Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Kaneki dostává odpovědi, Sui Išida: Tokijský ghúl 12 (Tokijský ghúl 12)

Išida Sui: Tokijský ghúl 12

Manga série Tokijský ghúl se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Na pulty českých knihkupectví dorazil již dvanáctý díl, který s sebou přináší šokující odhalení. Nejenom Kaneki, ale i inspektoři z ÚPG dostávají odpovědi na otázky, které byly dosud skryty. Stálo to zjištění ale za to nebo to rozpoutá ještě větší peklo?

Už od své změny v ghúla zajímalo Kena Kanekiho proč a jak k tomu vlastně došlo. Osudové setkání s Rize obrátilo jeho život naruby a Kanekimu se konečně poštěstilo najít někoho, kdo mu může dát odpovědi na otázky. Zároveň více poznává kolegy z Anteiku, o kterých dosud moc nevěděl. Jsou odpovědi ale opravdu to, co Kaneki potřeboval nebo je za tím ještě něco víc?

Inspektor Amon stále věří v moc organizace ÚPG, která má za úkol zbavit svět nebezpečných ghúlů. Jeho nadřízený Arima je mezi inspektory legendou a jejich pýchou, a tak není těžké uvěřit v dobro celého Ústředí. Amon se ale brzy dostává ke klíčovým informacím, které rozdrtí vše, v co až dosud věřil. Je možné, že inspektoři nejsou až tak nevinní a angažují se ve světě ghúlů jiným způsobem než jen jejich zabíjením?

Otázky a odpovědi

V pořadí již dvanáctý svazek populární manga série Tokijský ghúl od Suie Išidy dorazil na pulty českých knihkupectví v listopadu a okamžitě se vyhoupl na první místa prodejnosti za dané období (dle webu nakladatelství Crew). Třináctidílná série je prakticky u konce a na hlavního hrdinu a zbytek postav konečně čekají vytoužené odpovědi. Příběh zasazený v současném Tokiu láká především svou realistickou a neotřelou kresbou a zajímavým příběhem o souboji mezi lidmi a ghúly. Ke kvalitě přispívá i překlad Anny Křivánkové.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování se manga dočkala v roce 2014, aktuálně čítající dvě série a dva speciály. V roce 2018 byla odvysílána série třetí a čtvrtá.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Je již pravidlem, že každý svazek se nese v různém tempu. Některé díly jsou spíše informativnějšího charakteru, některé jsou akčnější, se spoustou soubojů na život a na smrt. Dvanáctý díl se řadí spíše k těm prvním. Tempo plyne příjemně pomalu, a čtenáři tak mají možnost si šokující rozuzlení vychutnat o to více a dostatečně pochopit, co to znamená pro celý průběh příběhu a blížící se finále.

Nečekané setkání

Sui Išida v předchozích dílech předvedl, že věnuje dostatečnou pozornost i rozvíjení svých postav. Hlavní hrdina Kaneki si prošel peklem, přesto se ale snaží pohnout dál a zjistit, co se mu doopravdy stalo. Ve dvanáctém díle se autor zaměřil i na minulost dvou vedlejších postav z Anteiku – Uty a Rendžiho. Prostor dostávají i někteří inspektoři z ÚPG, jmenovitě Kišó Arima a inspektor Amon. Velkým lákadlem je i nečekané setkání s někým, koho by v příběhu již nikdo nečekal.

Na závěrečný svazek série se čeští čtenáři mohou těšit již v únoru. Čekání na epické finále boje mezi Holubicemi a ghúly si mohou prozatím zpestřit sledováním anime, které má prozatím 4 série a několik speciálů (2 regulérní série a 2 série zpracovávající spin-off sérii :re). Co se týče vydání spin-off série :re, mohou být čeští čtenáři v klidu, měla by začít vycházet již v tomto roce.

Tokijský ghúl nadchne především ty, kteří hledají neotřelý příběh plný akce a napětí s realistickou kresbou a zajímavými postavami.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 12 (Tokijský ghúl 12)
  • Crew, 2018
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 204 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
25. ledna 2019, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 12

Tokijský ghúl 12
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč