Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nebezpečné hry s bolestí a sexem by vlkodlačí kříženku mohly stát život, Keri Arthur: Nebezpečné hry (Strážkyně Riley Jensonová 4)

Arthur Keri: Strážkyně Riley Jensonová 4 - Nebezpečné hry

Strážkyně Riley si pomalu zvyká na nové zaměstnání i nového milence. Bohužel se jí do života vrací i starý nepřítel. Upíří renegát Gautier vyzve Riley a Rhoana k vyšetřovacímu souboji. Vzhledem k tomu, že jejich souhlas zachrání dívenku před oběšením, neváhají. Navíc vraždícího Řezníka mělo duo kříženců stejně vypátrat. Jenže to byl pouze začátek.

Série paranormálních romancí neslaví úspěchy jen v našich zeměpisných šířkách a délkách. Podobně se jí daří také u protinožců. Jednou ze zručných a nápady oplývajících autorek je Keri Arthur z Austrálie. Její románový cyklus Riley Jensonová se u nás dočkal již čtvrtého svazku. Zdá se, že originální hrdinové Riley a Rhoan (dvojčata, která pocházejí ze spojení upířího nováčka a vlkodlačice) slaví zasloužené úspěchy. A není divu.

Sourozenci Jensonovi rozhodně nejsou dokonalí. Umějí si užívat života a ve vztazích dělají stejné boty jako každý druhý. Starší Riley oplývá kousavým šarmem i sexy křivkami a bývá patřičně od rány. Živit se zabíjením si však nikdy neplánovala, jenže aktuálně už nemá na vybranou. Zato její stejně přitažlivý a mnohdy sebestředný bráška Rhoan si adrenalinové tanečky na ostřích čepelí vychutnává. Díky dlačí „polovině“ si oba užívají nebezpečí stejně jako sex (a to druhé je pro ně důležitější, než si kterýkoli člověk dokáže představit).

Keri Arthur v pěti bodech

  1. Autorka fantasy, hororových a romantických knih pochází z australského Melbourne.
  2. Literární tvorbě se věnuje už od svých dvanácti let, přičemž do současné chvíle napsala na třicet románů, které získaly řadu žánrových ocenění.
  3. Je vdaná a má jednu dceru, psa a zarostlou zahradu.
  4. Když nepíše, ráda peče a vaří, což ji částečně i živí.
  5. Také ráda v televizi sleduje seriály, jako jsou Akta X nebo Buffy.

Hrátky s bolestí vedou ke skvělému sexu i příšerné smrti

Kříženecká dvojčata Jensonovic jsou konečně oba Strážci a zatím si užívají poměrně klidné společné vyšetřování. Tedy nevázaný sex a chytání zlých upírů. Po jejich úhlavním nepříteli ani vidu ani slechu. Do okamžiku, kdy zubatec Gautier postaví Riley a Rhoana uprostřed akce před snadnou volbu. Pokud se s ním utkají o post vyšetřovatelské jedničky, malé dítě přežije. Pokusí se ho chytit (zcela bez záruky) a holčička zemře (zcela jistě). K rozhořčení upířího šéfa vyberou po lidsku a začnou se s bývalým kolegou přetahovat o to, kdo dopadne šíleného vraha. I když, možná ne až tak šíleného, když jeho oběti umírají s blaženým úsměvem na rtech.

Přichází proto čas pro vlkodlačí upírku Riley a její deseticentimetrové podpatky. Sice jí v cestě stojí milovaný, avšak monogamní upír s dalším tajemstvím, musí vyzrát na příliš sexy číšníka a služebníky starobylého zla, ale jinak pohoda. Strážkyně si dokonce může vyzkoušet pořádný SM sex – a třeba ji to nezabije.

Hranice mezi potěšením a bolestí je zatraceně tenká

Strážkyně Riley Jensonová si během svého působení v Direktoriu dokázala získat nejen srdce i těla mnohých přitažlivých mužů, ale také znepřátelit nejednoho záporáka. Ten nejhorší z nich aktuálně zase vyplaval z té nejšpinavější stoky. Upír Gautier, jeden ze špičkových vyšetřovatelů organizace, která řeší řádění paranormálních bytostí, zběhl a teď se ze stínů dvojčatům i bývalým kolegům směje.

Nemá v úmyslu nenáviděnou Riley jen zabít, chce ji nejprve připravit o všechno a všechny, které miluje. Tohle je linie, která se s přestávkami objevuje v celé sérii. Tentokrát se jediným cílem smradlavého krvesaje zdá být pouze touha dokázat, že je nejlepší. Stejně však bude mít novopečená Strážkyně co dělat. Mrtvoly žen, jež zemřely za podivných okolností (patrně blahem) vedou vyšetřovatele Direktoria do SM salonu.

Oficiální bolestivý sex však mnohým nestačí, proto se Riley inkognito vydává ještě dál do tajů sexuálních „úchylek“. A třebaže si přitažlivá kříženka drsnější erotické hrátky užívá, na sexuálního upíra možná stačit nebude. Zároveň odhaluje existenci tajného spolku kolem ještě tajemnější nadpřirozené entity i to, že s ním nějak souvisí její milovaný upír. Situace se tak Riley komplikuje v práci i doma. Navíc ještě stále existuje možnost, že by s živým milencem mohla i otěhotnět a vedlejší účinky léčby její neplodnosti se stále zhoršují.

Temné hlubiny nestandardního sexu lákají

Keri Arthur sice nastoupila do již rozjetého vlaku oblíbeného knižního subžánru, ale rozhodně nezůstala ve třetí třídě. Dokáže čtenáře překvapovat nejen kulisami a prostředím příběhů, ale také novými nadpřirozenými postavami a pohledem na paranormálno vůbec. I když, možná ne úplně novými, ale má čtenář z jejích románů i přesto pocit jisté neotřelosti. Strážkyně Riley Jensonová nabízí to, co by nadprůměrná žánrová série měla mít.

Autorka cyklu vsadila na zajímavou ústřední dvojici a sázka se jí trvale vyplácí. Riley i její bráška se nezříkají žádné radosti, kterou život nabízí, a na svět se dívají celkem nekomplikovaně. Možná za to mohou jejich rodinné poměry, možná zaměstnání. Jisté je, že sexuální apetit a přizpůsobivost obou těší jejich zaměstnavatele i čtenáře stejnou měrou. Sex je ostatně i v Nebezpečných hrách ústřední téma, stále ale nepřesahuje hranici erotiky.

Kromě těchto hrátek (jsou tahounem děje i většiny zápletek celé série) se i ve čtvrtém románu o Strážkyni Riley odehrává dost věcí na to, aby jej milovníci paranormálních romancí (i fantastiky obecně) přečetli jedním dechem. Autorka se opírá o atraktivní příběh – většinou se odehrává v zařízeních poskytujících sex a bolest na hranici (i za hranicí) přežití – o známé postavy, u nichž autorka odkrývá další tajemství z minulosti, ale také o nové hrdiny.

Keri Arthur dokáže i bez příliš mnoha mrtvol či hektolitrů krve docílit velkého napětí, které si čtenáři dokonale užijí, ale zároveň se obému nebrání. Série má sympatickou, schopnou a sexy hlavní hrdinku (potažmo hrdiny), spoustu nadpřirozených postav se zapeklitými vztahy, spoustu sexu a spoustu akce. V cyklu Strážkyně Riley Jenson se nádavkem objevují i tajemné intriky, netradiční vazby a postavy.

V jeho třetím pokračování se k fanouškům vrátila již etablovaná hrdinka, na jejíž zvláštnosti a styl si čtenáři zvykli, přijali je a oblíbili si je. Ani tentokrát je nezklamala a milovníky žánru při četbě opět čeká velmi příjemně strávený čas.

  • Keri Arthur: Nebezpečné hry (Strážkyně Riley Jensonová 4)
  • Fantom Print, 2015
  • překlad: Petra Kubašková
  • obálka: Larry Rostant
  • 240 stran, 279 Kč (v e-shopu Fantasye již za 195 Kč)
28. května 2015, Olga Buriánková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Strážkyně Riley Jensonová 4 - Nebezpečné hry

Strážkyně Riley Jensonová 4 - Nebezpečné hry
Vložit do pytle na zboží  Koupit 279 Kč 139 Kč