dobra a zla 3 - Poslední navěky

„A žili šťastně a navěky.“ Pohádkové příběhy mají společnou jednu věc. Končí vesele a jejich hrdinové, i přes všechny nástrahy, nachází svůj šťastný konec s láskou svého života. Agáta a Sofie svůj šťastný konec opravdu našly a každá v náruči toho pravého. Jejich pohádka tak dosáhla toho správného vrcholu. Kouzelný Fabulář ale odmítá jejich příběh uzavřít. Jsou Agáta a Sofie opravdu šťastné?

Když se do školy dobra a zla dostala Agáta, nikdy by nehádala, že skončí na straně dobra a že se jejím vyvoleným stane dědic Kamelotu, princ Tedros. S láskou svého života se tak ukrývá v domě své matky, v Gavaldonu, a jelikož nesmí vystrčit ani hlavu z okna, utápí se oba nejen v nudě, ale taky si pěkně lezou na nervy. Takový konec si ale vůbec nepředstavovali. Ve skrytu duše oba ví, že se stalo něco špatného. Že rozhodnutí jejich nejlepší kamarádky Sofie bylo tou největší chybou. A proto se oba vrací do světa pohádek a společně s dalšími pomocníky se rozhodnou Sofii dát ten pravý pohádkový konec.

Poslední navěky je závěrečný díl pohádkové trilogie od autora s dosti neobvyklým jménem, Somanem Chainani. Tento spisovatel se už v předchozích dílech představil jako autor s velice bujnou fantazií, který dokáže nejen oživit pohádkové téma, ale vdechnout mu nový a dosti zajímavý život. Pohádkové postavy sice nacházejí své šťastné konce, ale co když to není ten konec, který si přáli? Žijeme ve světě, kde mají pohádky předem daný jasný scénář. Existuje ale svět, kde to může být úplně jiné, a tak se i v posledním díle rozehrává hlavní téma předchozích dílů – volba mezi pravou láskou a nejlepším přátelstvím.

Soman Chainani v pěti bodech

  1. Soman Chainani je americký autor indického původu.
  2. Vystudoval Harward University, kde měl zaměření na latinské studijní specializace.
  3. Debutoval v roce 2013 s prvním dílem trilogie Škola dobra a zla.
  4. Studio Universal Pictures zakoupilo na jeho sérii filmová práva.
  5. Ve svém volném čase se autor věnuje tvorbě filmů a tenisu.

Poslední díl navazuje těsně na události v minulé knize a pozvolna vypráví další osudy dvou nejlepších kamarádek. Třetí díl je ze všech nejobjemnější, autor se ale docela s lehkostí vyhnul nudným pasážím. Svůj příběh nechal dobře rozvinout, hlavním postavám věnoval dostatečný prostor a nechal vyniknout nejen vedlejší protagonisty, ale i nové a dramatické události. Příběh Agáty a Sofie je tak o něco temnější a vážnější. Pořád si ale uchovává tu kouzelnou pohádkovou atmosféru, skvěle pracuje s tématy jako dobro a zlo a prostřednictvím svých postav a jejich činů ukazuje, že hranice mezi nimi je prakticky nulová.

…největším nepřítelem zla není dobro, ale nečekané přátelství.

Trilogie Škola dobra a zla je především čtení pro mladé a dospívající čtenáře. Kromě záchrany pohádkové říše a známých pohádkových postav autor dává do popředí mezilidské vztahy, dospívání nebo víru v sama sebe. Hlavní hrdinové jsou mladí, často protivní, pubertální, nerozhodní a přelétaví. Je to dáno především tím, že sami jsou ještě nevyzrálí a musí si nejprve uvědomit, co sami chtějí od života nebo co je dělá vnitřně šťastným. A až to najdou, teprve potom mohou najít svůj šťastný konec a je jedno s kým nebo kde.

Pokud vám někdy vadilo, že jste se v pohádkách nedozvěděli, odkud vlastně ty pohádkové postavy pochází, Škola dobra a zla vám to možná osvětlí. Na svých stránkách rozehrává originální, vtipný, ale hlavně pohádkový příběh o dvou nejlepších kamarádkách, kterým se do cesty postaví… především ony samy. Naleznout pravou lásku a dostat vysněný a šťastný konec totiž není vůbec jednoduché. Tato pohádková trilogie od Somana Chainaniho dokáže zapůsobit jak na mladší, tak i na starší čtenáře, protože ve skrytu duše jsme všichni pořád malými dětmi.

  • Soman Chainani: Poslední navěky (Škola dobra a zla 3)
  • Albatros – CooBoo, 2016
  • překlad: Magdaléna Stárková
  • obálka: Iacopo Bruno
  • 504 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
10. října 2016, Tereza Vršková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Škola dobra a zla 3 - Poslední navěky

Škola dobra a zla 3 - Poslední navěky
Vložit do pytle na zboží  Koupit 399 Kč 359 Kč