Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Na stránkách komiksových se probouzí N´Rygoth!, Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch, Stjepan Šejić: Do dáli se vinoucí chapadla N´Rygothova

Wiebe Kurtis J. : Krysí královny 02: Do dáli se vinoucí chapadla N´Rygothova

Parta fantasy holek Krysí královny se v minulém díle komiksu statečně poprala s útočníky před hradbami města Palisády. Nicméně armáda orků možná není tak hrozný nepřítel ve srovnání s jediným pomstychtivcem. Tedy hlavně, když právě on disponuje kouzelnou maskou kultu temných božstev.

Po nedávné bitvě se Betty, Dee, Hannah a Violet z potížistek staly bezmála hrdinkami. Starosta jim vysypal tučnou odměnu a k tomu je navíc pověřil novým menším úkolem za hradbami. Největší nebezpečí se přitom ukrývá jinde. Bernardette, která si v prvním díle najala bandu zabijáků, se ztratila a brzy bude pohřešován i kapitán stráží Sawyer. Únoscem je svalovec Gerrig, posedlý pomstou manželky a jeho hněv je nebezpečím pro celé město. Zároveň se v Palisádě objevuje kdosi z dávné minulosti Dee. Jak se postupně přesvědčujeme, nesnadné to mělo víc členek Krysích královen.

Kurtis J. Wiebe v pěti bodech

  1. Pochází z kanadského Vancouveru.
  2. Komiksy začal psát v roce 2009.
  3. Debutoval komiksem Green Wake. K dalším titulům patří Peter Panzerfaust, Grim Leaper, Debris nebo Intrepids.
  4. Krysí královny považuje za poctu svým letům hraní D&D a fantasy žánru jako celku.
  5. Po 16. svazku Krysích královen se octl s probíhající zápletkou ve slepé uličce, proto následoval „lehký reboot“.

Druhá část komiksové série představuje nepochybné vylepšení oproti svému předchůdci. Výrazně temnější atmosféra se promítá do většinou pochmurné a návykové scenérie. To se dobře snoubí s variací na lovecraftovský horor a vlastně i s občasnou roztomilou erotikou, o kterou se postará hlavně Hannah.

Roc Upchurch v pěti bodech

  1. Pochází z americké Atlanty.
  2. Kariéru začal ve videoherním průmyslu.
  3. Později spolupracoval na filmech, animaci a dětských knihách.
  4. Z komiksů kreslil také Vescall nakladatelství Image comics.
  5. Roku 2014 byl zatčen za domácí násilí na manželce a dětech. Krysí královny od té doby kreslili Stjepan Šejić, Tess Fowlerová a po roční přestávce série Owen Gieni.

Příběhová linie je nejspíš ještě o něco jednodušší (a ani v prvním svazku nijak zvlášť složitá nebyla) a umožňuje o trochu dynamičtější posun děje. Nicméně současnost je obohacena nahlídnutím do minulosti Hannah a Violet… Upřímně řečeno, tyto osobní historie nejsou samy o sobě nápadité, ovšem stejně jako přítomnému dění, také jim prospívá svěží dialog a umění brát fantasy svět se zdravým nadhledem. Navíc jedna z těchto linií přichází s příslibem zajímavých událostí dílu třetího.

Stjepan Šejić v pěti bodech

  1. Narozen 27. listopadu 1981 v Chorvatsku.
  2. Původně chtěl být právníkem.
  3. Známý svou prací například na sériích Witchblade, Aphrodite IX nebo The Darkness.
  4. Po zatčení Roca Upchorche se stal hlavním výtvarníkem Krysích královen.
  5. Mezi jeho nejkurióznější díla patří sadomasochistický komiks Sunstone, který se zrodil z tvůrčí krize. Spolupracovala na něm jeho manželka Linda Lukšić Šejić.

Plynulým navázáním na první svazek pokračují Krysí královny ve všech svých dobrých tradicích, ať už mluvíme o fantastické i brutální akci, nebo zdravé nadsázce a humoru. Užijme si chapadel co nejvíce. Příště nás čekají mágové a démoni.

  • Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch, Stjepan Šejić: Do dáli se vinoucí chapadla N´Rygothova (Krysí královny 2)
  • Crew, 2019
  • Překlad: Darek Šmíd
  • Obálka: Roc Upchurch
  • 136 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 349 Kč)
15. června 2019, Jiří Kábrt

Krysí královny 02: Do dáli se vinoucí chapadla N´Rygothova

Krysí královny 02: Do dáli se vinoucí chapadla N´Rygothova
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč