Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Liga přispěvatelů a Škola recenzentů začíná!,

Od 5. února 2008 můžete na Fantasyi začít zápolit ve dvou celoročních soutěžích – Lize přispěvatelů a Škole recenzentů – a zápolit budete o velice zajímavé ceny. Pravidla najdete uvnitř tohoto editorialu a cílem obou soutěží není jen prostá snaha přilákat zájemce na vidinu hodnotných cen, ale zároveň i zkvalitnění informační databáze tohoto webu a tím i servisu pro čtenáře a zákazníky. Liga přispěvatelů by měla přinést co nejvíc čtenářských reakcí na jednotlivé knihy, Škola recenzentů by zase ráda vychovala další generaci těch, kteří budou ochotní na knihy nazírat i kritickým okem, nejen tím fanouškovským. Tak vzhůru do toho, všichni v redakci doufáme, že zájem o obě soutěže bude co největší.

LIGA PŘISPĚVATELŮ
Fantasya se pokusí v rámci fantastického žánru vytvořit pomocí této soutěže něco jako „český Amazon“.
Od 5. února 2008 začínají čtenáři soutěžit svými příspěvky v takzvané Lize přispěvatelů.
Každý soutěžící se musí na Fantasyi zaregistrovat a soutěžit bude pod svým nickem – přezdívkou, která se bude posléze objevovat i v tabulce výsledků.
Úkolem soutěžících je přidat komentář ke knize v kategorii OBCHOD a ocenit zároveň tuto knihu hvězdičkami. Redaktoři Fantasye KAŽDÝ takový příspěvek ohodnotí na bodové škále počtem 0 – 7 bodů, které se soutěžícímu budou připisovat do tabulky. Tato tabulka se bude každý týden aktualizovat, aby soutěžící věděli, jak si stojí.
Výše bodů za příspěvek bude určována podle KVALITY a OBSAŽNOSTI příspěvku, tzn. délka není rozhodující, i když se k ní samozřejmě rovněž bude přihlížet.
30. listopadu 2008 o půlnoci první ročník soutěže končí a bude vyhodnocena podle stávajících výsledků.
První tři v pořadí budou odměněni kreditem na JEDEN NÁKUP knih v rámci internetového knihkupectví Fantasya. První ve výši 3000 Kč, druhý ve výši 2000 Kč a třetí ve výši 1000 Kč (vše bez poštovného).
1. prosince 2008 pak začne ročník nový, který tentokrát bude trvat plných 365 dnů.

ŠKOLA RECENZENTŮ
Škola recenzentů by se dala chápat jako pokus rozšířit řady publicistů zabývajících se fantastikou. A to opět formou soutěže.
Od 5. února budou moci soutěžící (opět je nutné zaregistrovat se na Fantasyi a recenze budou posléze uveřejňovány pod nicky – přezdívkami soutěžících) posílat na mail skolarecenzentu@fantasya.cz recenze na libovolnou knihu fantastického žánru. V předmětu (subjektu) mailu musí být napsáno výrazně ŠKOLA RECENZENTŮ. Příspěvky je nutné posílat ve formě souboru, nejlépe v textovém editoru Word. Jejich délka je omezena: maximálně může recenze mít 4000 znaků i s mezerami.
29. února 2008 se uzavře první kolo a všechny soutěžní příspěvky budou ohodnoceny porotou. Vítěz kola získá od Fantasye knihu dle vlastního výběru, jejíž cena bude limitována hodnotou 300 Kč (bez poštovného), a postupuje do finále. Vítěz kola však bude vyhlášen pouze v případě, že se sejdou recenze minimálně od pěti různých soutěžících.
Všechny zaslané recenze se v následném měsíci objeví na Fantasyi opřipomínkované členy poroty.
Každý měsíc roku 2008 proběhne další kolo, do kterého budou moci přispívat i ti, co se zúčastnili kol minulých. Poslední kolo proběhne v listopadu 2008, v prosinci budou soutěžit vítězové jednotlivých kol s vítěznými pracemi, které ale BUDOU MOCI PODLE PŘIPOMÍNEK POROTY PŘEPRACOVAT DO VÝSLEDNÉ FINÁLNÍ PODOBY.
Vyhodnocení prvního ročníku Školy recenzentů proběhne v lednu 2009, kdy rovněž začne ročník nový. Vítěz kromě možnosti publikovat pravidelně a regulérně na Fantasyi se všemi výhodami z toho vyplývajícími opět získá věcnou cenu – kredit na JEDEN NÁKUP knih v rámci internetového knihkupectví Fantasya ve výši 1500 Kč. Druhý ve výši 1000 Kč, třetí ve výši 500 Kč (opět bez poštovného).
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Soutěže se budou moci zúčastnit jen recenzenti, kteří pravidelně nepřispívají do žádného z těchto tištěných (Pevnost, Ikarie) či internetových (Fantasya, FantasyPlanet, Sarden) médií.

V případě obou soutěží si Fantasya vyhrazuje právo modifikovat pravidla.

4. února 2008, redakce Fantasye

Diskuze k článku

Ad Liga přispěvatelů a Škola recenzentů začíná!
Jan Vaněk jr. - 04. 02. 2008 21:50

> Fantasya se pokusí v rámci fantastického žánru vytvořit pomocí této soutěže něco jako „český Amazon“. A hejno českých Harriet Klausnerových :-) > budou odměněni kreditem na JEDEN NÁKUP knih ... (vše bez poštovného) Jako že si ho musejí uhradit sami, nebo ho zatáhnete navrch? > Vítěz kromě možnosti publikovat pravidelně a regulérně na Fantasyi se všemi výhodami z toho vyplývajícími A ty jsou jaké, není-li to tajné?
Omezení?
Bodkin - 04. 02. 2008 22:09

Chtěl bych se jen zeptat, zda je nějaké omezení na počet zaslaných recenzí - jestli si má člověk počkat a vybrat recenzi na nejlepší knihu, nebo může zrecenzovat a poslat všechno? Jak se nad tím tak zamýšlím, tak se to bez omezení asi neobejde.
RE: Ad Liga přispěvatelů a Škola recenzentů začíná!
wiwi - 05. 02. 2008 08:38

Výhody publikovat na Fantasyi? Přece zviditelnění se a pomoc dobrému webu. :-) Jinak jsem se chtěla ještě zeptat - v pravidlech je sice napsáno "všechny KNIHY", ale v obchodě se nalézají třeba i Pevnosti. To se do tho také počítá?
Tak odpovím všem postupně: Jvjr: Poštovné zatáhn...
Jiří Popiolek - 05. 02. 2008 10:31

Tak odpovím všem postupně: Jvjr: Poštovné zatáhne Fantasya; výhody jsou pochopitelně především v poskytování recenzních výtisků na většinu recenzovaných knih, ty jsou jisté, během roku se ale může urodit ještě něco dalšího - záleží na tom, jestli progres stránky půjde i dál tímto tempem; Bodkin: omezení recenzí - žádné omezení zatím (proto je v článku ta poslední věta, nemám představu, jaký zájem to vyvolá) není, osobně bych ale doporučoval posílat spíš méně recenzí, zato však pořádně promyšlených a vyargumentovaných; napsat kvalitní recenzi není legrace a v případě nadprodukce pochopitelně kvalita klesá, zvlášť u lidí, kteří nepublikují; wiwi: Dobrá otázka, to jsme měli ošetřit lépe - zatím bych se docela vyhýbal časopisům a komiksům a doporučil bych recenze opravdu jenom na beletrii.
Tabulka LP
Jiří Popiolek - 05. 02. 2008 10:46

Ještě bych chtěl dodat jednu věc, tabulka k Lize přispěvatelů se na stránkách objeví až v druhé polovině února, tipuju něco po 20. Aby vůbec měla smysl, je potřeba sesbírat do ní dost materiálu k ohodnocení, tak se vy, co jste se zapojili, nelekejte a prozatím nehledejte, včas na vše upozorním.
skvělý projekt
sicco - 08. 02. 2008 18:14

akorát jsem odkojen fp, tak se trochu bojím, aby jste fp nepřeválcovali.
RE: skvělý projekt
Sirius - 13. 02. 2008 18:18

no, mě se zdá, že úroveň FP klesá a úroveň Fantasye a Sardenu stoupá
RE: RE: skvělý projekt
wiwi - 14. 02. 2008 22:41

Přesně tak.
registrace
Pipin - 18. 02. 2008 20:14

Zdravím, tenhl dotaz patří spíše na hotline, kam jsem ho před týdnem psal a nikdo se neozývá, píšu proto sem. Mám problém s registrací do vašeho systému - po vyplnění údajů a odeslání se nestane nic, jen některé kolonky se vyprázdní - někdy všechny, někdy jen heslo, někdy jméno atd. Zkoušel jsem různé délky a kombinace loginů a hesel, zadávám i mail, zkoušel jsem i různé prohlížeče, ale nefunguje mi to v žádném. Co dělám špatně?
RE: registrace
Tobša - 27. 02. 2008 12:12

To, že se ta políčka vyprázdní znamená, že registrace se odeslala. Normálně zkus zadat nick a heslo a potvrď to. Pak bys měl být normálně přihlášen.
liga přispěvatelů
Dinik - 14. 03. 2008 11:48

Jak to vypadá s vyhodnocováním Ligy přispěvatelů? Proběhne někdy???
RE: liga přispěvatelů
Jiří Popiolek - 14. 03. 2008 14:26

V pondělí se objeví první výsledky.
RE: Ad Liga přispěvatelů a Škola recenzentů začíná!
Marc - 18. 03. 2008 08:21

Hmm rád bych si zahrál ale jsem již zadán Sardenu. :-)
RE: RE: liga přispěvatelů
lolo - 23. 03. 2008 19:29

a prvni vysledky recenzentu? kdy kdy? :)
RE: RE: RE: liga přispěvatelů
Jiří Popiolek - 24. 03. 2008 11:52

Na konci března skončí první kolo. Aby se dalo soutěžit i o ceny, čekali jsme na dostatečný počet příspěvků. Ten již je, takže po 31. březnu hurá na to.
RE: RE: RE: RE: liga přispěvatelů
pan tau - 07. 04. 2008 13:18

> Na konci března skončí první kolo. Aby se dalo soutěžit i o ceny, > čekali jsme na dostatečný počet příspěvků. Ten již je, takže po 31. > březnu hurá na to. stale nic?
RE: RE: RE: RE: RE: liga přispěvatelů
Jiří Popiolek - 07. 04. 2008 14:47

viz kraťas ze soboty.
Dotaz zvědavce
Athiles - 10. 04. 2008 16:51

Zdravím čtenáře fantasya i společenstvo lidí, kteří tady tomu velí. Chtěl bych se zeptat jestli výuka, čili vlastně soutěž probíhá a bude probíhat dále a jestli vyhodnocujete recenze průběžně a nebo je to nárazová soutěž, kdy se vyhodnotí jedna nejlepší a konec. Předem díky za Vaši odpověď. P.S.:V časopise Pevnost, který můžu doporučit všem čtenářům,hráčům Dračího Doupěte a fandům fantazy,hororu a scifi jsem se dočetl, že Váš internetový portál vyhlásil soutěž o nejlepší povídku, která probíhá každý měsíc. Tak se chci zeptat kde by bylo možné zaslat povídku k této soutěži. Pokud to zde nepatří, tak se předem omlouvám.Přesto děkuji za Vaši odpověď. Váš budoucí odběratel knih a ortodoxní blázen do fantazy Athiles ;-)
RE: Dotaz zvědavce
Jan Vaněk jr. - 14. 04. 2008 15:25

