Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nejobávanější zločinec všech dob se dostal na svobodu!, J. K. Rowlingová: Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání)

Rowlingová Joanna Kathleen: Harry Potter a Vězeň z Azkabanu - ilustrované vydání

Harry je snad jediným chlapcem na světě, který nemá rád letní prázdniny. Nic dobrého ho totiž během nich nečeká. Musí trávit teplé, prosluněné dny u strýce a tety, kteří jsou těmi nejhoršími mudly na světě. Na kouzla nevěří ani zbla a zůstávají zarytě přesvědčení o tom, že lidé jako jejich synovec zkrátka nejsou normální, vždyť, kdo by dobrovolně běhal po světě s hůlkou v ruce? Jenže nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Ke konci volných bezstrastných dní se na návštěvu k Dursleyovým chystá teta Marge, která Harryho nesnáší snad ještě více než strýc Vernon.

Proto není divu, že se její pobývání v Zobí ulici zvrtne v hotové drama, při kterém je nucen mladý Potter uprchnout z domova. Všude je koneckonců lépe než u jeho nemožných příbuzných. Ovšem to ještě netuší hořkou pravdu – kouzelník, který stál za smrtí jeho rodičů, právě uprchl z toho nejstřeženějšího kouzelnického vězení pod sluncem, z Azkabanu. Teď je Sirius ještě více než kdy předtím odhodlaný získat svou pomstu. A dokud běhá na svobodě, není Harry Potter vůbec v bezpečí!

Slavný kouzelník s jizvou ve tvaru blesku slaví dvacet let. A s ním oslavuje doslova celý svět včetně jeho stvořitelky J. K. Rowlingové. Právě ta ve spolupráci s Jimem Kayem vypracovala novou ilustrovanou verzi klasického příběhu. Nový kabátek dodává celému ději opravdu magický ráz a otevírá novou dimenzi knižní kultury.

Jim Kay patří mezi opravdu velké detailisty, skoro až puntičkáře, což je na jeho ilustracích více než patrné. Díky jeho obrázkům se před čtenáři otevírá exkluzivní svět plný neznáma. Vytříbené náčrty dlaždiček v hostinci U Děravého kotle, nádherné podobizny bradavických učitelů či střípky z majetku školní knihovny. To je jen nástřel toho, co vám může ilustrovaný Vězeň z Azkabanu nabídnout. A pozor, opravdové nadšence určitě potěší vyšperkovaný Pobertův plánek.

Jedinou nevýhodou tohoto zpracování je místy až moc tmavé pozadí, na kterém černé písmo není příliš čitelné, a vy tak budete mhouřit oči ve snaze rozlousknout, co se na stránce vlastně ukrývá. Možná by neuškodilo do budoucna na tmavou dvojstranu přidat bílý font, který by jen zvýraznil celý text i samotnou grafickou stránku.

J. K. Rowlingová v pěti bodech

  1. Britská autorka, známá především kvůli sérii příběhů o Harry Potterovi, která se nyní dočkala i ilustrovaného zpracování.
  2. Krom sedmičlenné ságy vydala spisovatelka i doplňkové příběhy jako Famfrpál v průběhu věků či Fantastická zvířata a kde je najít.
  3. Fantastická zvířata se v roce 2016 dočkala i filmového zpracování, charaktery postav však pomáhala dotvářet sama Rowlingová.
  4. Jedná se o 12. nejbohatší ženu v Británii.
  5. Je také autorkou detektivní série Volání Kukačky, kterou však píše pod pseudonymem Robert Galbraith.

Kay a Rowlingová darovali svým fanouškům ještě jednu krásnou vstupenku do světa čar a kouzel. Pokud patříte mezi obdivovatele brýlatého kouzelníka, tak vám toto zánovní vydání nesmí uniknout. Mezi námi řečeno, v knihovničce vypadají tyhle kousky přímo skvostně.

Troufám si říci, že je až záviděníhodné, že mladší generace knihomolů bude tento unikátní svět objevovat za pomoci přenádherných ilustrací. Právě díky nim se toulky Bradavickým hradem promění v jedinečné dobrodružství!

  • J. K. Rowlingová: Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání)
  • Albatros, 2017
  • Překlad: Vladimír Medek
  • Obálka: Jim Kay
  • 334 stran, 449 Kč (v e-shopu Fantasye již za 404 Kč)
14. prosince 2017, Anastasja Vištalová

Harry Potter a vězeň z Azkabanu - ilustrované vydání

Harry Potter a vězeň z Azkabanu - ilustrované vydání
Vložit do pytle na zboží  Koupit 599 Kč 539 Kč