Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Plavba na vlnách fantazie pokračuje, Chris Colfer: Na vlnách fantazie (Země příběhů 5)

Chris Colfer: Na vlnách fantazie

Předposlední díl pohádkové Země příběhů dorazil na pulty českých knihkupectví a přináší s sebou zbrusu nová dobrodružství dvojčat Baileyových. Colfer je tentokrát zavede do povídek samotného Connora, aby naverbovala literární armádu proti Maskovanému muži. Povede se to dvojčatům?

Maskovanému muži se s pomocí nejznámějších literárních zloduchů podařilo převzít vládu nad celou Zemí příběhů a začít novou krutovládu. Králové a královny se musejí schovávat, aby neskončili na popravčím špalku a Rada víl zkameněla. Situace vypadá na první pohled beznadějně, ale stále je tu něco, s čím Maskovaný muž nepočítal – dvojčata Baileyova.

Connor a jeho sestra Alex musejí opět spojit síly, aby měli oproti ničemnému krutovládci vůbec šanci. Jedinou možností je vybudovat armádu, a ne jen tak ledajakou. Connor se se svými přáteli bude muset vydat do hlubin vlastních povídek, aby naverboval postavy, které sám vymyslel. Na dvojčata tak čeká mimo jiné pirátské dobrodružství, vesmírná výprava, superhrdinové a obživlé mumie. Podaří se jim získat dostatek vojáků dřív, než bude příliš pozdě?

Nové světy

Šestidílná série Země příběhů z pera Chrise Colfera se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Do knihkupectví dorazil již pátý díl, který připravuje půdu pro velkolepé finále. I když jsou knihy určené primárně pro děti, Colfer dokázal vytvořit příběh a svět, který má co nabídnout i starším čtenářům a bude je bavit. Na vlnách fantazie s sebou kromě pohádkového, lidského a literárního světa přinášejí zbrusu nové světy z Connorových povídek, což je bezesporu jedno z největších lákadel tohoto dílu.

Chris Colfer v pěti bodech

  1. Za roli Kurta Hummela v seriálu Glee obdržel Zlatý glóbus.
  2. Zahrál si ve filmu Struck by Lightning, který sám napsal a produkoval.
  3. V roce 2011 byl podle časopisu Time zařazen mezi 100 nejvlivnějších lidí světa.
  4. Stejně jako postava Kurta Hummela, i on je homosexuál.
  5. Kouzelné přání se dva týdny po vydání stalo číslem 1 na žebříčku bestsellerů New York Times.

Stejně jako čtvrtý díl, i tento je koncipován jako jakási výprava za účelem získat novou armádu. Právě tento prvek s sebou přináší spoustu akce, napětí a netradičních situací, ve kterých se sourozenci ještě neocitli. Na pozadí jejich výpravy se mezitím v pohádkovém světě shlukují padouši a vymýšlejí, jak si podmanit ostatní světy s blížícím se protnutím světů. Colferův styl vyprávění je sice jednodušší, to mu ale neubírá na čtivosti. V předchozích dílech se objevila i nějaká ta romantika, v tomto je oproti tomu pomálu a autor se spíše zaměřuje na rodinné vazby.

Ve vlastní hlavě

Kniha je vyprávěna hned z několika úhlů pohledů, takže mají čtenáři možnost vidět, co se děje jak v pohádkovém, tak i v lidském světě. V Na vlnách fantazie dal Colfer nejvíce prostoru Connorovi, kterého mají čtenáři možnost lépe poznat skrze cestu do jeho povídek, které reflektují jeho osobnost, postoje, zážitky a vztahy s ostatními. Nejvíce se autor zaměřil asi na jeho vztah s jeho sestrou Alex, která hrála a stále hraje v chlapcově životě důležitou roli. Kromě dvojčat se objevují i staří známí, a mimoto i zbrusu nové postavy, které si nelze nezamilovat.

Série Země příběhů

  1. Chris Colfer: Kouzelné přání (Země příběhů 1)
  2. Chris Colfer: Návrat Kouzelnice (Země příběhů 2)
  3. Chris Colfer: Varování bratří Grimmů (Země příběhů 3)
  4. Chris Colfer: Za hranice království (Země příběhů 4)
  5. Chris Colfer: Na vlnách fantazie (Země příběhů 5)
  6. Chris Colfer: Srážka světů (Země příběhů 6)

Ze samotného konce knihy s obrovským cliffhangerem je jasné, že si pro nás Colfer připravil velkolepé finále, ve kterém se odehraje závěrečný boj dobra a zla. V zahraničí se série těší velké oblibě a dokonce skončila na prvním místě v žebříčku New York Times Bestseller. O popularitě svědčí i fakt, že kromě šestidílné série vyšlo v zahraničí i několik dodatkových příběhů ze světa Země příběhů, které jsou zaměřené spíše na grafické zpracování knihy než na její příběh.

Kniha Na vlnách fantazie zaujme ty, kdo hledají dobrodružnou a zábavnou knihu, která je na několik večerů přenese do světa fantazie patnáctiletého klu­ka.

  • Chris Colfer: Na vlnách fantazie (Země příběhů 5)
  • Fragment, 2018
  • Překlad: Veronika Volhejnová
  • Obálka: Brandon Dorman
  • 344 stran, 349 Kč
28. ledna 2019, Kateřina Kopišťová

Země příběhů 05 - Na vlnách fantazie

Země příběhů 05 - Na vlnách fantazie
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč