Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Naruto 33: Utržený ze řetězu, Masaši Kišimoto: Naruto 33

Kišimoto Masaši: Naruto 33

Tým 7 se pod Jamatovým vedením snaží navázat kontakt s tajemným informátorem a sám šéf týmu v přestrojení za mistra Sasoriho chce z Kabuta dostat co nejvíce informací o Oročimarovi. Právě ty je totiž mohou dovést až k Sasukemu.

K překvapení všech se však na schůzce objeví slovutný zlořád osobně. A půda pod nohama v tu chvíli začíná být skutečně horká, neboť Oročimaruova přítomnost je pro Naruta totéž, co rudá barva pro býka. Vše spěje k nevyhnutelnému a vskutku velkolepému střetu těchto dvou, během kterého budou mít čtenáři možnost seznámit se s Narutovou temnější ocasatou verzí, s níž rozhodně není radno si zahrávat, a to ani v případě nindži Oročimaruových schopností.

Přestože má tato narutovská epizoda podtitul Přísně tajná mise, dlouho tajnou nezůstane. Čtenáře totiž čeká další epická bitva – jedna vůbec z nejzábavnějších, kterou budou mít šanci si přečíst. A nevšimnout si jí není možné ani pro obyvatele sousedního kontinentu.

Masaši Kišimoto v pěti bodech

  1. Narodil se roku 1974 v japonské prefektuře Okajama.
  2. Mangu tvořil už od střední školy, úspěchu ale dosáhl až v roce 1999 právě s Narutem.
  3. Vždy si přál vytvořit mangy z baseballového a mafiánského prostředí. Oboje si splnil one-shoty Bench (2010) a Mario (2013).
  4. Hlavní hrdina jeho mangy je pojmenován podle těstoviny z japonské polévky ramen.
  5. Kvůli kreslení zanedbával školu a na střední skončil jako druhý nejhorší ve svém ročníku.

V levém rohu stojí prozatímní arcipadouch série, jeho oponentem je dospívající hrdina, který má – jak říkají Irové – uvnitř sebe démony. Na rozdíl od Irů však doslova. A jelikož Naruto zrovna nepatří mezi flegmatiky, čakrou tvořené ocasy symbolizují jeho ztrátu sebekontroly a „protékání“ moci devítiocasého liščího démona. Ve zkratce – jestli se Naruto rozzlobí, bude zlý. A dvojnásob to platí, když se mu pod rukama bortí plán na nalezení Sasukeho, který se pomalu stává jeho životní posedlostí. Mladý nindža tak po chvíli zase jednou ukáže svůj nezměrný potenciál.

Bohužel pro Oročimarua.

Nebo pro tu malebnou přírodu, která se nechtíc stane bojovou arénou.

Z předchozích odstavců lze asi snadno vyčíst, že třiatřicáté knize narutovské série nechybí pořádná porce akce. Tmavovlasý padouch je zpátky ve skvělé formě, o čemž svědčí jeho bojové schopnosti i ironické komentáře, jimiž rozhodně nešetří. Naruto překvapí nejen své kolegy z týmu, ale i čtenáře. Tahle bitka totiž patří k tomu nejlepšímu, co jsme zatím v rámci série mohli vidět. Nechybí jí dynamika, Masaši Kišimoto přitom dokáže do tuhé bitvy dostat až nepřirozenou lehkost a nadhled.

O tom, že tenhle chlapík umí psát a kreslit – nejen akce, ale ty obzvláště – asi není třeba po tolika knihách série kohokoliv přesvědčovat. A tak přestože tentokrát nedojde ke kdovíjakému rozvoji světa, jeho mytologie nebo vztahů mezi postavami, rozhodně to Kišimotovi s radostí odpustíme.

  • Masaši Kišimoto: Naruto 33
  • Crew, 2017
  • Překlad: Jan Horgoš
  • 192 stran, 189 Kč (v e-shopu Fantasye již za 170 Kč)
21. září 2017, Josef Horký

Naruto 33: Přísně tajná mise

Naruto 33: Přísně tajná mise
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč