Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Naruto 22: Co dokáže nejtalentovanější mladý nindža z listové?, Masaši Kišmoto: Naruto 22

Kišimoto Masaši: Naruto 22

Záchranná skupina z Konohy konečně dostihla čtveřici nindžů ze Skryté zvučné a teď čelí prvnímu velkému boji. Přichází chvíle, kdy se každý musí postavit svému protivníkovi, aby Naruto dosáhl svého cíle – získat Sasukeho zpět. Nyní se na řadu dostává Nedži, aby dokázal, že patří mezi největší talenty nové generace. Bude však dost silný, aby odolal soupeři, který ho nepovažuje za hrozbu?

Příběhy Masaši Kišimota vždy oplývaly hlubokými emocemi a silou vůle, kterou hrdinové musejí zas a znovu prokazovat. Až dodnes se však manga většinou soustředila na právě hlavního hrdinu, po němž byla série pojmenována. Teď nastal čas, aby i Narutovi spolužáci ukázali, jak se dokázali změnit a jestli mají tu „ohnivou vůli“, kterou jako bojovníci Skryté listové vesnice potřebují.

Poté, co jeden z papírově nejslabších hrdinů dokázal překvapit, přichází na řadu ten nejsilnější. Nedži během svého souboje s Narutem prošel proměnou osobnosti a je jedním z nejtalentova­nějších mladých nindžů Konohy. Bude však stačit na svého protivníka?

Souboje jsou v Narutovi na denním pořádku. Jak by také ne, když se manga věnuje životu elitních nindžů? Ale každý souboj má svoje pro a proti a ne všechny dokáží uchvátit tak, jak by od nich čtenář očekával. To však neplatí v tomto případě.

Kišomoto dokonale zná svět, který stvořil, i postavy, jež v něm žijí. A díky tomu dokáže dostat maximum z toho, co by se mohlo zdát jen epizodní rolí zajímavé osobnosti. Od samého začátku čtenáři mangy Naruto oceňují hloubku charakterů a jejich propracovanost, ale snad až tady autor dokazuje, jak hluboce má všechny jednotlivce prostudované. Každý bojovník má své pevně dané limity, každý je něčím výjimečný a každý má za sebou minulost a příběh, který dokáže chytnout za srdce. Tím spíš pak ve chvíli, kdy se čtenářův oblíbenec ocitá na pokraji svých sil.

Manga Naruto i nadále pokračuje v tom, čím na začátku uchvátila čtenáře. Kresba je zajímavá a drží si stejnou úroveň, příběh se posouvá k cíli, který je možná stále v nedohlednu, ale pomalu se rýsuje, a postavy i nadále dokazují, že autor je mistrem propracovanosti. Nic není lepší, když člověk zná přesné limity soupeřů a přesto nemůže napevno říct, kdo nakonec vyhraje.

  • Masaši Kišmoto: Naruto 22
  • Crew, 2015
  • překlad: Jan Horgoš
  • 190 stran, 189 Kč (v e-shopu Fantasye již za 170 Kč)
5. srpna 2015, Nela Libovická

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Naruto 22: Přesun duší

Naruto 22: Přesun duší
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč