Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Naruto 24: Záchranný tým je v úzkých!, Masaši Kišimoto: Naruto 24

Kišimoto Masaši: Naruto 24

Souboje vrcholí, Šikamarův tým bojuje o holý život a dokonce i Naruto začíná pomalu pochybovat, jestli jejich záchranná mise bude úspěšná. Na scénu totiž přichází Kimimaro, Oročimarův velitel, ale ještě existuje poslední šance – na scénu přichází nečekaný spojenec.

Hon na Sasukeho pokračuje a stejně tak jednotlivé boje, přestože Šikamarův záchranný tým se už dávno rozpadl a všichni nindžové bojují z posledních sil. Zdá se, že jde o marný boj, nindžové ze Skryté zvučné jsou příliš silní protivníci a mezi mladými hrdiny se začíná rozpínat zoufalství. Pak však konečně přichází záchrana od velmi nečekaného spojence.

Pomoc se objevila v čase nejvyšší nouze a Naruto se díky ní dostává stále blíž ke svému cíli. Poslední překážkou na cestě za Sasukem je Kimimaro, nindža, kterého se bál i jeho vlastní klan.

Dobrodružství mladého nindži z Listové pokračuje a v sešitě číslo 24 (kapitoly 209 – 217) se čtenář konečně dočká vyvrcholení všech soubojů. Teď už zbývá postavit se poslednímu nepříteli, jež však bude zdaleka největším oříškem.

Masaši Kišimoto v pěti bodech

  1. Narodil se roku 1974 v japonské prefektuře Okajama.
  2. Mangu tvořil už od střední školy, úspěchu ale dosáhl až v roce 1999 právě s Narutem.
  3. Vždy si přál vytvořit mangy z baseballového a mafiánského prostředí. Oboje si splnil one-shoty Bench (2010) a Mario (2013).
  4. Hlavní hrdina jeho mangy je pojmenován podle těstoviny z japonské polévky ramen.
  5. Kvůli kreslení zanedbával školu a na střední skončil jako druhý nejhorší ve svém ročníku.

Kišimoto opět přichází s příběhem plným akce, boje a odvážných činů. Ať už je tento díl myšlen jakkoli temně a vážně – vzhledem ke Kimimarovu pohnutému osudu, který z něj udělal válečnou zbraň, a zoufalství, které postupně začíná zmáhat i nezdolného Naruta – autor nezapomíná ani na vtip. A to především ve chvíli, kdy se projeví Leeho tajná zbraň.

Manga Naruto je pověstná propracovanými charaktery nejen hlavních a vedlejších postav, ale i záporáků a vlastně kohokoli, kdo se v díle třeba jen mihne. Nahnuté osudy má v temném a nebezpečném světě nindžů snad každý a všichni se s tím vyrovnávají po svém. Zatímco Naruto se rozhodl vyrovnat se svou osamělostí tím, že si získá přátele, Sasuke se chce pomstít a Kimimaro? Ten se stal válečnou zbraní Oročimara.

Ani jeden z protivníků žádného souboje se nehodlá jen tak vzdát, a tak se čtenář opět dočká propracovaného boje, během něhož není až do konce nic jasné. Masaši Kišimoto během více než dvou set kapitol svého příběhu neustále dokazuje, že jeho fantazie nemá břehy a souboje jsou čím dál složitější a zajímavější. Naruto vol. 24 opět potvrdil, že stále je, na co se těšit.

  • Masaši Kišimoto: Naruto 24
  • Crew, 2015
  • překlad: Jan Horgoš
  • 188 stran, 189 Kč (v e-shopu Fantasye již za 170 Kč)
1. prosince 2015, Nela Libovická

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Naruto 24: V úzkých!!

Naruto 24: V úzkých!!
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč