Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Opravu láska přemůže i smrt? , Meg Cabotová: Láska přemůže i smrt (Podsvětí 3)

Cabotová Meg: Podsvětí 3 - Láska přemůže i smrt

Třetí a závěrečný díl autorky oblíbených romantických sérií přináší vyústění příběhu inspirovaného antickým mýtem. Pierce se nachází v novém postavení, a když se přiblíží zkáza celého Ostrava kostí, je právě na ní, aby zachránila celé Podsvětí.

Pierce Olivierová je dívka, která málem zemřela, a díky tomu si ji našel tajemný John Hayden. John, který se ukázal být samotným pánem Podsvětí. Po dlouhém boji s vlastním srdcem se Pierce rozhodla jím řídit a následovala svého vyvoleného na Ostrov kostí.

Fúrie už nejsou jediným nepřítelem na Ostrově kostí, ani ostatní obyvatelé totiž nejsou z Johnovy pozemské přítelkyně nijak nadšení. Situace v Podsvětí se stává kritickou, v době Johnovi nepřítomnosti se v Podsvětí dějí nevídané změny. Teplota stoupá, kolem krouží krvelační krkavci a hromadí se mrtvé duše čekající na spásný přesun do věčného klidu. Co to však způsobuje, zůstává záhadou a je na Pierce, aby převzala zodpovědnost za záchranu Podsvětí i celého Ostrova kostí.

Meg Cabotová v pěti bodech

  1. Narodila se v Bloomingtonu v Indianě, později žila ve Francii, Kalifornii a v New Yorku.
  2. Deset let pracovala jako zástupkyně ředitele na koleji Newyorské univerzity (stejně jako hrdinka její knížky Velikost L).
  3. Podle její nejznámější série Princezniny deníky byly natočeny dva úspěšné filmy, v hlavní roli s Anne Hathaway.
  4. Své první knihy vydávala pod pseudonymem Patricia Cabot.
  5. Momentálně žije na Floridě s manželem a dvěma kočkami.

Meg Cabot patří k nejoblíbenějším autorkám romantických knih především pro mladší publikum. Krom Princezniných deníků, asi nejznámější young adult série této autorky, napsala desítky dalších knih a stále se udržuje na špičce žebříčků prodejnosti.

Série Podsvětí byla inspirována příběhem Háda, řeckého boha podsvětí, a jeho ženy Persefony. Hádes unesl Persefonu a udělal z ní svoji ženu, která měla společně s ním žít v říši mrtvých. Stejně tak se i John zakoukal do Pierce a rozhodl se, že musí zůstat s ním v Podsvětí. Do jejich příběhu tak autorka zabudovala mytologii, lásku a v posledním díle trilogie přidala i více dramatu.

Celá kniha se stejně jako předchozí díly čte jednoduše, je chvílemi vtipná a jindy smutná, a vše se točí především kolem vztahu ústřední dvojice, kde chemie funguje. Základním kamenem úrazu příběhu bylo, že byl už od počátku velmi předvídatelný, a to se nezměnilo ani v závěru trilogie.

Série Podsvětí se od samého počátku projevovala spíš jako průměrná série v žánru Young Adult a příliš se nelišila od ostatních jí podobných. Jedná se však o jednoduchou, příjemnou četbu a třetí díl je jí sympatickým a důstojným zakončením.

  • Meg Cabotová: Láska přemůže i smrt (Podsvětí 3)
  • Knižní klub, 2016
  • překlad: Irena Greplová
  • obálka: Jana Šťastná
  • 262 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
17. října 2016, Nela Libovická

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Podsvětí 3 - Láska přemůže i smrt

Podsvětí 3 - Láska přemůže i smrt
249 Kč 224 Kč