Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Micah: Leopardí král v zajetí krásné Anity, Laurell K. Hamiltonová: Micah (Anita Blakeová 13)

Hamiltonová Laurell K.: Anita Blakeová 13 - Micah

Micah. Anitin společník na její cestě za případem, kam ji pozvali, aby oživila mrtvého svědka jednoho zločinu. Tentokrát musí lovkyně upírů bojovat o své city. Konečně se totiž ocitá sama, bez dalších mužů, s někým, koho miluje.

První polovina třináctého dílu čtenáře přivádí za Anitou v okamžiku, kdy je povolána jakožto šerif a nekromantka k případu, kde svědek zemřel dříve, než mohl svědčit. Do Filadelfie s ní jede leopardodlak Micah. Až v pokoji v noblesním hotelu si oba uvědomí, že to je poprvé, co jsou spolu pouze sami dva, a dlouho potlačované city se tak dostanou na povrch. Jenže ty musí nakonec jít stranou, poněvadž oba mají na starosti úkol, který nepočká.

V novém díle se spisovatelka zaměřila především na Micaha. Anita zde hraje jakousi vedlejší, ačkoli neméně důležitou roli. Uvědomuje si, co pro ni tento muž znamená, ale bojí se, aby vztah s ním nedopadl stejně jako ty předchozí. Znovu se dostává na povrch její ardeur, které se za každou cenu potřebuje nakrmit a všechno tak komplikuje.

V poslední době je Anitin čtenář vystaven těžké zkoušce. Pořád se snaží nezanevřít na svoji oblíbenou sérii, ale přesto mu autorka pokaždé hází klacky pod nohy. Fanoušek si uvědomuje, že jeho oblíbená hrdinka spadá do zajetého stereotypu. Místo krásného a čtivého příběhu se mu do rukou dostává vyprávění o šuk sem, šuk tam. Přesto pořád čte dál.

Výhodou Hamiltonové je to, že staví na starých prvcích, za něž ji čtenář miluje. Někdy se však nestačí divit, do jakých podrobností autorka zajde, aby se přizpůsobila tomu, co po ní její fanoušci vyžadují. Tedy neuvěřitelné množství sexu. Je zde sice vysvětlený důvod, proč tomu tak je, ale někdy je to trochu unavující. I když při scéně, kdy se Micah obává, aby své milence neublížil, poněvadž ho má extrémně velkého, se čtenář neubrání úsměvu. Chtě nechtě to ale autorce promine, poněvadž opět spadne do krásné polévky a uvěří, že to tak muselo být a příběh by se bez toho neobešel.

Laurell K. Hamiltonová v pěti bodech

  1. Laurell se narodila roku 1963 v malém Heber Springs ve státě Arkansas, ale většinu dětství strávila v městečku Sims v Indianě.
  2. V šesti letech ztratila matku při automobilové nehodě a její výchovu převzala babička.
  3. První román Nightseer byl spíše tradiční fantasy s elfy, trpaslíky a draky.
  4. První krátký příběh o Anitě napsala koncem 80. let. Její svět a postavy byly vystavěny mnohem dřív, než se slovo „paranormal“ stalo nakladatelským výrazem.
  5. Laurell kromě série o Anitě také píše sérii o Meredith Gentry, soukromé vyšetřovatelce, která je zároveň princeznou Říše kouzel. Série vychází u nakladatelství Epocha.

I pokud jde o akční scény, je Laurell K. Hamiltnová mistryní ve svém oboru. Uvědomuje si, že nastínila svět, o jakém zdá málokterému autorovi, a proto jej musí něčím okořenit. Dokáže vtáhnout, nepustit a vykreslit před očima nekonečné množství nadpřirozena, takže čtenář sám doufá, že by sám mohl něco podobného zažít.

Nutno podotknout, že to, co autorka předvedla v minulém díle, dotáhla zde k dokonalosti. Sice se říká, že třináctka je číslo, které nosí smůlu, ale tady to platí pouze z poloviny. Jedná se o jakousi oslavu božského Micaha, jehož musíte milovat už jenom, protože je. Jedná se o postavu, s níž si spisovatelka vyhrála víc než se samotnou hlavní hrdinkou a právě zde to dokázala. Třináctý díl vysvětlí mnohé, co bylo naznačeno, a naznačí mnohé, co nás bude čekat v dalších dílech.

  • Laurell K. Hamiltonová: Micah (Anita Blakeová 13)
  • Epocha, 2013
  • překlad: Dominika Moulíková
  • obálka: Jakub Jíra
  • 184 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
27. října 2013, Michaela Voláková

Diskuze k článku

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Anita Blakeová 13 - Micah

Anita Blakeová 13 - Micah
Vložit do pytle na zboží  Koupit 199 Kč 179 Kč