Jelikož redakce je na dovolené, odpovím za společenstvo čtenářů. > Chtěl bych se zeptat jestli výuka, čili vlastně soutěž probíhá a bude > probíhat dále a jestli vyhodnocujete recenze průběžně a nebo je to > nárazová soutěž, kdy se vyhodnotí jedna nejlepší a konec. Podrobnosti o pravidlech a průběhu Školy recenzentů jsou ve článku, k němuž se tato diskuse vztahuje (klikněte vpravo nahoře na stránce na "Související článek" a buď si ho přečtěte v malém okénku, nebo klikněte znovu vlevo na "Související článek" a otevře se samostatně). Pokud jim nerozumíte, požádejte o vysvětlení své rodiče nebo vyučující češtiny. > P.S.:V časopise Pevnost [...] jsem se dočetl, že > Váš internetový portál vyhlásil soutěž o nejlepší povídku, která > probíhá každý měsíc. > Tak se chci zeptat kde by bylo možné zaslat povídku k této soutěži. Fantasya žádnou povídkovou soutěž nevyhlásila, v dubnové Pevnosti se psalo pouze o Lize přispěvatelů. Pokud máte problémy se čtením, obraťte se na výšeuvedené, případně svého lékaře.
RE: RE: Dotaz zvědavce
jindra_strelec - 22. 04. 2008 16:05

> Jelikož redakce je na dovolené, odpovím za společenstvo čtenářů. > > > Chtěl bych se zeptat jestli výuka, čili vlastně soutěž probíhá a > bude > > probíhat dále a jestli vyhodnocujete recenze průběžně a nebo je > to > > nárazová soutěž, kdy se vyhodnotí jedna nejlepší a konec. > > Podrobnosti o pravidlech a průběhu Školy recenzentů jsou ve článku, k > němuž se tato diskuse vztahuje (klikněte vpravo nahoře na stránce na > "Související článek" a buď si ho přečtěte v malém okénku, > nebo klikněte znovu vlevo na "Související článek" a otevře > se samostatně). Pokud jim nerozumíte, požádejte o vysvětlení své > rodiče nebo vyučující češtiny. > > > P.S.:V časopise Pevnost [...] jsem se dočetl, že > > Váš internetový portál vyhlásil soutěž o nejlepší povídku, > která > > probíhá každý měsíc. > > Tak se chci zeptat kde by bylo možné zaslat povídku k této > soutěži. > > Fantasya žádnou povídkovou soutěž nevyhlásila, v dubnové Pevnosti se > psalo pouze o Lize přispěvatelů. Pokud máte problémy se čtením, > obraťte se na výšeuvedené, případně svého lékaře. Tak nevím, nevím jestli se Athiles po takhle nekompromisní odpovědi stane "budoucím odběratelem knih" ;-)
RE: RE: RE: Dotaz zvědavce
Jan Vaněk jr. - 22. 04. 2008 16:28

> Tak nevím, nevím jestli se Athiles po takhle nekompromisní odpovědi Není třeba citovat ji v úplnosti a jednom kuse. > stane "budoucím odběratelem knih" ;-) "Budoucím odběratelem knih" už byl předtím; ale třeba se ještě dá zabránit tomu, aby se "ortodoxní blázen do fantazy" stal ligovým přispěvatelem ;-)) A když už jsem tu, vážněji ontopic: Jirko, nešlo by ve fóru oddělit skutečné diskuse pod články od soutěžního bodování sortimentu? Já vím, nešlo; ale stejně by to bylo fajn.
BTW, to je záměr
Jan Vaněk jr. - 02. 05. 2008 16:42

že soutěžní recenze mají formát názvu odlišný od těch běžných, zato nerozlišitelný (v diskusích) od komentářů ke knihám? A proč je zrovna "Lois McMaster Bujold: Ochránkyně duší" výjimkou?
RE: BTW, to je záměr
Jiří Popiolek - 02. 05. 2008 18:02

to JVjr: Omylem jsem tam dal dvojtečku.
Dotaz
Noira - 08. 05. 2008 12:33

Chtěla bych se zeptat, jestli se recenzují (mám na mysli školu recenzentů) pouze knihy v žánru fantasy nebo jestli se může objevit i nějaký druh sci-fi? Díky za odpověď.
RE: Dotaz
Jiří Popiolek - 08. 05. 2008 13:00

Mohou se recenzovat jakékoli knihy fantastického žánru, tedy sci-fi, fantasy nebo horor. Třeba takový Vurt rozhodně fantasy není...
škola recenzentov skončila?
Lamahe - 07. 08. 2008 10:44

