Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Návrat tokijského ghúla, Sui Išida: Tokijský ghúl :re 1

Išida Sui: Tokijský ghúl: re 01

Čtrnáctidílná manga série Tokijský ghúl sice již skončila, čeští fanoušci ale nemusí být vůbec zklamaní. Na pulty knihkupectví totiž dorazil první díl spin-off série, odehrávající se po událostech té původní. Spolu se starými známými se objevují i zbrusu nové postavy a oddíl Holubic, který s válkou mezi ghúly a lidmi pěkně zatočí. Co se vlastně stalo s Kanekim?

Organizace ÚPG i po několika letech stále bojuje s lidožravými ghúly, kteří terorizují Tokio. Jejich úhlavním nepřítelem je ghúlí skupina Aogiri, která však zůstává v anonymitě a na inspektory útočí jen občas. Holubice z ÚPG však proti ghúlům vyvinuli novou zbraň – tým speciálních vyšetřovatelů, kteří jsou geneticky modifikovaní a dokážou ovládat dráp. Přezdívají si Quinxové a jejich velitelem je mladý a nadějný vyšetřovatel Haise Sasaki. Jeho velkým vzorem je šéfinspektor Arima a jeho přímá nadřízená Akira Mado.

Haise se musí naučit, jak koordinovat tým mladých a naprosto rozdílných lidí. Každý z nich má vlastní důvod, proč u ÚPG pracuje a vlastní sny, které touží naplnit. Spolupráce rozhodně není jejich silnou stránkou. Na Haiseho a jeho tým čeká nová výzva – najít a zlikvidovat ghúla jménem Torzo. Ve skutečnosti je to však těžší. S minimem informací musí celý tým vyhledat nečekanou informátorku, která jim snad pomůže. Podaří se jim Torza najít dřív, než bude příliš pozdě?

Zbrusu nový příběh

Nakladatelství Crew potěšilo celou řadu nadšených fanoušků série Tokijský ghúl informací o vydání spin-off série nesoucí název Tokijský ghúl :re. Do českých knihkupectví již dorazil první díl, který představuje zbrusu nový příběh a postavy. Autorem není nikdo jiný než Sui Išida, který má na svědomí i původní sérii. :Re by měla mít celkem šestnáct svazků a za překladem opět stojí Anna Křivánková, dvorní překladatelka Crwe. Příběh se odehrává několik let po událostech původní série a hlavním hrdinou je pro změnu vyšetřovatel z ÚPG, který má na starosti ghúly likvidovat.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování se manga dočkala v roce 2014, aktuálně čítající dvě série a dva speciály. V dubnu 2018 se začala vysílat série třetí.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Sui Išida se proslavil především originální, poměrně detailní a realistickou kresbou, kterou svým čtenářům předvedl v Tokijském ghúlovi. V něm představil i alternativní Tokio, ve kterém bok po boku žijí lidé a ghúlové – rasa, která požírá lidi, a je z toho důvodu likvidována. První svazek nové série slouží jako takový úvod do nového příběhu – čtenáři mají možnost setkat se s novými postavami a zjistit, co se za těch několik let po bitvě mezi ÚPG a Aogiri vlastně stalo. I přes pomalejší tempo se zde najde i nějaká ta akce, a to především v druhé polovině knihy.

Quinxové

Největší změnou oproti původní sérii jsou hlavní hrdinové – nejsou to ghúlové, ale lidé. Išida přišel s novinkou v podobě nového druhu vyšetřovatelů, kterým přezdívá Quinxové – geneticky upravení lidé, kteří mohou ovládat dráp. Představuje hned pět nových postav – Haiseho Sasakiho a jeho čtyři podřízené, kteří jsou prvními pokusy, co se quinxů týče. Každý z nich je povahově naprosto odlišný, což vytváří pěkný kontrast a vede k zajímavým konfrontacím a situacím. Staronoví fanoušci jistě ocení i návrat některých původních postav a možná i zjistí, co se stalo s jejich oblíbencem Kanekim Kenem.

V letošním roce se čtenáři mohou těšit ještě na dva svazky, které Crew plánuje na konec září a na listopad. V mezičase si mohou zkrátit čekání zhlédnutím anime adaptace, jež má v současné době již čtyři série – a to včetně dvou sérií, které adaptují samotný spin-off :re. Jednou z možností je i live action film, který adaptuje část původní série. A pro ty, kteří radši čtou, si Crew připravilo i sbírku povídek ze světa Tokijského ghúla vydanou pod jménem Dny.

Tokijský ghúůl :re 1 je vhodný pro všechny milovníky původní série, kteří hledají osobitou a realistickou kresbu, zajímavý příběh a rozličné postavy.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl :re 1 (Tokijský ghúl :re 1)
  • Crew, 2019
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 220 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
23. listopadu 2019, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl: re 01

Tokijský ghúl: re 01
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč