Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Má lady Jane – Pohled na historickou Anglii trochu jinak, Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows: Má lady Jane

Handová Cynthia a spol.: Má lady Jane

Jana Greyová je vcelku půvabná šestnáctiletá šlechtična. Slovo vcelku docela dobře vystihuje celou situaci. Kromě menší postavy a zrzavých vlasů má totiž ještě jednu zásadní slabinu. Je zcela nenapravitelná knihomolka. Přelouská opravdu všechno, co jí takříkajíc přijde pod ruku. Příručku o pěstování řepy, historické učebnice či vojenské knihy? Není v tom žádný rozdíl, stěžejní je, že se to dá přečíst. Ovšem teď nastávají v životě Jany opravdu těžké časy, její poklidné bytí totiž naruší zpráva o plánovaném sňatku s Griffindorem Dudleym. Mladíkem pochybné pověsti, kterého nikdo nikdy neviděl u dvora. Proč jí to její bratranec, Jeho Veličenstvo král Anglie, dělá?

Jenže Eduard IV. se momentálně nachází v opravdu nepříjemné situaci. Trpí úbytěmi, které ho den ode dne neustále připravují o jeho síly. Zbývá mu nanejvýš půlrok života, možná ještě méně. Je mladý a zemřít rozhodně nehodlá, jenže co mu zbývá. Žádné dědice nemá, a tak jediný rozumný člověk, který přichází v úvahu, je jeho milovaná Janička. Má to však jeden háček, kterým je právě její pohlaví. Jana je žena, takže se musí honem rychle vdát a přivést na svět syna. Avšak ženich je tak trochu kůň a k tomu ještě sukničkář. Nicméně sestřenice krále je chytrá holka a s jedním klukem si hravě poradí!

Má lady Jane je knihou, kterou jste možná až dosud nepotkali. Snoubí v sobě totiž historické události a fantastické prvky. Dějiny si však žijí svým vlastním životem a to, co se v minulosti odehrálo, už tak docela neplatí. Trio autorek se totiž rozhodlo spasit svět, respektive královnu Janu před hrozivou smrtí. A tak se místo sekání hlav a upalování na hranici ponoříte do vzrušujícího dobrodružství plného eidanské magie. A nebojte se, o sýr rozhodně nepůjde! Eidané jsou trochu podivní, jelikož se dokáží měnit ve zvířata – tedy jsou zkrátka něco jako zvěromágové. Jenže někteří méně šťastní svou podobu nedokáží vůbec ovládat. Mezi ony nešťastníky se řadí i G, který tráví své dny jako čtyřnohý hnědák.

Nápad s přeměňováním je rozhodně povedenou záležitostí, stejně jako zbytek příběhu! Ten se totiž nese v opravdu veselém duchu. Nesčetné vtipné momenty a neméně zábavné poznámky pod čarou totiž dělají z knihy něco opravdu kouzelného. Při čtení se budete přiblble uculovat, kroutit hlavou a smát se na celé kolo.

Cynthia Hand v pěti bodech

  1. Vyrůstala v jihovýchodním Idahu.
  2. Svou první povídku napsala už v šesti letech.
  3. Již její učitelka na základní škole jí předpověděla kariéru spisovatelky.
  4. V současné době vyučuje tvůrčí psaní na Pepperdine University.
  5. Román Má lady Jane sepsala spolu se svými kamarádkami Jodi Meadows a Brodi Ashton.

Hlavní postavy jsou navíc opravdoví sympaťáci a téměř okamžitě vám přirostou k srdci. Přičemž každý charakter je tak trochu svéráz, má své silné a slabé stránky, ale dohromady působí naprosto skvěle. Hlavně Janička, tu si jednoduše nelze nezamilovat, je totiž opravdu chytrá a nepohrdne žádným dobrodružstvím.

Pokud se stále ještě obáváte, že by mohlo jít o nějaký paskvil, který si chce hrát na veledílo, nemějte obavy. Spisovatelky si sice s plynutím událostí jemně pohrávají, ale rozhodně to nepůsobí nuceně či nepřirozeně. Právě naopak, jedná se o skvělé zpestření. Pokud hledáte něco nenáročného, u čeho by se skvěle odpočívalo s hrnkem čaje a teplou dekou, tak je pro vás tahle kniha jako stvořená!

  • Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows: Má lady Jane
  • Fragment, 2017
  • Překlad: Romana Bičíková
  • 406 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
28. prosince 2017, Anastasja Vištalová

Má lady Jane

Má lady Jane
349 Kč 314 Kč