Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nejen všechno dobré jednou skončí, Ben Aaronovitch: Zvony Londýna (Peter Grant 8)

Aaronovitch Ben: Peter Grant 08:  Zvony Londýna

Dost již bylo schovávání a oddalování nevyhnutelného. Totožnost současného Muže bez tváře byla odhalena, a kouzelníkům ve službách zákona tak nic nebrání v tom, aby dotyčného náležitě odměnili za všechny jeho zločiny. Pokud se jim ho tedy podaří najít a zadržet dřív, než uskuteční svůj dlouho připravovaný plán. Ostatně, velký záporák se pozná podle ambicí.

Peter Grant sice úspěšně sleduje jednu slibnou stopu za druhou, nicméně jeho protivník před ním má neustále dostatečný náskok. A to i díky tomu, že Peterova bývalá parťačka Leslie jej zná až příliš dobře na to, aby ji dokázal překvapit. Což samozřejmě neznamená, že je na to Peter sám. Ačkoli to může vypadat nelogicky, Peter Grant rozhodně ví, jak si udělat ty správné přátele. A tak kromě svého kouzelnického guru bude mít k dispozici spoustu více či méně dobrovolných pomocníků. Plus samozřejmě i obyčejné policisty, kteří se už smířili s tím, že kolem Rozmaru není nic normální. Pokud ovšem Muž bez tváře stihne dokončit svůj malý projekt, budou všichni na podivnosti Rozmaru ještě s láskou vzpomínat.

Ben Aaronovitch v pěti bodech

  1. Narodil se v roce 1964 v Londýně.
  2. Je synem bývalého úspěšného ekonoma Sama Aaronovitche.
  3. Má dva sourozence. Jeden je herec a druhý novinář.
  4. Jeho série o Peteru Grantovi se považuje za jednu z nejúspěšnějších městských fantasy.
  5. Napsal tři romány ze světa Doctora Who.

Ben Aaronovitch již od prvních kapitol dává jasně najevo, že tento díl bude jiný než ty předchozí. Větší výskyt odkazů na minulá dobrodružství a nedostatek tajemných záhad přesahujících tuto knihu jasně dokazují, že Zvony Londýna mají za úkol všechno co nejelegantněji ukončit. Tedy alespoň tak, aby se autorovi otevřela cesta pro druhou sérii. V tomto mají čeští čtenáři výhodu, neboť před pár týdny vyšla v Británii nová kniha s Peterem Grantem v hlavní roli. Je tedy zřejmé, že ať už se zde autor zachoval k hlavnímu hrdinovi jakkoli, rozhodně se konec nevztahuje na sérii jako takovou, ale spíš na hlavní dějovou linku.

Boj proti tajemnému kouzelníkovi se již dostal do fáze, kdy je třeba přijít s něčím trochu jiným. Ostatně onen nepřítel číslo jedna není ani tajemný, ani tak nebezpečný jako na začátku. Autor navíc velmi opatrně přesouvá pozornost z původních hlavních postav na nové. Zatímco například Thomas Nightingale a Molly se v tomto příběhu pouze mihnou, objevují se noví protagonisté, s nimiž se pravděpodobně budou čtenáři setkávat v příštích příbězích. Zdá se navíc, že některá části Peterova života dostanou výrazně jinou podobu, než tomu bylo doteď. Jinými slovy, autor se snaží postupně inovovat a osvěžit prostředí kolem hlavního hrdiny tak, aby ho mohl i nadále se stejným efektem využívat.

Série Peter Grant

  1. Řeky Londýna
  2. Měsíc nad Soho
  3. Šepot podzemí
  4. Prokleté domovy
  5. Zaludné léto
  6. Strom viselců
  7. Nejodlehlejší stanice
  8. Zvony Londýna

Zvony Londýna jsou opět plné typicky britského humoru, který se ze stránek sype i přesto, že jde dějově o zatím nejnapínavější příběh. Autorovi se do puntíku povedlo splnit očekávání. Napsal skvělou knihu, svázal všechny příliš dlouho volné konce a udělal si prostor pro další zápletky. Nezbývá než těšit se na novou várku příběhů z Londýna.

  • Ben Aaronovitch: Zvony Londýna (Peter Grant 8)
  • Argo, 2019
  • Obálka: Kateřina Bažantová
  • Překlad: Milan Žáček
  • 304 stran, 298 Kč (v e-shopu Fantasye již za 268 Kč)
23. května 2020, Tomáš R. Tokoš

Peter Grant 08: Zvony Londýna

Peter Grant 08:  Zvony Londýna
Vložit do pytle na zboží  Koupit 298 Kč 268 Kč