Názov tohto príspevku celkom vystihuje jeho plánovaný obsah. Chcel by som poprosiť o jednu vec - pokiaľ sa napriek nezverejneniu posudzovali zaslané príspevky, mohli by sme obdržať kritiku aspoň mailom? Mňa osobne by celkom zaujímalo koľko nevôle u odborníkov napríklad vzbudila moja recenzia :)
soutěž
Mickhesh - 06. 04. 2009 11:03

Jak to vypadá s ligou přispěvovatelů???
???
jantty - 18. 05. 2009 13:08

Proč jste mě dali do ligy??? Vždyť vůbec nejsem na Fantasyi přihlášený a popravdě řečeno, jsem ani do ligy nechtěl!!
1. liga
DreamChaser - 27. 09. 2009 20:24

Hmmm, je někde žebříček té 1. ligy? Tady na úvodní stránce vidím jen extraligu...
dementi
Jan Kturc - 11. 03. 2010 13:12

Vy kryplové strácíte čas takovejma sračkama!!!!
RE: škola recenzentov skončila?
Dariel - 15. 03. 2010 21:28

Mňa napadlo či by mohlo byť obodovanie príspevku zapísané pri príspevku a videl by to len ten, čo príspevok vytvoril. Alebo niečo na ten spôsob. Ďalšia možnosť by bola to, že by sa nám to zapisovalo do nejakej tabuľky a potom by sme to dostali na mail (niečo na štýl príspevok XY 3 body) iba taká malá tabulka. Samozrejme sú to len návrhy
Dotaz
Sally - 10. 05. 2010 11:00

Ahoj! Jen se chci zeptat, proč se mi změnil počet bodů za pomlčkou? Na začátku května jsem tam měla 10 (byla jsem v dubnu druhá) a teď po prvním přepočtu z května mám za pomlčkou 8. To se mi jako nějaké body odečetli? Nebo je to chyba? Díky za odpověď.
RE: Dotaz
Jiří Popiolek - 11. 05. 2010 11:04

To je moje chyba, už to opravuju.
Zápočet
eMPage - 18. 06. 2010 09:19

Už je 18.6 a zápočet bodů pořád nikde ? Rád už bych dal nový příspěvěk, ale čekám, až se připočtou body z předešlých dní...
Jen se chci ujistit
Sally - 07. 07. 2010 16:31

Ahoj, jen se chci ujistit, opravdu se za soutěžní příspěvek v Lize přispěvatelů dává 0 - 7 bodů? Protože pokud ano, tak nechápu, jak by se teoreticky 3x7 = 26? Nebo se po kliknutí na jméno přispěvatele nezobrazují všechny jeho příspěvky do soutěže i s datumy? Nechci rýpat, jen se snažím v soutěži a jejích pravidlech vyznat. Díky za vysvětlení. Sally
RE: Jen se chci ujistit
Jiří Popiolek - 08. 07. 2010 13:36

Ty hodnocené příspěvky z června jsou čtyři, ne tři (první je z 8. června).
RE: Jen se chci ujistit
Jiří Popiolek - 08. 07. 2010 13:37

A jeden tam fakt není zobrazený.
Aha
Sally - 08. 07. 2010 14:23

Díky za odpověď, myslela jsem si podle těch bodů, že tam nemůže být nějaký příspěvek zobrazený..pak to ale hodně mate. Já si totiž vždycky čtu příspěvky ostatních a tak jsme si toho všimla. Díky za odpověď. Sally
dokdy
Sally - 29. 11. 2010 06:46

Dokdy se mohou posílat příspěvky do Ligy přispěvatelů? Až do půlnoci 30. 11., nebo pouze do půlnoci 29.11. ? Ptám se proto, že v bodové tabulce je napsáno, že další bodový přepočet bude 30.11. - to by ale znamenalo, že ten den se již nesoutěží. Podle pravidel vyhlášení soutěže jsem ovšem zase pochopila, že je to včetně 30.11. - navíc to tak bylo i v předchozích měsících - do měsíce se počítal i jeho poslední den. Tak jak to bude tentokrát?
RE: dokdy
Jan Červenka - 29. 11. 2010 11:14

Soutěží se do půlnoci 30. 11. Hned potom by se měl odehrát přepočet, ale ten závisí na tom jestli to stihnu ohodnotit vše dřív než usnu. Tak buďte případně trpěliví...

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).