Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nechte se okouzlit ilustrovanými Bajkami barda Beedleho!, J. K. Rowlingová: Bajky barda Beedleho (ilustrované vydání)

Rowlingová J. K.: Bajky barda Beedleho (ilustrované vydání)

Bylo, nebylo, za devatero horami a devatero řekami. Tak většinou začínají nám dobře známé pohádky. Jaké dítě by neznalo příběh Popelky, Šípkové Růženky nebo Pinocchia? Ale mladé čarodějky a čarodějové znají pohádky úplně jiné. Čaroděj a skákající hrnec, Králice Alice a chechtavý pařez nebo Příběh tří bratří jsou některé z pohádek, při jejichž poslechu vyrůstali generace kouzelníků. Mají s mudlovskými pohádkami mnoho společného, ale je zde i řada rozdílů. To vše nově s nadčasovými ilustracemi Chrise Riddelleho.

V mudlovských pohádkách většinou hlavní postava nemá magické schopnosti, kouzla mu ve většině případů způsobí jen potíže. A princezny rády čekají až se objeví princ, který je zachrání. Ovšem v bajkách je tomu jinak. Hlavní hrdinové kouzla ovládají, přesto řeší problémy, kde jim kouzla mnohdy nepomohou nebo se jimi dostanou do ještě větších potíží. Navíc si, hlavně čarodějky, svůj osud tvoří a bojují za něj. V případě problémů nečekají ve věži, až to za ně někdo vyřeší, jak to mají ve zvyku mudlovské princezny.

Klasické pohádky a bajky mají však mnoho společného. Mají další generace i jistým způsobem vychovávat, a tak mnohdy nevědomky se samotným příběhem předávají poučení. A vesměs mívají šťastný konec, kdy dobro vyhraje nad zlem, které je potrestáno a hlavní hrdinové žijí šťastně až do smrti. Výjimkou v tomto ohledu je Mágovo chlupaté srdce. Příběh je z Bajek nejtemnější a připomíná spíše původní tvorbu bratří Grimmů.

J.K Rowlingová v pěti bodech:

  1. Proslavila se sérií knih o mladém čaroději Harry Potterovi.
  2. Mimo tuto sérii napsala ještě doplňkové knihy jako Famfrpál v průběhu věků, Fantastická zvířata a kde je najít či Bajky barda Beedleho.
  3. Obsah bajek tvoří pět pohádek: Čaroděj a skákající hrnec, Fontána příznivé sudby, Mágovo chlupaté srdce, Králice Alice a chechtavý pařez a Příběh tří bratří.
  4. Právě poslední z nich je nejznámější kvůli souvislostí s relikviemi smrti.
  5. Část výtěžku z této knihy jde na charitu.

Kromě bajek kniha obsahuje ještě komentáře Albuse Brumbála a J. K. Rowlingové. V nich se čtenář dozví další zajímavé informace k příběhu či celkově ke světu čar a kouzel, který autorka vytvořila. Informace doplňují hlavní sérii o Harry Potterovi o další zajímavé poznatky. K lepšímu porozumění napomáhají poznámky autorky, jež vysvětluje a doplňuje určité výrazy, které použil Albus Brumbál.

O úspěchu této knihy hovoří i to, že se jedná o její již čtvrté vydání, tentokrát v ilustrované podobě. Ilustrace Chrise Riddelleho umně doplňují celou knihu a okouzlí nejen malé čtenáře. Bajky barda Beedleho jsou nezbytnou součástí sbírky pro každého fanouška Harryho Pottera i malé budoucí čaroděje a čarodějky.

  • J.K.Rowlingová: Bajky barda Beedleho (ilustrované vydání)
  • Albatros, 2018
  • Překlad: Pavel Medek
  • Obálka: Chris Riddell
  • 160 stran, 499 Kč (v e-shopu Fantasye již za 449 Kč)
7. března 2019, Ivana Scholzová

Bajky barda Beedleho (ilustrované vydání)

Bajky barda Beedleho (ilustrované vydání)
Vložit do pytle na zboží  Koupit 499 Kč 449 Kč