Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Koruna z kostí a zlata: Pokloňte se své královně, nebo před ní vykrvácejte. Třetí díl bestsellerové fantasy série., Jennifer L. Armentrout: Koruna z kostí a zlata (Z krve a popela 03)

koruna z kostí a zlata

Celý život byla jen loutkou, která neměla právo na vlastní život, vlastní myšlenky, natož na pravou lásku. Lásku však Poppy našla u svého prince, který jí k nohám chce položit korunu z kostí a zlata. Na Poppy a Castiela však čeká síla, která ohrožuje vše, za co dosud bojovali. Brzy budou muset zjistit, jak daleko jsou ochotni zajít pro svůj lid, a i jeden pro druhého.

Vztah Poppy a prince Castiela nezačal zrovna tradičně. Ona měla být nedotknutelnou ikonou společnosti, která se ukázala jako falešná. On byl jejím osobním ochráncem, který jí celou dobu lhal. Jejich vztah je plný nenávisti, nedůvěry, ale i vášně a hlubokých citů. Ale ve třetím pokračování série jsou konečně na cestě ke štěstí. Alespoň tak to chvíli vypadá. Pak však začnou na světlo světa vyplavovat tajemství, která byla dlouho skrytá, a Poppy s Casem musí ochránit své lidi a přátele.

Kniha navazuje na předchozí díl. Čtenář se dozvídá více o původu hlavní hrdinky, o její rodině a schopnostech a tajemstvích z její minulosti. Některé otázky jsou zodpovězeny, jiné zase vyvstávají.

Svět série Jennifer Armentrout dostává více mytologie, seznamuje čtenáře s novými lokacemi, dokonce božstvem, dalšími bytostmi a vše se značně zamotává. Dost na to, aby to autorka romantických sérií přestávala zvládat. Ne všechno je v příběhu logické a spisovatelka často využívá pomocné příběhové vějičky, aby si pomohla, když se dostane do úzkých. V románu je celkově hodně náhod a většina z nich „náhodou“ souvisí s hlavní hrdinkou, z které se stala klasická hlavní postava knih pro náctileté.

Série z krve a popela

  1. Z krve a popela (Z krve a popela 01)
  2. Království těla a ohně (Z krve a popela 02)
  3. Koruna z kostí a zlata (Z krve a popela 03)

Série Z krve a popela je zařazena do kategorie Young Adult, knih pro mladistvé. A to je ten největší zádrhel, protože předchozí a už vůbec ne tento díl, nemůže být svým obsahem a formou myšlen jako kniha pro mládež. Současně bude zklamán ten, kdo v něm hledá hodně příběhu a fantasy a jen trochu romance, jelikož hlavním gró série je milostná linka.

Poppy a Castiel mají velmi výbušný vztah. Jejich slovní přestřelky jsou zábavné, chemie mezi nimi jim neschází a navzájem se milují, ale zároveň mají spousty problémů, které z jejich vztahu dělají něco, co by se dalo s přivřeným okem popsat jako hluboké. Koruna z kostí a zlata tak jednoduše stojí a padá na jejich vzájemných interakcích. Ty většinou fungují velmi dobře, jako v každé dobré červené knihovně, jen těch erotických scén je tu už tolik, že do žánru YA série prostě Z krve a popela nezapadá ani omylem.

Zajímavé postavy ovšem nejsou jen ty hlavní a snad každý si najde někoho, koho si může oblíbit. Když už to nebude sem tam otravná hlavní hrdinka Poppy, jež se velmi ráda opakuje, nebo dokonalý princ Cas, z kterého se postupně stává šablonovitý dokonalý přítel, může to být třeba Kiernan. Postava, jež to má občas velmi složité, je stále zahalena tajemstvím a nutí člověka číst dál, aby se něco dozvěděl.

Koruna z kostí a zlata představuje třetí a pravděpodobně nejslabší díl série Z krve a popela, čistokrevné paranormální romance s příběhem, který je dostatečně zajímavý a ve správných chvílích napínavý tak, že knihu prostě nelze odložit. Je to příjemné odpočinkové čtení, které stejně jako rychle uběhne, tak se na něj i rychle zapomene, ale přesto se budete těšit na další díl a doufat, že tentokrát se autorka zaměří i na něco jiného než erotiku a pití krve.

  • Jennifer L. Armentrout: Koruna z kostí a zlata (Z krve a popela 03)
  • Fragment, 2022
  • Překlad: Kateřina Hejnová
  • 632 stran, 599 Kč (v e-shopu Fantasye již za 539 Kč)
15. května 2023, Nela Libovická

Z krve a popela 03: Koruna z kostí a zlata

Z krve a popela 03: Koruna z kostí a zlata
Vložit do pytle na zboží  Koupit 599 Kč 539 Kč