Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nezbytnost pro každého fanouška Země příběhů, Chris Colfer: Země příběhů – speciální průvodce

Chris Colfer: Země příběhů – speciální průvodce

Populární dětská série Země příběhů od Chrise Colfera je sice u konce, nakladatelství Fragment ale fanoušky potěšilo vydáním nového bonusového materiálu, o kterém se jim ani nesnilo. Speciální průvodce láká nejenom nádherným grafickým zpracováním, ale i spoustou doposud nezveřejněných informací. Co si Chris pro fanoušky připravil?

Země příběhů se sice dočkala svého konce, Chris Colfer s ní však neskončil. Čeští čtenáři si tak díky nakladatelství Fragment mohou přečíst i speciálního průvodce, který nesmí v knihovničce chybět každému správnému fanouškovi. Sám autor do něj vložil celou řadu cenných informací, které čtenářům možná při čtení série unikly nebo jsou pro ně úplně nové.

Nejprve čtenářům představuje všechny hlavní postavy, a to jak hrdiny, tak i zloduchy. Nechybí ani populární hrdinové z Connerových povídek a z literárních míst jako je Země Oz a další. Colfer dále představuje klíčová místa, na kterých se série odehrávala. Vše je doplněno barevnými ilustracemi, takže čtenáři mají lepší možnost si každého hrdinu či místo představit. V bonusových kapitolách lze nalézt nezveřejněné příběhy, které se do ústřední série nevešly. A to není vše.

Dechberoucí ilustrace

Speciální průvodce od Chrise Colfera představuje doplňkovou knihu k šestidílné Zemi příběhů, populární dětské fantasy sérii, která u nás vyšla taktéž u Fragmentu. Neslouží však pouze jako průvodce postavami a nejznámějšími místy, autor do něj vložil mnohem více. Matka Husa si získala srdce nejednoho čtenáře a patří mezi ty nejoblíbenější postavy vůbec. Autor s ní tedy sepsal fiktivní rozhovor, který v průvodci taktéž najdete.

Chris Colfer v pěti bodech

  1. Za roli Kurta Hummela v seriálu Glee obdržel Zlatý glóbus.
  2. Zahrál si ve filmu Struck by Lightning, který sám napsal a produkoval.
  3. V roce 2011 byl podle časopisu Time zařazen mezi 100 nejvlivnějších lidí světa.
  4. Stejně jako postava Kurta Hummela, i on je homosexuál.
  5. Kouzelné přání se dva týdny po vydání stalo číslem 1 na žebříčku bestsellerů New York Times.

Velkou část knihy tvoří obrázky a ilustrace. Jak obálku, tak i vnitřní ilustrace má na svědomí Brandon Dorman. A že jsou úchvatné! Colfer nicméně do knihy zařadil i některé z jeho nejoblíbenějších fan artů k Zemi příběhů, společně s původními návrhy obálek. Mimoto se čtenáři mohou těšit i na fotografie samotného autora, které zachytil během cestování a výzkumu míst, na kterých se Země příběhů odehrává.

Inspirace

V neposlední řadě jednu kapitolu věnoval i tajemstvím ze Země příběhů. Zde mohou čtenáři zjistit, čím se Chris při tvorbě svých postav inspiroval a na kom či čem jsou založené. Na samotném konci knihy pak ještě věnuje několik stran začínajícím spisovatelům, kterým dává několik rad. Své si v knize tedy najde doopravdy každý. Dohromady tak průvodce tvoří komplexní dílo, které ocení každý správný fanoušek. Ideální dárek pro kohokoli, kdo by se do Země příběhů rád vrátil, ale má původní sérii už přečtenou.

Série Země příběhů

  1. Chris Colfer: Kouzelné přání (Země příběhů 1)
  2. Chris Colfer: Návrat Kouzelnice (Země příběhů 2)
  3. Chris Colfer: Varování bratří Grimmů (Země příběhů 3)
  4. Chris Colfer: Za hranice království (Země příběhů 4)
  5. Chris Colfer: Na vlnách fantazie (Země příběhů 5)
  6. Chris Colfer: Srážka světů (Země příběhů 6)

Šestidílná série sice již skončila, kromě speciálního průvodce se však čeští čtenáři mohou těšit i na autorovo další dílo. Colfer se do světa Země příběhů znovu vrátí v prequel sérii A Tale of Magic. Nakladatelství Fragment již potvrdilo odkoupení práv a čtenáři se mohou na první díl v českém překladu těšit již v květnu.

Speciální průvodce k Zemi příběhů je nezbytností pro každého fanouška původní série. Kniha totiž nabízí spoustu nových informací a v neposlední řadě nádherné ilustrace Brandona Dormana.

  • Chris Colfer: Země příběhů – speciální průvodce
  • Fragment, 2019
  • Překlad: Veronika Volhejnová
  • Obálka: Brandon Dorman
  • 264 stran, 399 Kč
21. března 2020, Kateřina Kopišťová